Kalasfin

29754-10

Så här tjusig var Lennox när pappa fyllde år.

(Det är år 2005, inga kommentarer om den rosa färgen tack)


Kamera

Har upptäckt att jag kan filma (med zoom och ljud) med min kamera. Så nu kan jag alltså filma mina agilitylopp. Vad glad jag blev!

/Tekniska geniet, hmmmm... :)

Dessutom har jag äntligen beställt bredband hem. Ett väldigt light till att börja med..

En sjuk jul

Jag har varit däckad sen julaftons kväll. Feber och superförkyld, blä. Och blä tycker nog Lennox, som ändå varit världens snällaste. N sa idag: jag vet inte vad jag ska hitta på med honom. Och nä, det är inte så lätt att komma på annat än gömma leksaken, leka och gå på promenader runt parken. De kan ju inte direkt åka och träna agility eller spåra. Jag får nog ta och lära Niklas ifall jag blir sjuk nån mer gång :)

Hursomhelst har det på sätt och vis varit lite mysigt att bara bli ompysslad. Lennox har varit go på sitt eget sätt, tvättat mina ben och sovit nära med en sval nos i armvecket. Och N har lagat mat, tyckt synd om mig (viktigast av allt, jag älskar när mamma ringer och frågar hur jag mår och låter orolig) och kommit hem med välfyllda påsar från apoteket (mucoangin, bisolvon, ja jag knaprar piller som aldrig förr).

Idag har varit ännu en dag i soffans och tråkighetens tecken. Nu på kvällningen får Lennox roa sig med att bita sönder en pizza-meny. Han är så söt, han kommer alltid och visar upp saker han hittar (förutom förpackningar med Lambi-näsdukar, de smyger han iväg och biter sönder i smyg i sovrummet) och så byter jag mot en godis (en rest från vår föremålsintresse-träning) eller så leker vi lite. Men nu fick han förstöra den och smular just nu glatt sönder papper över hela köksgolvet.

Jag har fått så himla fina julklappar förresten, jag älskar jul. Inget hundrelaterat dock. Jo, en från mig själv: Lyckas på tävling av Niina Svartberg.

Vi ska fira nyår hemma. Vi har redan övat lite, det smällde en sån där piuuuuu-BANG ca 50 meter från oss på kvällspromenaden före jul. Lennox brydde sig inte ens, han var nog för inne i sitt tik-kiss-luktande. Så förhoppningsvis funkar det även på nyårsafton, trots att vi har en mötesplats-för-glada-nyårsfirare-som-bränt-en-månadslön-på-fyrverkerier utanför.
8 januari inleds ju nästa tävlingsår med agility i Kungsbacka. Jag får antagligen bo hos Beas föräldrar med Bea och Åsa och det blir nog jättekul i så fall! Skönt att slippa bo på hotell också.

Nu har hunden gått och lagt sig bakom mig i soffan och jag ska surfa en stund till.. klockan är 23 och jag sov till drygt 12 idag (kunde inte somna förrän efter fyra pga rethosta), N är hos en kompis och ser på fotboll. Vad skönt det är att bara sitta och skrota ibland. Hästhoppning på teven i bakgrunden och jag som alltid går och lägger mig rätt tidigt ska vara vaken några timmar till tror jag.

Hoppas er jul varit bra!


Förra inlägget

Ett inlägg om hårfärg råkade hamna här, det var inte meningen :)

Vi är på födelsedagskalas hos pappa som fyller 59 och Lennox är fin med en stor mörkrosa sidenrosett. Även killar kan ha rosa, så det så!

Imorgon är sista jobbdagen innan jul, det känns jätteskönt för jag är såå trött och längtar efter att få ta morgonpromenaden och sen krypa ned under täcket igen.


Promenix

Vi har varit ute på eftermiddagspromenaden. Senaste veckan har skogspromenaderna bara varit rena promenader. Fast Lennox går ju och nosar en himla massa, så han har nog trevligt utan nån extra aktivering. Jag har varit trött och mest velat gå i min egen värld och njuta av frisk luft.

