Det regnar, regnar, regnar

I förrgår åkte jag till klubben och började med att rasta hundarna. Sen fick Lennox vänta i bilen medan jag tränade lite med Monster. Vi började med att han fick springa genom den långa tunneln några gånger. Han är så rolig, lillskiten. Så pigg och glad. Sen övade vi lite utställning. Han har äntligen lärt sig att det går att trava och han gick så himla fint i kopplet. Stod fint också. Jag avslutade med cirkelträningen och det funkade också bra.

Sen bytte jag hund och tränade agility med Lennox. Jag körde en del ur en klass 3-bana och det gick förvånansvärt bra. Duktiga lilla gubben! Nåt kontaktfält hann vi med också. 

Igår var det landskampen mot norrmännen. Två roliga banor, en agility- och en hoppklass. Vi vann båda två!! Min handling lämnar en del att önska, varje gång jag tappade honom så fick jag ropa högt och vi klarade oss ju genom banorna. Men det bästa vore ju om jag aldrig tappade honom. Han gör verkligen sitt bästa och är så rolig att köra med. Gullehunden.

Idag har vi varit ute på Bonäs. Jag la ett varsitt spår till vildingarna och sen tog vi en promenad i regnet på ca en halvtimme. Monster spårade jättefint. Han tappade bort sig i en sväng, men hittade snabbt tillbaks till spåret. Koncentrerad och jätteduktig! Lennox spår var nog lite svårt den första halvan, han fick ringa rätt mycket. Men slutet gick jättefint. Och jag fick med mig alla spårpinnar till bilen :)

Nu sover vovvarna och jag ska ta en varm dusch. Har tvättstuga och sen ska jag till Jessica och se på film.

Ha en bra dag!


Skyller på jobbet

Tack för midsommarhälsningar och hoppas ni alla har en trevlig midsommarhelg!

Idag har jag varit med familjen och vovvarna till Borgvik för traditionellt midsommarfirande. Jättemysigt! Vi har annars tagit det rätt lugnt senaste tiden. Jag jobbar en hel del och mamma och pappa är världens bästa hundvakter (och Sara & Erik också såklart). Hundarna får lååååånga promenader och vara med ute i trädgården. När vi kommer hem så däckar de direkt i en varsin ände av soffan. Helst med benen i vädret och lätt snarkande. Det är himla skönt eftersom jag själv behöver sova när jag är ledig. Det är ansträngande att jobba skift :) Och det är så skönt att få lägga sig med en trött hund på varje sida.

Monster har förresten äntligen fattat att i vår familj så sover man tills matte/husse behagar stiga upp ;) Jag har ju gått upp och tagit ut honom så fort han vaknat, men nu verkar han inse att det är väldigt skönt att sova lite längre på morgonen ibland. Tack för det. Jag sover ju till 14 när jag slutat 05.30.

Vi tränade lite agility häromdagen. Mest olika startsituationer. Jag har också börjat träna in en annan typ av framförbyte än jag brukar använda. Kommer inte ihåg vad det heter på Greg-språk (fattar inte att jag inte lärt mig det där med push och pull än) men det är när man går förbi hindret om ni förstår. Annars håller jag mig gärna på samma sida om hindren när jag gör framförbyten eftersom det känns lättare att hinna med. Men jag tror att bytena blir tydligare om jag går med en bit. I alla fall när det är två hopphinder som står en bit ifrån varann. Det är svårt att få ut honom lagom annars. Hm, ja, jag får se. Känner mig väldigt orutinerad just nu. Missade de två sista tillfällena på Anita-kursen och känner att jag är väldigt osäker på det vi lärt oss. Men vi ska ses på onsdagar och träna så jag hoppas att jag kan vara med nästa gång.

Jag har anmält Monster till tre utställningar: Ransäter 30 juli, Mälarpinschern och SSPK's utställning i slutet av augusti (de sistnämnda är rasspecialer, först pinschersektionens och dvärgpinscherklubbens inofficiella och sen Svenska Schnauzer Pinscher Klubbens officiella.)

När man har valp så förstår jag inte meningen med inofficiella utställningar. Jo, om det inte är några officiella i närheten såklart. Men annars så kostar det sällan mer att ställa en valp officiellt än inofficiellt. Domarna har inte så höga krav på valpar och på en officiell ska ju domarna kunna rasen, åtminstone någolunda. Det blir lite roligare att läsa kritiken då. Så det blir nog inga fler inoffare i sommar.

Jag ställer inte Lennox nåt i år. Han är ju lite över 30 cm vilket räknas som ett fel (även om jag tror att han klarar sig under 32 cm-gränsen) och det känns inte så meningsfullt att ställa ut honom nu när det är obligatorisk mätning på alla dvärgpinschrar.

På måndag ska vi landskampa mot Norrmännen i agility, på Skutberget. Det ska bli jättekul.

En dag på stranden....

29754-8829754-8729754-89

Oj vilken härlig dag vi har haft. Vi var ensamma på "vår" strand och hundarna har varit lösa hela tiden. Vi har njutit i fulla drag kan jag lova :)


Tävlingen i söndags

29754-86

Supportern Monster vilar sig med en grisknorr i skuggan

29754-85

Syster Lennox passar på att ta hand om Monsters pyttesår (han har varit väldigt noga med att sköta om det lilla såret, jag vet att inte hundar ska slicka på sår men det har läkt så fint och det är så sött när han pysslar om Monster och tvingar honom att ligga stilla på rygg så han kan undersöka ordentligt. Här ligger dock M på rygg helt frivilligt med sin knorr i munnen)

Tävlingen gick sådär... vi vann i alla fall ett presentkort på hundaffär. Mkt bra.

Nu kurrar Monsis mage så det ekar i lägenheten (han har inte ätit sen 18 igår pga operation)

Skönt...

Idag har Monster dragit ut fem mjölktänder under narkos. De satt fast och jag vill inte riskera nåt bettfel utan det var lika bra att dra dem. Han är pigg och glad och allt hade gått bra. Så inatt kan jag sova lugnt :) Usch vilken hönsmatte jag är.


Duktig matte

29754-83

Visst är det härligt när man känner sig som en riktigt bra matte. När hundarna är aktiverade, mätta, rastade, trötta och man bara kan gosa med dem och låta dem vila upp sig. Det är en härligt känsla.

29754-84

Så här supertrötta är mina små hjärtan just nu.


Monster 5 månader, långt om lilla hjärtat.

Monster gillar verkligen att spåra. Vi går ännu bara ca 20 meters spår och oftast med en vitaminburk med godis i i slutet. Han är duktig på att använda nosen den lilla skrutten. Vi tränar också lite "springa i cirkel" (alltså bebisagility) och att stå fint. Han kan sitt, men vi tränar det inte förrän stået är perfekt.

På måndag ska vi tyvärr till veterinären, hans mjölktänder sitter kvar i nederkäken (hörntänderna) och det är lika bra att dra dem med en gång (han är ju fem månader nu). Under tiden han sover ska de få klippa klorna superkorta på honom. Jag tycker det är svårt att se hur kort jag kan klippa så det är lika bra att passa på.

I Fagersta träffade vi förresten en liten, liten tik från
den här kullen. Hon var jättesöt och Monster och hon hade otroligt roligt. Tyvärr så var tävlingsplatsen vid en större bilväg så jag vågade inte släppa Monster. Han kan få ryck och bara dra iväg åt nåt håll, även om det händer sällan. Har honom alltid lös i skogen och där har det aldrig hänt, men man vet aldrig vad valpar kan få för infall.

Har upptäckt att Monster är ganska känslig för värme. Han ligger gärna och solar sig hemma, men han blir helt tokig om det är varmt i bilen. Han har varit så snäll att ha med sig på tävlingar, ligger snällt i sin bur emellanåt och har varit väldigt okomplicerad. Men i söndags i Fagersta gnällde han massor fast han borde varit väldigt trött, var ordentligt rastad och mätt. Jag höll på att bli tokig på honom för när han gnäller så där så börjar Lennox skälla (han satt i buren intill). Men i Karlskoga i förrgår var han knäpptyst och sov snällt. Jag kom på att i Fagersta stod nog buren så att solen sken in lite grann och det var nog därför han var så gnällig. Stackarn! Nu ska jag vara jättenoggrann med att ställa buren i skuggan. Lennox ligger ju gärna i lite sol, men hundarna är ju individer. Och Monster vill inte ha för varmt. Då blir han väldigt gnällig. Jag får väl köpa en bil med AC om vi ska kunna åka till stranden i sommar :)

Jag har ju alltid varit så glad att Lennox är en sån tyst dvärghund. Han har skällt när det ringt på dörren, men väldigt sällan i andra situationer. Men sen började han skälla lite när han blir frustrerad i agilityn (vanligt fenomen). Det stör mig inte speciellt dock. Vad som däremot har stört mig till vansinne är att jag haft hundarna i samma bur i bilen (av utrymmesskäl) och där har de skällt som galningar så fort jag stannat bilen. Nu har jag dock hittat en enkel lösning. De blev nog stressade av att vara i samma bur så jag har dem helt enkelt i en varsin och nu är det knäpptyst. Monster är en mycket ljudligare dvärgpinscher än Lennox. Han skäller speciellt på läskiga hundar. Men jag försöker att bara avleda och det har blivit mycket bättre. Han får ju en del miljöträning om man säger så ;)

Jag skulle gissa på att Monsihunden är ca 29 cm. Han är mindre än Lennox, och Lennox är väl ca 31. Jag gillar ju Lennox storlek, men eftersom hundarna tydligen blir större och större så är det ju bra med lite mindre. En del pyttehundar är ju bedårande vackra, speciellt när de är så här proportioneliga, men för agilityn behöver de vara lite större. Och Monster är inte för liten. Hoppas bara han kommer att gilla det. Att hoppa och studsa gillar han i alla fall.

Just det, jag försökte tejpa upp Monsters öron. Det ena var på vift och jag tänkte att det var lika bra att ta tag i saken. En del tycker ju att det är lurendrejeri att tejpa hundarnas öron. Men jag hade tänkt vara fullkomligt öppen med det, dessutom används så många importer (kuperade) i aveln så öronen verkar inte ha så himla stor betydelse. I vilket fall så trillade tejpen bort efter nån dag och sen dess har han haft perfekta hängöron. Observera att jag försökte tejpa upp dem till ståndöron. Ha ha, där ser man. Han är väldigt söt med sina liggande öron och de är inte alls slarviga så jag är nöjd. Är dessutom också väldigt nöjd med hans fina svans, den är ganska rak och ser naturlig ut. Den visar verkligen hans känslor fast för det mesta går den som en propeller :) I övrigt har jag svårt att se om hans exteriör är bra. Det ska bli spännande att ställa ut honom officiellt. Han är otroligt glad i människor och en liten piggelin som sällan är stilla.

Så, det var lite om valpen.


Cookie

29754-82

Vår minsta supporter har såklart varit med och hejat på :) Monster är ju fem månader nu och en underbar liten varelse.


Vilodag idag

Här har tävlats, tävlats och tävlats. Och jag tror banne mig att det börjar lossna. I Fagersta var vi i alla fall inte jättelångt ifrån att komma igenom hoppklass 2-banorna, vi kom igenom agilityklass 1 med fem fel och igår i Karlskoga diskade jag oss visserligen frivilligt i ena klassen (tog om kontaktfälten) men vi fick två sjundeplaceringar i de kluriga öppenklassbanorna (en i agility och en i hopp) och det kändes riktigt bra. Jag är fortfarande för dålig på handlingen, men jag jobbar och försöker i alla fall att hålla i hela banan. Målet är först och främst lopp som känns bra, men samtidigt är det skönt att ha en känsla av att pinnarna finns inom räckhåll. Vi är på gång :)

Jag är genomförkyld så idag är vi hemma och slappar. På söndag är jag förhoppningsvis frisk för då ska vi tävla i Kil.


Släkten är bäst :)

Jag är rätt dålig på att gratta på bloggen. Det blir så lätt någon man missar och det finns så många duktiga bekanta som det går himla bra för.

Här kommer i alla fall ett grattis till Mia, hon äger bl.a. Lennox kullsyster
Bonnie och Monsters kullsyster Millan. Jag ville vänta med att lägga ut grattiset tills Jeanett (stolt uppfödare) hunnit skriva om det på sin sida, och nu snor jag texten rakt av:

Text från kennel Jean Dark
Jean Dark Bon Bon - Spansk Champiooooooon idag!!!!!
Så kom då nyheten om vår utlandsflyttade Bonnie. Virvelvinden med svensk stam och familj, som åker runt i Spanien och gör finfin reklam för oss här hemma i Svedala. Bonnie ställdes just ut i Madridområdet och knep cert, cacib och BIM!! Detta hett efterlängtade certet är vad som skall till för att bli spansk champion..... Det är lite knepigare att bli kantarell i detta land än här hemma har vi förstått.

Vovvarna måste ha ett antal cert varav minst ett skall erövras på årets största utställning, den i Madrid. Eller Talavera dela Reina för att vara exakt. Man kan lätt förstå att många vill ha detta cert för att kunna titulera sig champion, varför konkurrensen var stor och dragit deltagare från många olika länder.

Efter att ha bitit på naglarna av oro fick vi så veta att vår fina Bon Bon hållt huvudet högt och knipit storvinsten! Helt otroligt!! Och som grädde på moset fick vi veta att lillasyster Ice Tea blev BIR-Valp och mittimellan Honey slutat som bästa unghund...!!

Massor med grattiskramar vill vi sända hela familjen Holmbäck som mao inte bara njuter av den spanska solen utan också av sina vackra flickor :-)


Här är några av Bonnies meriter sen Spanienflytten:
BIR i Spanien 2004 för Javier Sanches
BIR i Spanien för Louis Texiera
Bästa unghund & BIM Valencia/Spanien 2004
Cert & Bim Spanien febr 2005
Cert, Cacib & Bir Spanien febr 2005
Cert & BIR Granada Nat A. Garach Domech 2006-02-18
Cert, Cacib & BIR Granada INT. N. Stafberg 2006-02-19
Cert, Cacib och BOS i Spanien, Talavera De La Reina 2006

Grattis, tjejerna är sååå fina!


 

Kumla

Men oj vad gulliga ni är som kommenterat. Nu fick jag genast ny blogginspiration efter torkan och kommer uppdatera snarast efter Fagersta-helgen.


Jag och N har  varit på stan och käkat ikväll och uuu vad kallt det fortfarande är på kvällarna/nätterna. Åsas tips om att tänka på att ta med varmt till natten lär komma väl till pass i helgen. Jag och hundarna värmer ju varandra i alla fall :)


I Kumla tävlade vi lag och vi var nog inga bra lagmedlemmar: disk i båda loppen. Ni som håller på med agility vet hur lätt det är att diska sig (en bruksmänniska häpnade nämligen över hur ofta vi diskade oss, ha ha ha) och det var såklart ingen som blev sur för det. Men det hade varit roligt att komma runt åtminstone det ena loppet. Så här gulliga och glada var de andra lagmedlemmarna ändå.

29754-81
Foto: Ewa Lundin,
ByrackarnsIdag

Idag har vi haft sovmorgon och sen åkte vi ut till klubben. Jag la ett kort spår till lillen och så gick vi på en promenad på ca 30 minuter. Hundarna sprang lösa hela tiden och avverkade väl dryga milen under tiden jag gick några kilometer. Monster har hur mycket energi som helst och det är skönt för honom att få springa av sig.

Därefter tog vi spåret och det gick finfint! Svårt att avgöra om det var slumpen eller om han verkligen spårade "rätt" spår. Mitt i spåret gick han i alla fall med låg nos och koncentrerad svans. Sötnosen. Han har förresten fyllt 5 månader, lillis... Efter spåret körde vi några minuters cirkelträning à la Greg. Jag körde höger- och vänsterhandling med hunden på innersidan, det är det svåraste tycker jag. Det gick jättebra, men jag belönar också heeeela tiden.

Sen fick lillis vila i bilen och så körde jag och L lite agility. En kort hoppkombination som stod uppställd. Två varv. Sen avslutade vi med en slalom och sen några kontaktfält.

Imorgon åker vi till Fagersta vid 15. Vi ska åka minibuss med Björn och jag gissar på att nån mer också ska med. Glömde fråga förut. Jag, Monsi och Lennox ska tälta. Undrar hur detta ska gå. Jag är så långt ifrån en campare man kan komma. Typ. Men jag har provat att sätta upp tältet i alla fall och ska köpa ett liggunderlag. Nåt man ska tänka på att ha med sig?

29754-79
Tro det eller ej, men kontaktfälten börjar sitta bättre och bättre.

29754-80
Vi gillar agility :)


Bilder av Kristina Svensson, tagna på Camilla-kursen

Gone jumping

Så, vad har hänt? Har jag brutit fingrarna, är datorn trasig eller varför uppdaterar jag aldrig? Jo, jag har haft så lite inspiration. Det känns som om knappt nån läser bloggen ändå och jag har haft fullt upp med annat.

Allt är toppenbra med oss i alla fall och vi tränar vidare. Längtar efter ett lyckat tävlingslopp.. Just nu är vi lite i ofas och jag kände mig helt värdelös i Kumla. Men vi kommer igen.

29754-78