Planerna framöver

Idag har jag hållit fortsättningskurs i agility. Idag blev det kontaktfält, framförbyten och slalom.

Imorgon är det grundkurs. Deltagarna har fått i läxa att träna sug, speciellt att hundarna ska kunna ta den långa tunneln relativt självständigt och det funkade otroligt bra senast. Så nu har vi börjat med framförbyten. Det är så himla kul när det märks att deltagarna tränar mellan gångerna.

I båda kurserna är både deltagare och hundar roliga att jobba med och det är så himla kul att hålla kurs.

Eftersom jag nu har schemat för juni+juli så har jag planerat in det mesta. Till helgen är det ju Kumla och jag hade tänkt tävla alla fyra dagarna. Är ju med i ett lag: Byrackarns smått & gott. När jag fick schemat såg jag att jag skulle jobba hela helgen. Men min snälla chef lät mig få ledigt fredag och söndag. Så vecka 21 - tävla fredag och söndag.

Vecka 22 till Fagersta och tävla lördag och söndag. Ska nog tälta med hundarna.

Vecka 23 tävla inoff i Karlskoga tisdag, tävla i Kil på söndagen

Däremellan går jag ju kursen för Anita och håller mina egna kurser. Mycket agility i huvudet just nu. Precis som det ska vara :)


Helgkurs för Camilla Åström

29754-77

Har ännu inte fått bilderna på Lennox men den här var så underbar att jag la in den istället så länge. Beardistiken heter Flora och ägs av Mia Jansson, kennel Goonie's.

Helgen har varit så himla rolig och lärorik. Är supertrött nu så orkar inte skriva så mycket, men tusen tack Camilla för en perfekt helg inför tävlingssäsongen.


Relation

Ofta säger andra personer så tänkvärda saker som jag inte själv kommit på. Ofta är det Helene eller nån instruktör som ser nåt jag inte ser. Idag var det Niklas.

Lennox ligger i soffan och är helt död efter agilityhelgen så jag lekte lite med Monster. Han hade en leksak och så satt jag i hallen och varje gång han kom springande med den så gullade jag "men vad har duuuuu, oj vilken fin sak", kampade lite och lät honom springa ett varv genom köket och vardagsrummet igen (man kan springa runt runt i vår lägenhet). Monster hade skitkul och såna lekar är verkligen jätteroliga.

Hur ofta leker du sådär med Lennox, helt kravlöst? undrade Niklas. Ja, det var en himla bra fråga! Nu blir det mer roliga lekar även med den vuxna hunden! Vi har varit bra på att leka tidigare, men senaste tiden har det varit dåligt med helt kravlösa lekar. Mer sånt!


En bra dag

Idag började vi morgonen med att ta en promenad vid Karlstad BK. Sen tränade jag med lillen. Vi körde bebis-agility: gå i cirkel à la Greg :) Det gick jättebra.

Sen tränade jag med Lennox på de hinder som var uppställda. Testade olika handlingsvarianter på en uppmärksam och duktig hund. Jäklar vad samspelta vi kändes och vad bra det gick. Underbart. Lite gungan, säcken och slalom blev det också. Samt några kontaktfält.

Igår morse såg vi ett rådjur på typ tre meters håll. Både vi och rådjuret blev nog lika överraskade. Monster boffade lite men Lennox tittade bara efter det och kom sen för att få en godis. Duktiga killar. Inte den minsta tendens att följa efter eller att dra på det färska spåret (jag gick samma väg tillbaka sen för att se hur reaktionen blev). Godingarna mina!

Sen såg vi först en orm och sen efter tjugo meter en till. Hjälp. Det är så himla läskigt med ormar eftersom jag aldrig lyckas se dem förrän vi är så tätt inpå. Och jag är så rädd att hundarna ska bli bitna. Om jag ser ormen på håll så tycker jag de är rätt söta och ser så oskyldiga ut när de skyndar sig att ringla iväg. Men inom fem meter är det såååå läskigt. Jag skriker som ett riktigt fruntimmer, ha ha ha.

Det är ju underbart att jobba skift när man har hundar. Imorgon och på torsdag jobbar jag natt och sen är jag ledig i fem dagar.

Imorgon kväll är det Anita-kurs, på torsdag ska jag till Byrackarns (Örebro) och träffa mitt lag samt träna för Camilla, på fredag håller jag grundkurs och på lördag och söndag är det helgkurs för Camilla på Hammarö. Livet är härligt :)


(Ärligt, min svenska suger såg jag. Hoppas ni har överseende :))

Lennox 2 år 10 månader, Monster 4 månader

29754-75

29754-76

Batteriet räckte bara till två foton på Lennox (och på det ena satte han sig ned). Monster är inte alldeles lätt att fotografera. Så kvalitén är väl inte den bästa. Men håll till godo
Lene och övriga som efterfrågat. :)

Work work

Jag har fått sommarjobb som skiftlaborant. Jätteskönt.

Har dock lite dåligt med energi för att blogga.

Återkommer!

Tillbaka på banan

Åh, mitt hjärtas fröjd och glädje :) Nu är vi tillbaks där vi slutade i höstas, med stora svängar, en seg förare och en pigg och glad hund. Mer om det sen..

I onsdags började vår tävlingskurs i agility på kvällstid. Vi går för
Anita Axelsson och det känns jättekul och spännande. I onsdags hade vi först ett ganska långt teoripass som gjorde att man hamnade i rätt stämning så att säga. Vi blev påminda om en del begrepp och fick en del nya som gör att man tänker till för att träna med kvalité. Anita har precis gått kurs för Greg Derret (han är nog den som mest inspirerar agility-Sverige för tillfället) och vår kurs kommer till stor del att handla om hans system. Det känns skitkul eftersom jag varit väldigt nyfiken på att lära mig mer.

Efter teorin så delade vi upp oss två och två. En person skulle springa i en cirkel som vi markerat med koner. Så småningom ska man kunna springa fort med hunden i galopp i höger inner, höger ytter, vänster inner och vänster ytter. Den andra personen var coach. I början var det jättesvårt att belöna tillräckligt ofta, att röra sig samtidigt som man belönade och att hålla cirkeln rund, men det var himla kul.

Igår morse åkte jag ut med Lennox och Monster och provade med en i taget. Lennox vill gärna gå alldeles för långt bak så det gäller att jag belönar långt fram. Monster fattade med en gång och det är rätt kul att träna med en valp som inte har nån som helst idé om vart han ska befinna sig utan bara följer.

Vid lunch när jag gick ut med de hundar jag skulle rasta så fick jag en blixtrande huvudvärk. Jag åkte hem och lade mig i några timmar och sen kände jag mig mycket fräschare. Undrar om det kan vara allergimedicinen? Jag hatar att ha pollenallergi. Men det finns väl värre åkommor man kan drabbas av antar jag. Det var i vilket fall skönt att jag blev bättre, för på kvällen skulle jag till Byrackarns på träningskväll inför lagtävlingarna i Kumla.

Jag och Lennox har ju varit så osynkade senaste månaderna och speciellt efter de senaste misslyckade träningspassen och helgens tävling så har det känts helt hopplöst. Jag har analyserat ihjäl mig för att försöka hitta vad som kan ha gått fel (är det vår relation, har jag ändrat något i handlingen utan att jag tänkt på det, är han sjuk?) men inte kommit fram till något. Jag var därför lite nervös när jag körde till Byrackarns (ungefär en timmes resa) och undrade hur det skulle funka.

När jag kom fram till Gudrun och Camilla (gud vad vackert de bor!) så rastade jag hundarna snabbt och sen var det dags att dra igång. Vi var tre som tränade: jag, Malin med borderterrier och Ewa med lancashire heeler. Jag gick banan ganska fort och försökte verkligen fokusera och koncentrera mig. Och sen körde vi. Felfritt! Även om svängarna var otroligt stora och jag var efter i min handling både här och där så tog vi oss igenom första banan nollade.

Åh så underbart det kändes!! Inför den här säsongen hade jag räknat med att träna på att dels tighta svängarna och dels att få ut honom där det behövs. Men som det känts senaste tiden har jag inte vetat om det skulle gå att träna speciellt mycket överhuvudtaget utan att vi kanske skulle behöva gå tillbaka jättelångt och försöka lära känna varandra på nytt i agilityn. Men igår var vi liksom tillbaka där vi var i höstas och nu ser jag verkligen fram emot vårens träning. Att jobba med ett system vi båda går bra på, att få ihop svängarna och att ha så otroligt roligt tillsammans!

Efter den första banan bjöd de på middag (en stor sallad, tortillas, vin eller cider) och det var jättemysigt att sitta på deras stora veranda och äta och prata hund. Jag var så glad så jag hade kunnat lyfta från bordet. Det kändes jätteskönt att ha så roligt med sin hund igen. Nu är säsongen 2006 igång och jäklar vad kul det ska bli!

Med magen full av mat så körde vi nån timma till och jag jobbade på så gott jag kunde. Lennox var verkligen sitt vanliga jag, glad, snabb och så har han ju blivit mer lyhörd på banan och är så himla rolig att köra med. Mellan loppen hade han som vanligt lite dålig hörsel, nosade runt och var liksom Lennox igen. Jag fick skitbra tips om kontaktfälten (ett genombrott :) inkallningsstart, halva framförbyten, svängar med mera.

Vi avslutade med att fika med kladdkakan jag tagit med och Monster fick leka länge med Xi (mellanpudelvalp, jäklar vad kul de hade) och en liten stund med Medusa (borderterriervalp, de var nog lite rädda för varann och hittade inte riktigt leken :)

Jag åkte hem med två trötta hundar snarkandes i buren där bak och med en sån himla härlig känsla. Agility är verkligen det roligaste jag vet.

Monster BIG-4

Oj vilken dag. Det har öst ner hela dagen. Fyyyy sjutton.

Skriver kritiken här och mer om dagen imorgon, ska ta en varm dusch och lägga mig med täcket i soffan och sova lite med hundarna nu... Monster har varit så duktig och Lennox (som inte ställdes) har legat i buren och frusit, snällisen.

Kritiken:
Mycket trevlig hanvalp, mycket vackert huvud och uttryck. Bra hals rygg och kors. Välvinklad fram och bak. Välutvecklad bröstkorg för åldern. Rör sig sunt helt igenom. Bra päls och färg.

Bra va? Han är ju faktiskt bara fyra månader och ett par dar :)

(Grattis Ingela & Jan till Cindras BIG-2 i stor konkurrens och allt annat än dp-vänligt väder :)