I skogen mötte vi en labrador och en whippet som kom flygandes. De stannade några meter framför oss och stod som paralyserade fastän matten ropade och ropade. De kanske tyckte Lennox i sitt camouflage-täcke såg rolig ut.

Sen löd labradoren, den var tio år och visste väl vad som gällde. Whippethanen kom fram till oss istället och jag släppte Lennox. Han är så rolig, först står han blickstilla med viftande svans, stel med bortvänt huvud, men när han märker att det är lugnt kan han morra till lite och låta som att han säger: hörru, försök inget med mig, jag är tuffare än du tror. Visst, sa whippethanen (han och Lennox var ungefär jämngamla), ska det vara så så kan väl jag gå bort hit och kissa. Sen ropade matten att whippeten kunde vara lite gruffig och då hon återigen kallade på honom så jag hjälpte till genom att säga: gå till matte med min halvarga röst.

Lennox har blivit riktigt lydig (♥ ♥ ♥) när det gäller hundmöten. Han lyssnade jättebra och kom direkt jag kallade. Och samma sak på förmiddagspromenaden då han kunde gå lös vid sidan bara ett par meter bakom två kopplade hundar som var på promenad med sin husse och matte :) utan att försöka skynda före.

Man ska vara glad för det lilla, som jag brukar säga. Då blir livet mycket roligare.

Agility, agility, agility

Nu är det i stort sett klart med både helgkursen i tävlingsagility för Camilla Åström (20-21 maj) och kvällskursen i tävlingsagility för Anita Axelsson, sex tillfällen i vår. Uu vad bra vi ska bli, hehehehe :)

Jag älskar att planera in kurser, tävlingar och andra roliga saker. Då är man ju säker på att det blir av. Jag avskyr att vänta på att andra ska planera och bestämma sig. Jag vill ha det klart så fort jag bestämt mig :) Det är väl därför jag får åka ensam till Kungsbacka också ;)

I vår har jag tänkt träna en massa agility och det är perfekt att få hjälp i form av kurser. Sen har jag tänkt att hålla grundkurs och/eller fortsättningskurs i agility. Undrar om jag är kompetent att ha fortsättningskurs? Det är ju fortfarande väldigt grundläggande träning och hinderträningen är ju sällan klar efter en grundkurs, så egentligen borde det ju funka. Det skulle vara kul att få fortsätta tillsammans med de jag höll grundkurs för. Å andra sidan brukar jag alltid propagera för att det är nyttigt att gå för olika instruktörer, oavsett om man tränar allmänlydnad eller något tävlingsrelaterat. Får väl se hur det blir.

Nu är det mörkt ute. När vi var på eftermiddagspromenaden gick solen ned och det var otroligt vackert över vattnet. Det frasade härligt i isen och luften var klar och hög. Underbart. Man får ta tillvara på de vackra dagarna...

Snart är det jul, himla härligt!!!


Julklapp till hunden

Jag är väldigt dålig på att köpa julklapp till hunden. Han fattar ju ändå inte att det är jul, är inte särskilt förtjust i ben och enligt min brorsa börjar han bli tjock och behöver inte äta onödigt godis. Dessutom har han massor av leksaker.

Han ska i vilket fall (men nog inte till jul) få ett nytt tjockt täcke som Hanna T ska sy, av en dunjacka. Jag ska köpa fleece till foder och lämna till Hanna. Måste bara komma ihåg detta. Det vore nog skönt för honom när vi ska till Kungsbacka 8 januari.

Jag får förresten åka ensam till Kungsbacka, jag skulle vilja ha en kompis med hund i small eller medium som liksom jag vill åka på typ varje tävling. Men som tur är så träffar jag ju
Åsa på de flesta :)

Jag tror jag åker dagen före och försöker få sova hos nån, ev. på hotell. 3 timmar och 41 minuter ensam i bil. Nästan så jag börjar ångra mig. Fast äsch, det blir ju kul att tävla.

Extrajobb?

Till våren ska jag läsa kurser och jag har kommit in på de jag sökte. Skönt.

Hursomhelst. Jag behöver ett nytt extrajobb. Innan Lennox dagmatte blev Lennox dagmatte så hade hon hand om en annan hund. Men den trivdes bättre hemma hos sig, så hon hämtade honom för en lååång promenad vid lunch varje dag. Det tycker jag lät väldigt smidigt.

Dagis kostar ju ca 2000 kr/mån. Om jag skulle ta 1500 kr/mån och ha två hundar på detta sätt så skulle det funka bra för mig ekonomiskt. Dessutom skulle jag kanske gå ner några kg och få bättre kondition? Jag tycker mycket om att vara ute och gå.. Jaja, bara en tanke än så länge. Men det vore kul att kunna tjäna lite extra utan att behöva ha Lennox på dagis eller hos dagmatte. Det äter ju liksom upp en så stor del av extrainkomsten..... 

Det allra bästa vore om jag fick ett extrajobb på ett ställe där jag kunde ha med mig hunden. Han sover så snällt i sin bur när jag jobbar. Jag ser honom inte ens nu, för han ligger längst in och snarkar.  


Har ni några tips?


Pisse-Nisse

Igår kunde jag ha börjat grina. Sen vi flyttade har Lennox förvandlats till Pisse-Nisse. I förra lägenheten hände nån gång ibland att han kissade bakom en fåtölj i vardagsrummet. Det var inte ofta, men hände ibland på morgonen innan jag hann ut med honom. Jag tyckte inte det var så farligt, det blev en liten pöl som var enkel att torka upp och skyndade jag mig ut med honom var det inga problem. Men sen vi flyttade har hans o-rumsrenhet verkligen gjort sig påmind. Han har pissat på två gardiner och i ett hörn i "hans" rum. (Nytvättade gardiner jag lämnat in till tvätten för mangling eftersom vi avskyr att stryka, lagom kul...)

Vi försökte analysera problemet och kom fram till att han
1. åt för sent på kvällen (och eftersom han äter maten torr blir han väldigt törstig och kunde dricka stora mängder under natten)
2. att vi precis flyttat och att det kanske var lite stressande och påverkade. 

Vi har sen dess minskat det nattliga utrymmet, han har fått tillgång till sovrummet och hallen. Han har fått mat tidigare på kvällen, har han inte ätit klart klockan 19 har vi tagit bort maten och lämnat en skvätt vatten under natten.

I lördags kom vi hem vid tolv på natten (från julfesten). Lennox hade ätit kvällsmat vid 17, sen rastats med jämna mellanrum (han satt i bilen med kupévärmare när jag var på julfest). Vi tog en promenad runt parken innan vi la oss. Vid sju på morgonen vaknar jag av att Lennox går upp och lyfter på benet mot gardinen. Jag tar honom i nackskinnet och frågar vad tusan han håller på med? Sen hämtade jag argt skurhinken och torkade ordentligt. SÅ kissnödig kan han inte ha varit!!!

Under söndagsförmiddagen var Lennox hemma med Niklas. Jag var ute med honom innan jag gick och sen hade han legat och sovit hela förmiddagen. På kvällen när jag skulle gå och lägga mig ser jag att han pissat mot sängen. Som tur var hade det inte nåt ända fram, men att han lyft på benet mot sängen kändes inte alls kul. Vad är det för fel på hunden??? Jag var så ledsen och förbannad och jag vet att det inte hjälper att bli arg i efterhand, men Lennox märkte nog att jag var irriterad.

Först kände jag mig helt bedrövad, men sen tänkte jag: Om nån berättat att deras hund höll på så här, vad skulle jag tipsa om?

Jo, först skulle jag nog konstatera att hunden inte är rumsren. För att få en helt rumsren hund måste man först lära den att säga till ordenltigt när den behöver gå ut. Lennox har nog aldrig riktigt lärt sig det. När jag är vaken ser jag på hans kroppsspråk, han brukar gå runt soffbordet ett par varv och titta på mig. Jag ska köpa en liten klocka/bjällra och hänga i Lennox-höjd i hallen. Sen ska jag lära honom att när man pinglar i klockan får man gå ut, oavsett vilken tid det är på dygnet.

Sen gäller det att ta honom på bar gärning så att jag kan tala om att det inte accepteras att man kissar inomhus.

Vi ska fortsätta ta bort maten och bara lämna en liten skvätt vatten hemma. Han har ingen urinvägsinfektion, så det är inte problemet.

Usch, igår kväll kände jag för att stänga in honom i buren och låta honom bo därinne (jag hade naturligtvis aldrig gjort det, men jag var så irriterad och besviken). Men när jag gick och la mig och han kröp ned under täcket och var lite fjäskig så smälte mitt arga hjärta, som vanligt. Men nu är det verkligen dags att jag tar tag i det här problemet. Hunden är ju snart 2,5 år och kissar inne!!!

Behöver jag säga att det inte direkt ökar chansen att N ska vilja ha en till hund???

Söndag

Igår var jag ute med Lennox på morgonen och sen kröp han under husses täcke och somnade om. Jag åkte till stan och mötte Jessica och när jag kom hem, efter klockan 13, hade Lennox nyss gått upp. Niklas hade fått hämta honom under täcket för att ta ut honom på en kort promenad. Sen la han sig i soffan och fortsatte sin skönhetssömn. Inte konstigt att han är så vacker :)

14 skulle vi träffas på 4H-gården. När jag kom dit var bara Jeanette där och jag blev osäker på om det skulle komma några andra, tänkte att de kanske fått förhinder. Så jag ställde upp en svår kombination, från Petter-kursen, och så ställde Jeanette upp en slalomkombination och en raksträcka med tunnel, långhopp och däck. Sen dök en efter en upp och vi blev ett gäng som tränade. Det var skitkul!! Nästa gång ska vi ses minst 10 min innan och planera passet så att vi bara kan gå in och bygga sen. Eftersom vi bara har en timme är det skönt om vi kan hjälpas åt att få fram och in hindren så smidigt som möjligt. Vi avslutade med en runda där det bara var att köra och så släppte vi hundarna en efter en. Jätterolig avslutning tyckte Lennox.

På kvällen var det Hammarö BK's årliga julfest. Det var skitkul, god mat och trevligt sällskap.

Idag har Lennox mest sovit igen. Jag och min lillebror har varit på stan och nyss var jag hemma och tog ut honom på en promenad. Men sen hade han bråttom in till husse och soffan igen. Niklas hade sina kompisar hemma på middag igår och sen gick de ut, så han och Lennox är väl ungefär lika trötta. Själv är jag hos mamma och pappa just nu. Vi ska äta middag och gå på julkonsert. Mysigt! Jag älskar jul.

Tjejmiddag

Igår kväll skulle jag ha inflyttningsmiddag för mina tjejkompisar. Jag stressade runt efter jobbet, lagade mat och pysslade. Sen ställde jag fram kycklingsalladen, ostar, bröd och massa annat gott på soffbordet och gick in i badrummet. Plötsligt slog det mig: vad tyst det är i lägenheten! Jag hoppade ut från badrummet och in i vardagsrummet och där låg Lennox och sov på mattan nedanför all mat. Klart han inte rört nåt på bordet! Jag blev så glad.. undrar om hundar föds till tjuvar? Han har nämligen aldrig försökt ta nåt från bordet. Jag kan ställa en leverpastejmacka på soffbordet och när jag kommer tillbaka kan han stå med nosen 1 dm från den och se sugen ut, men han försöker inte ta den.

Det är rätt charmigt med hundar som stjäl mat också. Och jag brukar sällan lämna nåt framme eftersom tillfället ofta gör tjuven. (Om man inte har en
Lova som hittar mat på de mest omöjliga ställen, hehehe)

Middagen blev väldigt mysig och efter en kort promenad med Lennox, där vi förresten såg ovan nämnda Lova på håll, somnade vi gott.

Promenad

Jag har varit så bra på att göra små aktiviteter på promenaderna senaste tiden. Idag gick jag den korta rundan och släppte ned lite olika föremål längs vägen. Sen gick vi samma runda igen och Lennox fick beröm och godis när han hittade sakerna.

Vid den sista saken, mitt nyckelband var Lennox lite bakom mig och jag låtsades inte se saken. Lennox nosade upp den, men sen gick han bara förbi. Jag blev lite besviken eftersom jag trodde att han skulle plocka upp den, eller åtminstone stanna där för att visa att han hittat nåt. Jag gick tillbaka till saken och sa: Men! Vad hittade jag här? Då gick han fram och slog på den med tassen. Så gör han med saker han tycker är lite läskiga, dammsugaren till exempel, och jag tror det beror att det brukar sitta nycklar på det bandet. Nycklar som kan komma flygande i luften bakom en dvärgpinscher som inte lyssnar på nej. Så det kanske inte var så konstigt att han inte ville plocka upp den. 

Han var så duktig resten av rundan, han stannar till vid sakerna och när jag säger Jaaa, och berömmer så plockar han stolt upp och kommer in med grejen för att byta mot godis. Han är väldigt noga med att det ska lämnas i min hand men ibland har han lite bråttom och tappar den utanför. Och då blir det väldigt brått att ta upp den och då liksom trycker han grejen i handen på mig: "Men ta den då!"

Så länge jag hinner märka att han markerat så är detta sätt ok men målet är att han ska plocka upp saken direkt han hittar den och komma in med den. Men det tar sig!

Vackert väder

Det har varit kallt och fint ett par dagar nu och jag njuter på våra skogspromenader. Har tränat vänstersvängar. Fot, ett steg fram, vändning och belöning. Han har svårt att hålla kontakten i vänstersvängar, men genom att träna det kort och separat hoppas jag att det blir bättre.

Kurser jag vill gå 2006:
- Helgkurser i agility för massa olika instruktörer, men först blir det ju Camilla Åström. Har hört att Annika Aller, Tobias Svensson, Jenny Damm med flera har himla bra kurser och eftersom jag är så grön så finns det så otroligt mycket att lära.
- Lydnadskurs för
Heidi Billkvarn
- Spårkurs för Christina Wåhlin (jag vet många, även i andra klubbar, som vill gå för henne. Kanske en helgkurs om hon har tid?)
- Privatlektion i agility för Anita Axelsson

Kommer nog lägga avsevärd del av lönen på träning och tävling även nästa år kan jag tro.

Igår hade jag städkväll så Lennox fick en tennisboll som var lite söndertuggad (av en dobermann/amstaff-tik som hälsade på Niklas häromdagen, Lennox har nog aldrig lyckats tugga sönder en boll :) Jag fyllde bollen med grovriven ost och så fick Lennox försöka få ut osten. Han höll på med det i över en timma. Sen hade jag städat klart och vi tog en promenad. Lennox lekte med en rolig chihuahua vi mötte i parken. Så sen kunde jag se på Grey's anatomy med gott samvete :) Ikväll har jag inflyttningsmiddag för mina tjejkompisar. Mysigt!

Promenad

Vi har precis varit på en uppfriskande promenad i kylan och solskenet. Jag gjorde en liten ruta och la ut en påsförslutare i plast. Jag har avdramatiserat hela uppletandegrejen. Jag vallar en liten ruta eller en längre korridor, lägger ut en eller flera saker, pinne, leksak, lypsyl, hårsnodd eller vad jag nu har med mig.

Sen släpper jag ut honom och han får leta tills han hittar saken. Raka skick bryr jag mig inte om, han får leta på sitt eget sätt. Nu verkar han veta vad det går ut på, han har fått något bättre uthållighet och kommer raka vägen in med saken när han hittat den. Jag har slutat se det som ett tävlingsmoment utan som en rolig aktivering och då har det funkat mycket bättre. Han är fortfarande något störningskänslig (var det en älg jag hörde?) och går ibland och kissar (vilket jag tror är en slags överslagshandling, för han gör det bara när han kommit av sig och blivit osäker) men genom att jobba på med ganska enkla övningar och utan krav tror jag att motivationen ökar och att han blir mer och mer säker på uppgiften och därmed mer koncentrerad. Jag tror dessutom att uppletandeträningen är bra träning för uthållighet.

När vi kom in åt han lite mat, drack vatten och gick in och la sig i buren och somnade. Han var jättelydig och uppmärksam i skogen (vi gjorde några små lydnadsövningar) och det slog mig att oavsett hur mycket man gillar sin hund även fast den är busig eller jobbig, så tycker jag extra mycket om honom när han är så här go.

Ikväll är det AIU (innan dess ska jag ÄNTLIGEN sälja bilen) och ikväll ska vi ha med hundarna för att prova nosaktivering. Blir nog kul!* = för er som undrar vad vallar är så är det när man går runt i ett förutbestämt område. Om man inte vallar området utan bara går ut i skogen och gömmer en sak så kan ju hunden följa spåret där man gått. Genom att valla tvingas hunden leta efter sakens doft. (Kort förklarat och utan några intentioner att vara expert)

Långhelg!

I torsdags åkte vi mot Kiel. Pappa hade redan hämtat Lennox och de åkte till Skutberget för att gå femman. Vi hade en jättemysig resa, sov som två små stockar i vår hytt, åt jättegott julbord, handlade i taxfreen och köpte marsipan i Lübeck. Himla mysigt med en minisemester. Lennox hade det hur bra som helst hos mamma och pappa (som vanligt). Han sov under täcket hela natten, fick långa promenader och det var en trött och nöjd liten kille som kom hem.

Igår var jag i Stockholm och på Hund 2005. Åh vilka söta dvärgpinschrar...
Delli & Doris, Felix, Ivy och Hallon. Och många, många fler. Men när jag kom hem och möttes av en studsandes, svansviftandes, superglad liten Lennox så såg jag direkt att han slog varenda champion. Han är världens bästa.

Jag hann även se agilityn och shoppa lite. Det blev inte så mycket i år, en stor pipmus till Lennox och lite smått och gott.


Trevlig helg

Nu åker jag och Niklas på vår efterlängtade julmarknad. Pappa kommer förbi och hämtar Lennox och skjutsar oss till bussen. Jag har faktiskt inget dåligt samvete för Lennox, det brukar kännas lite jobbigt att lämna honom, men jag vet att han har det så bra hos mamma och pappa. Får långa promenader, lite godbitar vid bordet och sova under mammas täcke.

Hoppas ni får en skön helg! Kanske ses i Stockholm på söndag?

Doktorn doktorn

Jag behöver en spruta!
Ett allvarligt fall av valpsjuka.
(De vita fläckarna är tippex för att skilja valparna åt om nån (som jag) undrar)

Onsdag + olja eller inte.

Igår åkte jag hem med Lennox och sen ut till klubben. Vi (Anette, Kristina och jag) kånkade hinder. Inför sista lasset fick jag dock åka hem. Tog en racerdusch, bytte till fräscha kläder och brummade i ilfart ner till stan. Julia var tyvärr hemma med sjuk hund, men vi andra hundungdomar (jag, Hanna, Malin och Ellen) käkade god mat på Arena och avslutade med glass på Mc Donald's. En jättetrevlig kväll. Dessutom kom jag hem i tid så att jag hann rasta Lennox innan jag landade i soffan framför Grey's. 

Vi pratade om vad vi skulle handla på Hund 2003. Jag ska köpa polarolja av
Allamigoz. Har hört så mycket gott om polaroljan att det är värt att prova. Annars är jag rätt skeptisk till naturprodukter som ofta brukar vara väldigt dyra. Men 99 kr för en flaska är definitivt värt ett försök. Lennox har lite torra trampdynor och det är på dem jag ska kolla för att se om oljan håller vad den lovar.

För övrigt ska jag försöka att handla så lite som möjligt i kläd- och koppelväg. Ben, foder och sånt som "går åt" får jag köpa. Men ingen tomtedress till Lennox, hur sött det än är på julafton.

Ser verkligen fram emot att träffa folk på söndag. Det värsta är att när man väl står där vid ringen så kan det bli lite stelt. Även om man mailat och skrivit i gästböcker och tycker personerna verkar jättetrevliga så blir det en sån speciellt stämning. Men det är alltid roligt att se hundar man bara sett på bild live. Pinnarna är ju så små, de ser ju väldigt mycket större ut på bild. Och ofta får man (jag) en väldigt annan bild av dem när man ser rörelser och utstrålning.

Nä, nu ska vi ta en promenad.Stressigt värre

Igår var det ju AIU. Men då ringde en kille från Falun som ville köpa min bil. Han skulle skicka en bekant som bodde i Karlstad så jag och pappa skyndade oss att byta däck på bilen och greja lite. Men sen hade han som skulle kolla fått fel på sin egen bil och kunde inte komma så han skulle komma idag istället. Jag missade AIU-passet, men att sälja bilen får gå före för jag behöver verkligen pengarna. Men det kändes ändå trist eftersom det är intressanta ämnen.  

Ikväll blir det stressigt värre. Vi ska flytta agilityhindren från HBK till 4H-gården kl. 17 och sen ska jag ut och äta med HU klockan 18.30. Jag slutar 16.30 och det är bra om jag hinner hem och byta om innan hinderflytten så att jag kan åka direkt till stan och middagen sen. Blä.. stressigt värre! Undrar när killen tänkt komma och kika på bilen? Måste nog ringa och be att han kommer efter 20.30. Annars vet jag inte hur jag ska få ihop det. Fast det ska bli jättemysigt att gå ut och äta med tjejerna och det blir bra att få hindren till 4H så jag ska inte vara alltför gnällig. 

Imorgon är det onsdag och då ska jag hinna shoppa lite på lunchen. På kvällen ska vi bara packa och ha tvättstuga och på torsdag vid lunch kommer pappa hem från jobbet och passar Lennox och jag och Niklas åker på vår efterlängtade minisemester. Vad är väl tre veckor i Thailand mot Kielkryssning och julmarknad i Lübeck? Skojar bara, det ska bli helt underbart att få lite julstämning och mys, bara jag och Niklas.

Idag har jag tagit med lite skinka för jag tänkte att vi skulle kunna hitta på nåt kul i regnet. Jag har inte med speciellt regnvänliga skor så vi får anpassa oss efter det och inte springa i mossan.

Hoppas ni får en skön dag!

Brrr....

Det är inte speciellt kallt ute, men fuktigt och rått. På långpromenaden fick Lennox gå ett kort spår och göra ett litet upplet. Det är kul med nosaktivering! Ibland kan jag känna att det vore kul med en ras där man kan sätta lite högre mål. En arbetsmyra där enbart tid och fantasi sätter gränserna för hur långt man kan komma. Vår lärare på AIU har en liten Jappie och hon är helt ljuvlig den lilla tiken. Busligan har valpar just nu och två små hanar finns kvar. Oj vad sugen man kan bli!

När jag blev medlem i Hammarö Brukshundklubb bestämde jag (efter att ha träffat så många härliga exemplar) att nästa hund skulle bli en kelpie. Men efter mycket funderande (oj vad jag tänker mycket på hundar) så har jag kommit fram till att jag bara skulle få dåligt samvete. En kelpie har så mycket kapacitet och det skulle kännas orättvist att bara satsa på agilityn. Och som det känns just nu är det alldeles lagom att träna och tävla agility och göra lite nosaktivering på skoj (och eventuellt för att starta appellen). 

Jag har verkligen fått en annan bild av olika hundraser sen jag köpte Lennox och på så sätt träffat fler hundraser än tidigare. Tidigare var favotitraserna grand danois, dobermann, riesen, mops, bostonterrier men nu har jag upptäckt kelpie, pudel, papillon, portugisisk vattenhund och lagotto romagnolo. Raser jag aldrig varit det minsta intresserad av förut men som jag absolut skulle kunna tänka mig att äga. Synd bara att man måste jobba på dagarna. Annars hade jag gärna haft en liten flock :)

På söndag ska jag till Stockholm och Hund 2005. Det ska bli så himla kul. Har tänkt ta en titt och träffa folk runt dvärgpinscher-ringen, handla lite julklappar till L och se agilityn. Det brukar alltid bli ganska stressigt med folk och hundar överallt så jag vet att det inte är nån mening att planera för mycket.

