Mest agility.. som vanligt

Det verkar gå allt längre mellan mina uppdateringar. Sorry!

Vi har tävlat agility, några diskningar och en andraplacering i öppen hoppklass. Usch, nu måste verkligen våra agilityklass-problem släppa snart. Jag skulle behöva träna agilityklass på VARJE träningspass för att få till det. Det är mycket som ska klicka, främst kontaktfälten, att han fixar gungan bra, att jag inte tappar honom (har mycket lättare att tappa i agilityklass) med mera. Sen är det ju vanliga saker också, som slalomingångar, att han inte går ut efter tionde pinnen etc. Jag hoppas att vi är i ett sånt läge nu att vi tränar och tränar och sen plötsligt lossnar det och funkar bra. Känns helt hopplöst om vi alltid ska ha problem med kontaktfält eller nåt annat. Blä, vad trist. Jag vet att mycket hänger på träning och mål. Men vi har faktiskt tränat enormt mycket kontaktfält senaste året och balansen sitter jättesnyggt, men gungan har vi fortfarande problem med + hoppandet av a-hindret.

Nu blev det här ett ganska negativt inlägg hittills. Och det är ju onödigt för nu har jag ju äntligen en egen bil och eftersom jag verkar vara arbetslös och därmed ledig åtminstone en del i vår så finns ju alla möjligheter till träning. Nu jäklar ska vi fixa till det.

För övrigt är allt bara fint. Denna vecka är hundarna hemma med mamma som har sportlov. De går på låååånga promenader och när jag hämtat dem är de dödströtta och sover som små grisar i ett varsitt soffhörn. Lyxigt, för jag är genomförkyld och trött och vill bara krypa ned under en filt efter jobbet. Gör sista dagen på jobbet på fredag, sen är mitt vikariat slut och jag kan hänga med hundarna på heltid ett tag :) Alltid något positivt med att vara arbetslös (även om jag såklart mest av allt vill ha ett jobb).


Utmanade

Vi är utmanade av Gun.

Här kommer svaren:

29754-24

Lennox (Jean Dark Bubble Gum, 3,5 år)

Var är du född?
Stockholm

Ditt favoritgodis?
Grillad kyckling kanske?

Hur många egna halsband och koppel har du?
Hm... två selar, kanske tio halsband och fem koppel? Använder alltid samma ändå.

Hur ser ditt förhållande till vatten ut?

Dricks när man är törstig. Annars helt onödigt och i vissa fall livsfarligt.

Har du några "kläder"? (täcken el. liknande)

Ja, några täcken.

Har du något speciellt kännetecken som skiljer dig från andra hundar i samma ras/färg?

Jag har en ovanligt mörk färg, vilket jag får många komplimanger för.


Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när du flyttade in?

Matte med att bli som en nyförlöst småbarnsmamma (Hanna säger: jag var tvungen att dubbelkolla när jag skulle slänga soporna i nedkastet så det inte var Lennox jag höll på att slänga, jag var precis så där grötig i huvudet som jag hört att nyblivna mammor är. Men Lennox var så efterlängtad och så otroligt älskad från första gången jag höll honom i famnen att jag blev lite kocko.) Husse lite mer nyktert.

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen du kunde få?
Jaga rådjur, date med löptik, massor av godis

Vad är det bästa du vet?

Jaga rådjur, agility, sova under täcket, tätt intill matte, sola

Vad är det värsta du vet?
Det ilande ljudet när nån drar upp eller släpper ned persiennerna eller oordning som till exempel när Monster inte uppför sig mot matte eller husse

Har du någon alldeles speciell egenhet?
Jag är väldigt pratig när något stör mig eller är jobbigt, då morr-gnyr jag på ett speciellt sätt

Något hyss som du pysslar med?
Jagar rådjur ibland


Var sover du på natten?

Under täcket, intill matte eller husse


Vad äter du för foder?

Royal Canin

Hur reagerar du när du får några dagars vila?
Jag hämtar olika saker och vill leka, men mest sover jag

Vad tror du skulle vara din drömtillvaro?
Matte var hemma dygnet runt, få jaga lite rådjur ibland, spåra och träna agility mer


29754-100

Monster (Jean Dark Kakmonstret drygt 1 år)


Var är du född?

Stockholm

Ditt favoritgodis?
Det mesta är rätt gott.. hundchoklad provade jag igår, det var en höjdare. