Lennox Årets agility-dvärgpinscher 2005!!!

Idag publicerade SSPK resultaten i "Årets-tävlingen".

Jean Dark Bubble Gum - Lennox - blev ÅRETS AGILITYDVÄRGPINSCHER 2005

Dessutom knep han fjärdeplaceringen som Årets allround-dvärgpinscher 2005.

29754-66

29754-65

29754-64

29754-63
Monster 12 veckor imorgon!

Oj, nu är det nästan fyra veckor sen jag knappt kunde sova på natten av spänningen att få hem valpen. Älskade lilla Monster är hittills, tolv veckor gammal, allt jag kunnat önska. Hoppas han fortsätter att utvecklas lika positivt.

Igår var vi hos veterinären. Monster skulle få sin lilla sprutta. Jessica hade valt ut en underbar veterinär som heter Anna Bäckström (rekommenderas)*. Monsis skuttade glatt in på veterinärkliniken, han är så glad hela tiden. Jag sa att jag inte ville ha honom på bordet när han skulle få sprutan, det är så tråkigt om hundarna börjar förknippa bord med något tråkigt. Så Anna gjorde ett godisspår på golvet och när Monster käkade som bäst så stack hon honom. Han gnällde till, men fortsatte snart käka igen. Sen charmade han fler ur personalen innan vi åkte hemåt. Ett mycket positivt veterinärbesök! Tack Jessica och Anna...

Vi har det bra för övrigt, rätt så lugnt och skönt. Jag skriver på min hemtenta och hundarna härjar och sover om vart annat. I helgen var vi ute hos Malin på landet och Monster fick hälsa på grand old lady Milla (schnauzer) och tuffa Charlie (dvärgschnauzer). Charlie visade med hela kroppen att det var hans gård och att ingen skulle försöka nåt. Och Monster satte svansen mellan benen och visade att han faktiskt bara är en liten valp. Det är nyttigt för valpar att träffa någon som på ett schysst sätt visar att de är större och tuffare. Annars kan han ju vara rätt kaxig det lilla monstret. Iza är så snäll, hon bara ignorerar honom när han hänger och slänger på henne. Men nåde honom om han närmar sig hennes tuggisar. Då jäklar. Det är bra att han blir lite uppfostrad.

Nä, nu ska jag torka upp en liten pöl.

*Jag gillar ju Inger också. Äsch, de flesta veterinärer är säkert jättebra :) Bara jag som är lite mesig. Eftersom Lennox är rädd hos veterinären är jag noga med att de har förståelse för det och är snälla. Kanske för att jag själv har läkarskräck och typ behöver bindas fast för ett blodprov, ha ha...


Sökt jobb

Jag har precis sökt ett jobb med hundanknytning. Idag ringde jag för att kolla om min ansökan kommit fram och för att lägga till en sak. Usch vad pirrigt det är! Jag vill så gärna visa vem jag är men tycker att jag låter så barnslig i telefonen. Är ganska nöjd med mitt CV och personliga brev och nu är det väl bara att hålla tummarna. Jag googlade igår Lennox och företagets namn och det syns att det är ett företag jag tror på om man säger så :) Hoppas nu bara de inser att jag är som klippt och skuren för tjänsten. 

Idag har vi söta Iza och vi ska ut i skogen om en stund. 

29754-62
Iza har också ett ben, men hon försöker nog se om hon kan sno nån av killarnas först. Helst vill hon ha alla ben i sin korg. Men Lennox och Monster håller hårt i sina tuggisar :)
 Två hundar

29754-60
Självklart finns det för- och nackdelar med att ha två hundar. Bland fördelarna märks dock framförallt en härlig sak - de roar sig själva när jag inte orkar. Här är det bus i bädden.

29754-61
Lennox blir uppäten och skriker ett dödsskrik. Eller, inte riktigt :)

29754-59
Man blir trött av att busa och måste sova lite.


Lördag - morgonpromenad

Nu tycker jag att Monster är stor nog att följa med på våra korta promenader runt parken. Även fast hundarna kommer att få sina separata promenader så kommer båda få följa med på de flesta av vardagspromenaderna.

Igår kväll var det himla krångligt. Jag hade Lennox lös för att kunna koncentrera mig på Monster, men ändå trasslade kopplet in sig hela tiden. Eftersom han inte är så van att gå i koppel så blir han jättefrustrerad när han har kopplet runt benen. Men idag så provade jag Lennox minsta sele och den passade! Så nu håller sig kopplet på toppen utan att trassla. Perfekt! Dessutom drar det inte runt halsen på honom när han hoppar åt olika håll.  

29754-58
Så här smidigt, istället för att kopplet ska sitta nedanför halsen och trassla in sig mellan de små benen.

29754-57
Fast mest får han ändå gå lös. Då är det också lättare med sele, bara att haka på kopplet igen.

29754-56
När det är kallt så får man åka en liten stund innanför mattes jacka. Där är det varmt och skönt.

29754-55
Men efter en stund vill han ned och retas lite med brorsan igen.


Ögoninflammation

Jessica fixade en tid hos ögonspecialisten idag och Lennox har mycket riktigt en inflammation. Jag fick recept på ögonmedicin, så han ska nog snart bli bra. Hon är så bra den veterinären, Inger heter hon, och hon lyste och tittade noga i hans små ögon för att se att allt stod rätt till. Och det gjorde det, förutom inflammationen då.

Efter att Lennox var klar så fick Monster följa med in en snabbis. Han är elva veckor (igår) och vägde ganska exakt 2,5 kg. Lennox vägde 6,2.

Nu ska vi lägga oss i soffan, hundarna kommer nog ligga och sola och jag ska se OC som jag spelat in.

Sen ska jag gå ut med söta cocker-flickan och efter det blir det en tur till skogen.


Monster-tröja

Elin har uppmärksammat vilken tröja Monster borde ha. Jag hade faktiskt redan fått tipset, men då var tröjan slut. Nu finns det nya i lager och det är lockande.. Den andra jag såg hade en dödskalle också. Så sött!

Pucci Monster


Idag har vi tränat lite gå fint i koppel (Monster), stå stilla en sekund och låta matte flytta på benen (Monster), allmänlydnad, typ gå på sidan (Lennox) och så har Jessica varit på besök. Jag är ibland lite dålig på att belöna L för såna saker jag tycker han SKA kunna, t.ex. att gå lös vid min sida på kommando. Men jag tycker att hundarna förtjänar belöning och inte bara krav även för vardagliga saker så idag smög jag med lite falukorv på kvällspromenaden. Yummi sa Lennox och ville gärna gå på sidan resten av promenaden.

Imorgon får jag förhoppningsvis en vet.tid, Jessica skulle fixa. L är lite irriterad och rinnig i ena ögat, säkert en liten inflammation tyvärr. Så vi får väl kolla detta imorgon. Jag ska ta med Monster och väga honom för det blir avmaskning imorgon. Jessica sa att man gärna skulle avmaska tre dagar före vaccinationen. Och det lyder jag såklart.

I övrigt är allt bra.. jag har bokat in två helgkurser i agility i höst. En för Ninnie Linvall (som jag gick A1:an för, hon är super) och en för glada norrmannen Petter Nordlien (som jag gått en halv helgkurs för). Det blir en hel del kursande i år, och det behöver jag. Kul! Hoppas nu bara vi får in anmälningar så det räcker, men det ska nog inte bli nåt problem. Har annonserat ena kursen och den kommer nog snart upp på hammarobk.se om nån är nyfiken.

Har sett på Medium och hundarna sover fortfarande i soffan under Ns vakande öga (så inte den lilla försöker hoppa ned på egen hand). Ska gå ner på gården så de får kissa och sen ska vi sova. Imorgon är det fredag. Härligt!! Jag älskar helger....

Sov gott, det har i alla fall jag tänkt göra.

PS Sandra med Lectus, jag älskar halvstryp. Har de inte ens inställda så att det blir nån "strypeffekt" utan använder det mest för att det är så enkelt att ta av och på. Är inte så mycket för koppelryck och tycker mig inte se nån speciell "inte dra i kopplet"-effekt bara för att man har helstryp. Tror mer på att bestämma sig för en metod, t.ex. att vända och gå ett par steg åt andra hållet så fort hunden drar samt att belöna när den inte drar eller nåt sånt och framförallt att vara konsekvent. Oj vad långt det blev :) DS

Måndag idag

29754-54

Måste bara visa en bild på hur söt och trött Monster var i helgen. Han ligger längst fram i buren och sover medan Lennox sträcker ut sig där bakom. De får till och med plats att busa lite därinne. Det lät ganska kul när vi hade teori...

Idag skiner solen och vi var ute på en promenad runt parken. Lennox var lös hela prommisen medan Monster gick i koppel (jag bar honom över gatorna för det går inte så fort). Vi mötte två goldens (en valp och en vuxen) på cykelvägen och Lennox gjorde mig varm i magen genom att gå precis vid min sida så att jag kunde koncentrera mig på Monster. Är han så duktig så är det inga problem att ha båda hundarna med på promenaderna. Jag kände mig stolt att mina hundar skötte sig så bra fast Lennox var lös för damen hade fullt sjå med sina kopplade :) Både jag och N inbillar oss att Lennox vuxit sen vi fick den lilla. Han är en duktig storebror. Och himla snäll. Och bara för att jag säger så får han väl snart proppar i öronen och vägrar lyssna, ha ha ha....

29754-53
Man hittar mycket roligt på promenaderna

Ikväll ska vi klickerträna lite. Monster ska utställningsdebutera så fort han fyllt fyra månader. Inte för att jag vet om han blir nåt utställningsexemplar, utan mest för att det är bra träning och jag behöver ett mål för att träna ordentligt. Tills dess ska han kunna gå någolunda ordentligt i koppel. Han får gärna studsa lite, men ska kunna trava några steg i alla fall. Och kunna stå på ett bord och bli lite undersökt. Det är ju en inoffare i Mariebergsskogen den 1 maj och den ska jag anmäla till.

Så här ser träningen ut just nu:
- Kontakt med klicker
- Nej-övning (började med det idag och det gick jättebra!)
- Träna hantering (det går ut på att jag lägger honom på rygg nån sekund i mitt knä och säger "stilla", när han är alldeles stilla så säger jag bra och ger godis

Det här ska vi börja med:
- Klickerträna trava i hallen med utställningskoppel
- Träna att sätta på och ta av halsband så att han inte tycker att det är obehagligt. Ska köpa ett pyttigt halvstryp som är lätt att trä på och av med en godbit som belöning

Andra saker vi gör:
-
Sover i soffan, såååå mysigt
- Busar och kampar
- Går på korta promenader

Nu tycker säkert nån att jag är överambitiös (många tror ju att Lennox är världens mest aktiverade hund) men så är inte fallet. Monster blir 11 veckor på torsdag och vi har tagit det väldigt lugnt. Men fem minuter om dan tycker jag är bra att vara ensamma i lilla rummet och träna lite för att börja bygga upp kontakt och samarbete.

I övrigt så äter han som en häst och märker inte att jag klipper klorna när han sover. Han bits hårt på kvällarna när han är övertrött och om jag säger till honom då så blir han ännu busigare. Det löser jag enkelt genom att sätta ned honom på golvet. Är man dum får man inte vara i soffan. Men man får en ny chans efter några minuter. Och då är "man" oftast väldigt snäll och somnar sött.

Är så godissugen så jag smäller av snart.

Godingarna mina...

Idag har mina små busar skött sig alldeles utmärkt. Lennox var inte ett dugg jobbig efter löptiken utan var lugn och snäll. Monster är så sööööt, han har sovit i buren, varit duktig på våra små övningar och studsat runt som en liten maskot och hälsat på folk i klubbstugan och utanför. Lilla ♥ mitt!

Nu är vi hemma efter en otroligt lärorik helg (tusen tack till Gun och Christina som gör det här på sin fritid) och jag är helt snurrig i huvudet. Åh vad intressant det är med hundar. Det finns så mycket att lära...

Lennox och Monster har ätit och härjar just nu för fullt. Ska snart ta en promenad runt parken med Lennox och gå förbi kiosken och köpa snus till husse på hemvägen. Jag och L har precis haft en mysstund i soffan, jag fick pussar och Lennox blev kliad på ryggen. Jag tycker att jag är riktigt bra på att ge Lennox lika mycket tid som han hade pre-Monster. Eftersom jag är hemma rätt mycket är det inte så jobbigt. Dessutom verkar L ha anpassat sig så bra efter det faktum att vi nu är fyra i flocken. Gullet. Just nu kampar de om en socka fylld med tidningspapper så de roar sig rätt bra på egen hand.

Oj vad jag babblar.. dags att gå ut en sväng nu.

Bra och dålig dag hittills


Bra:

  • Monster har varit en pärla, sovit snällt i buren och varit glad och busig ♥
  • Jätteintressant dag med givande diskussioner
Mindre bra:

  • Lennox har varit jobbiga-Arne. För det första så gnällde han efter en löptik hela förmiddagen. När ägaren tagit ut den väldoftande tiken i bilen så överförde han sina heta känslor på en snäll portis-tik, men sen när det blev nog för henne och jag skulle ropa på honom så stängde han av öronen och allt blev jättedumt. Jäkla snuskpelle. Efter incidenten så lyssnade han dock bättre och sov snällt under eftermiddagen.
  • Jag har anmält mig till Årets nybörjare i tidningen Agilitybladet. Jag räknade med att komma på kanske plats 20-nånting beroende på hur många som skickade in, men det kändes ändå kul att vara med. Men det visade sig att jag inte finns med på resultatlistorna på två tävlingar jag skickat in resultat för. Så himla dumt!! Jag har skrivit om tävlingarna på Lennox hemsida och det var ju massa folk där som såg oss, men det är ju inget jag kan be någon intyga så här långt efter. Lite trist... Ena resultatet kan jag dock kopiera ur tävlingsboken och skicka in, men det andra var en femfelare och den har jag ju inte registrerat. Skit.

Valpspecial hela helgen

När man går utbildningen till allmänlydnadsinstruktör så ingår många delmoment och ett av dem kallas för valpspecial. Och det är just det vi ska ha den här helgen. Idag har vi teori runt valpars utveckling (vi började redan i måndags) och så ska vi prata om hur vi rent praktiskt ska lägga upp dagen imorgon. Imorgon, söndag, kommer nämligen ett gäng valpar på förmiddagen och ett gäng på eftermiddagen (däribland Monster) med sina hussar och mattar. Och så ska vi väl se hur relationerna ser ut och kan förbättras? Ärligt talat så vet jag inte riktigt, det är ju det vi ska prata om idag.

Igår kväll skummade jag några böcker och jag kom nog ihåg det mesta. Det känns som att vi kör på rätt linje. Vi är snälla och trygga och sätter inga krav än så länge, annat än att vi säger ajaj när han biter i saker han inte får. (Nej betyder för mig sluta omedelbart med det du gör och ta kontakt med mig och det vill jag inte kräva riktigt än). Det jag vill ha hjälp med imorgon är några valpinkallningar (där en annan person försiktigt håller kvar valpen och jag springer iväg och kallar in). Och sen får jag väl se vad det är tänkt att vi ska hitta på! Det ska bli jättekul och spännande!

Redan idag får båda hundarna följa med och vara med i stugan när vi har teori. N jobbar hela dagen nämligen. Jag tar med buren och så kan de sova i den under teoripasset. Hoppas jag. I annat fall får jag ta Monster i knät. Han har en stark stämma när han inte får sin vilja igenom och även om jag blivit rätt bra på att ignorera den när han t.ex. vill in och väcka Niklas och sovrumsdörren är stängd eller dylikt, så tror jag inte mina kurskamrater uppskattar den.

Så här mysigt har de i sin stora bur. Underlaget är väl på nån dm i form av fårskinn, värmare och filt och Lennox syns ändå knappt där bak, så de har gott om plats. Bilden blev överhuvudtaget väldigt mörk, men ni får ha överseende. Man ser nyfikna Monsters bröst, typ.

29754-52

När vi kommer hem från kursen i eftermiddag så ska vi sova i soffan i några timmar så att Minimonstret får ostörd sömn. För ikväll ska de vara hos mamma och pappa medan vi är ute och äter och ser en spelning. N fyller år till veckan och det här blir hans present. Jag har tyvärr inte råd med nåt mer, det är ju vaccination och annat hit och dit. Men han säger att det inte gör nåt. Han har ju fått ett litet Monster i alla fall och även om han är ett busmonster så är han också så här go...


29754-50
N och Monster vilar i soffan

Jag ska dricka cola ikväll och åka och hämta killarna på natten så vi kan sova gott tillsammans.

Nu måste jag äta frukost och koka köttfärs (vill helst inte ge M för mycket korv, köttbullar med mera utan försöker koka köttfärs, kycklingfile och sånt, utan salt eller andra kryddor)

Fredag idag

Idag är det alltså fredag och jag har rastat två hundar. Eller nja, snarare fyra. Först mina egna, sen fick de sova i bilen medan jag rastade en boxer och en cocker. Det var 17 resp. 18 grader varmt i bilen när jag kom tillbaka och med sina varma underlag lär det knappast ha gått nån nöd på hundarna. Idag hade de fått ett varsitt ben att tugga påi buren. Men benen var slut när jag kom tillbaka och killarna låg tätt ihop och sov. Sötnosar!

29754-51 
Kalvöra - yummie!

Vi klickertränade lite igår också. Jag ska läsa lite valpböcker idag för jag känner mig lite osäker på när man kan börja med nej-övningar och så. Jag vill först bygga upp ett samarbete och förtroende, men det vore skönt om han snart förstod nej ordentligt. (Han lyssnar på ajaj när han biter i nåt och slutar då.) Jag har halsband och flexikoppel som säkerhet när vi är ute nu för han ska fram till precis alla och hälsa. Vore skönt om han förstod nej så jag kunde kalla in honom och berömma. Vill ju kunna ha honom lös. Samtidigt känns det ju positivt att han är så nyfiken på alla människor. Eller hm, han är egentligen nyfiken på ALLT, men det ska väl valpar vara. Roligaste leksaken just nu är en tom colaburk som han rullar runt, runt på golvet.


29754-49
Lennox snodde tillbaka kalvörat så Monster gnager lite på mattkanten istället. Han har ett eget öra men han vill hellre ha samma som Lennox. Såklart.

Nä, nu ska jag torka golven för förtihundrade gången den här veckan och sen lägga mig i soffan och läsa lite i Inkallning är så mycket mera av Memea Mohlin, Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt och Valpen och Unghunden av Mickie Gustafsson. Idag är det fredag = Hannas godisdag så ikväll blir det mys. Innan dess ska vi ta en promenad och kanske klickerträna lite så att hundarna sover gott i kväll. Monster sover just nu i mitt knä och Lennox på favvoplatsen vid fönstret.

Trevlig helg!!

29754-48

Uppdatering

Monster fattade snabbt vad det där klickandet betydde och det första jag tänkt klicka in är kontakt. Idag kom vi till att han slutade krafsa och slicka på godishanden utan tittade åt ett annat håll. Klick + godis! Hoppas att snart få en blick i rätt riktning (mot mitt ansikte) men nu ska vi däcka i soffan. Matte har bestämt att det är kvällen, oavsett vad två pinnar anser. (De jagar varann runt runt i lägenheten just nu och bråkar om repknuten. Lennox har den för tillfället och Monster rusar efter morrande och med små skall då och då i frustration.) Men som sagt, nu är det KVÄLL, snart är klockan 20 och jag ska spela in Top Dog och kolla på Gilmore girls. 

Gonatt! 


Tisdag

Kakmonstret.
Lägger in en bild på Kakmonstret så ni som hittat hit från Underbara Uno och Gorgeous Gossip vet att ni kommit rätt. Välkomna :)

Igår började jag lite smått med klickerträning. Jag stängde in mig i lilla rummet med en hund i taget. Monster klickade jag bara in, typ tio klick och sen bytte jag till Lennox. Så tränade vi "stå" och sen bytte jag till Monster igen. Han blir tio veckor i övermorgon och de här två veckorna har gått jättesnabbt.

Det har löst sig jättebra med hundpromenerandet (se nedan * om du är en nytillkommen läsare). Det är ju svinkallt ute så jag ville helst inte lämna hundarna i bilen. Men nu har jag köpt en termometer och efter att ha promenerat i en timme så var det hela 17 grader i bilen! Så länge bilen är ordentligt uppvärmd innan går det alltså alldeles utmärkt. Idag har hundarna sovit sött med diverse värmegrejor i buren + täcken och det verkar vara en bra lösning! Himla skönt.

Igår var jag på allmänlydnadsinstruktörsutbildningen och Lennox fick följa med och vara ensam med sin matte. Han låg och sov i mitt knä hela mötet. Gulle-hjärtat. Monster hade terroriserat Niklas hemma och kissat typ hundra ggr på golvet, sötnosen. Idag har han lyckats kissa på två täcken (kissade på det ena och så rann det ned på det andra när han och L busade i sängen i morse. M var ganska nyrastad, men så blev det väl lite nödigt. Tur att tvättstugan var ledig.)

Idag har jag alltså rastat hundar, myst massor med mina egna, varit på en långpromenad där jag bar ett sovande Monster som sen fick springa på en snöfri plätt (det måste ligga nån varm ledning där under) och sen på en upptrampad stig. Han är så grymt söt när han kommer springandes för att hinna med mig och L. Det var ganska varmt och skönt i solen och jag tror han uppskattade att få springa på annat än halkig parkett.

Nu ska jag träna lite med vovvarna, Monster ska få träna att ha halsband på sig. Jag har honom ju lös de stunder vi är ute. Men till helgen kommer han nog få ha koppel. Han vet inte riktigt vad "nej", "stanna" eller elak hund betyder. Idag sprang han fram till en arg taxhane som plötsligt kom (kopplad med medföljande dam) på promenaden. Som tur var blev inte tanten arg, men jag skämdes och bedyrade att jag brukar ha koll på mina hundar. I alla fall oftast. Monster blir det nog ordning på så småningom, men det får ta sin tid. Nej är ett tråkigt ord att lära in.

Så, vad händer till helgen eftersom han behöver koppel då? Jo, vi ska ha valpspecial på allmänlydnadsinstruktörsutbildningen och Monster ska vara en av de valpar som ska vara med. Han är ju inte färdigvaccinerad ännu, så det blir nog ingen lek med de andra valparna. Men huvudsaken är ju att vi ska bygga på vår relation, antar jag. Vet ännu inte riktigt vad det går ut på, det får vi reda på på lördag då vi har teori. På söndag är det dags för praktik.

Ingen bild idag heller, men det kommer. Imorgon kanske.


* Jag pluggar på kvällstid (en kväll i veckan i vår) och jobbar extra med att rasta några hundar åt bekanta som inte hinner hem på lunchen. Har tyvärr inte råd att bara vara hemma med hundarna, utan det blir nån/ett par hundar om dagen.


Helgen

Mellan fredag och lördag sov jag hos mamma och pappa (de är i Sälen) för att Niklas skulle få en sovmorgon utan vassa gaddar i näsan vid halvsju. Eftersom han helst inte ville ha en hund till så vill jag inte pröva tålamodet. Jag kanske vill ha en till hund om fem år eller så  och då vill jag att han ska minnas valptiden med ett leende. Monster hjälper till och är så underbart charmig som bara en valp kan vara. I morse la han sig hos Niklas med huvudet på kudden och sov sött ända tills vi var tvungna att gå upp. Gullhunden! Och N har hittills inte klagat det minsta, han avgudar också lilla mini.

Hemma hos mamma och pappa hade vi det mysigt. Vi gick en långpromenad i kylan, Lennox tyckte nog inte det var nåt vidare för det var svinkallt ute, men vi fick i alla fall ordentligt med frisk luft. Monster sov innanför min jacka så han märkte väl knappt att vi var ute. När vi kom hem fick hundarna totalt tokryck och rejsade runt runt i huset så det skrek i parketten. Sen kissade Monster på madrassen i bäddsoffan. Tack för det. Som tur var så gick den lätt att tvätta. Sen sov vi gott hela natten, utom en stund vid femtiden då det knakade så jag var säker på att det blivit inbrott. Men eftersom hundarna snarkade gott så somnade jag om. På morgonen bajade Monster första gången utomhus. Jag avhöll mig i sista stund från att ta kort på kringlorna. Nån måtta får det väl vara.

Igår när jag kommit hem så gjorde vi nog inget särskilt. Vi såg på film (Cinderella man, rekommenderas verkligen!!!) och hade en myskväll hela familjen (Jag, N och vovvarna :)
 
Idag har vi haft världens skönaste dag. Saras kille Amir är här i ett par nätter för han repar med sitt band. De ska ha nån spelning på Blue Moon i vår. Vi hade sovmorgon, fast jag och N vaknade tidigt och fnissade åt hundarna som busade och njöt sen när de somnade sött igen. Såg på Nyhetsmorgon söndag i sängen och åt en sen frukost. Sen har jag tagit tag i massa saker jag tänkt göra ett tag. Rensat mailboxen, skickat deltagarlistor till Studiefrämjandet och vår nya kassör inför de kurser jag ska hålla och de jag ska ansvara för i vår och sånt där. Samt tvättat fyra maskiner. Duktig Hanna.

Nu puttrar riset på plattan och kycklingen är i ugnen. Amir har repat klart och han och Niklas ser på tv medan jag sitter vid köksbordet med ett monster i knät och med Lennox på en filt bredvid datorn. Älskar lugna och sköna söndagkvällar.

Så, det var min helg. Hoppas er också varit bra!


Monster 9 veckor

29754-44
Monster sover i min famn första gången på Hammarö BK

Igår kväll var Monsters premiär på brukshundklubben. Vi hade möte med utbildningssektorn (känns jättekul att vara med!) och Mini fick alltså följa med medan Lennox fick vara hemma med Niklas i lugn och ro. Lilla M skötte sig jättebra. Han fick leka lite med en kelpievalp och jäklar vilken kaxig liten kille han är, tog verkligen för sig i leken. Jag har en filmsnutt när han jagar stackars kelpien under soffan. När mötet började fick han ligga i mitt knä och han rullade ihop sig och sov snällt tills vi var klara. På väg till bilen kissade han för första gången utomhus och som tur var hade jag en liten korvbit till belöning. Idag har han kissat nästan alla gånger utomhus, utom när det råkar gå så fort att jag inte hinner ut med honom.

Idag är det alltså fredag och hittills har dagen sett ut ungefär så här:

29754-46
Vilar i soffan

29754-45
Soldyrkaren Lennox är nöjd

29754-47
Ska du ha den där framför ögonen hela dagen matte?

Vi har haft en sån där skön dag med mest slappande och lite bus. Jag har varit på massage nu på eftermiddagen och de hade nog sovit när Niklas passade dem för nu är de sjövilda båda två. Vi ska ut i skogen!

Till er som lider av valpsjuka kan jag säga att han är söt som en sockerbit, men han har kissat på mitt täcke och när det var nytvättat passade han på att kissa på det igen efter en dag. (Inte under natten utan under dagen när han och L smitit in i sovrummet för att busa lite i sängen). Han gnager lite på vardagsrumsbordet och har kissat på två mattor samt försökt gnaga sönder sladden till min mobilladdare. Hjälpte det?

Det knasiga är att jag inte ens blir irriterad. Det beror nog på att han är en liten kaka och att jag har rätt gott om tid att tvätta mattor och torka pölar.
 
Ha en skön helg allihop!!!


Tack!

Tack för trevliga kommentarer och gästboksinlägg. Jag blir jätteglad! Gästboksinläggen svarar jag inte alltid på, ser dem som trevliga hälsningar.. För att kommentera i bloggen klickar man på "kommentarer" nedanför inlägget, ifall nån missat det :) och då får man ofta svar (om man nu skulle vilja ha det).

Idag har vi haft sovmorgon, Monster behöver kissa vid sjutiden men sen lägger vi oss under täcket igen alla tre. Mycket skönt.

Sen åkte jag ut till mamma med vovvarna och de fick vara hos henne medan jag rastade några hundar. På väg hem hann båda somna i bilburen (Monster verkar liksom brorsan Lennox gilla att åka bil *hoppas*) och när vi var framme så ville inte Monster komma ut. Han la sig bara tillrätta och snarkade vidare. Jag fick lyfta ur honom och in till lägenheten och så la han sig och däckade i sin korg istället medan jag grejade lite. Sen la vi oss alla tre i soffan och jag såg på tv och åt en semla medan hundarna sov i tre timmar. Snacka om lat eftermiddag.

Ikväll är Niklas syrra här och hälsar på en sväng och blev mött i dörren av ett överlyckligt, utsövt Bus-Monster. Han är nog den sötaste och gladaste lilla valp som finns. (Nä, jag är inte alls partisk...)

Imorgon får de vara själva nån timma igen, det ska nog gå bra. På förmiddagen ska vi ut till mitt gamla jobb och hälsa på en liten stund så båda vovvarna lär vara trötta. På eftermiddagen ska vi nog sova i soffan igen, det är väldigt mysigt med de där lugna eftermiddagarna och det känns väldigt lyxigt. (Kan tänka mig att
vissa är avundsjuka :) På kvällen ska jag på möte med utbildningssektorn och Monster får nog följa med.

Nä, nu är det dags för min och Lennox heliga kvällspromenad. Bara han och jag, inga vassa gaddar.

Gokväll!