Usch vad jag har ont i huvudet. Ska ta en promenad med Lennox och dricka massa vatten och hoppas det går över.

Håll tummarna för att jag säljer min bil ikväll!

Frisk igen

Jag och Lennox sov bort halva förra veckan. Jag hade feber och Lennox var sällskaplig och snäll. I fredags var jag frisk och det var ju bra eftersom vi skulle åka till Västerås. Vi kom fram på kvällen och efter en promenad somnade vi gott på vårt hotellrum. Eftersom jag varit sjuk tog jag och Lennox det ena rummet och så sov Helene och Malin i det andra. Det var massa hundar på samma våning hörde jag, men Lennox satte sig bara upp och lyssnade i början när det skällde lite här och där (några tjejer hade dessutom dansträning, dock utan hundar, utanför vårt rum) men sen sov han snällt. Han är ju van vid att det är mycket ljud från trappuppgången i vårt hus. 

På lördagen gick vi upp vid 06. Jag tog en varm dusch medan Lennox åt frukost och sen tog vi en morgonpromenad. Satte in hundarna i bilen och njöt av hotellfrukosten. Efter en del felkörningar (kartan var helt meningslös) hittade vi till tävlingsplatsen. Vi hade flera timmar på oss innan vi skulle starta så vi hann se många fina lopp, träffa trevligt folk och hundar och bli lagom nervösa.

Vi började med agilityklassen. Jag skyller faktiskt den disken på Lennox. I alla fall lite. Han skulle svänga emot mig efter en tunnel. Och jag skrek som en galning, men han tog däcket rakt fram ändå, och sen vände han upp, go och glad. Jag var ändå jättenöjd med att han tog balansen fint och på väg ut skickade jag honom genom slalomen (den stod på upploppet) och han tog den noggrant och bra. Så det var ett ok lopp. Även om det var synd med diskningen när inte gungan var med :)

Nästa lopp var vår debut i hoppklass två. Banan var för svår för mig och innan start fick jag en blackout och glömde totalt hur jag tänkt handla. Så vi diskade oss. Men jag fick ju träna på att gå en klass två-bana och ska träna mycket handling framöver. Jag var jättenöjd med Lennox. Han låg kvar i starterna och var uppmärksam under loppen, förutom när han tog det där däcket istället för att svänga upp mot mig, men sånt gör inget. Han har sånt hindersug och det kommer nog även fortsättningsvis blir nåt extrahinder här och där. Jag borde ha planerat in ett framförbyte eller något så att han verkligen sett åt vilket håll han skulle. Men jag är osäker på om jag hunnit det.

Jag blir så glad av att tävla, Lennox tycker det är så kul och han är verkligen glad och gör sitt bästa. Jag blir helt varm i hjärtat, lilla gubben... ♥ Tänk att man kan tycka om ett djur så mycket. När jag har lovebombat Lennox lite brukar jag säga till N att han såklart ligger på förstaplatsen (så han inte ska bli avundsjuk på den lilla familjemedlemmen). Men N säger att jag och L ligger på delad förstaplats för honom. Det trodde han nog inte när jag köpte det lilla djuret.

Ikväll är det AIU. Imorgon kväll ska vi flytta hindren från Hammarö till 4H och därefter ska vi Hundungdomar i Hammarö ut och äta. På onsdag kväll ska vi tvätta, jag ska på stan en snabbis och sen ska jag packa lite inför torsdagen. Vi åker till Lübeck vid lunch och kommer hem på lördag vid lunch. Då ska jag på avtackning med jobbet (hockey och middag) och på söndag är det Hund 2005. Skönt att jag är frisk nu :)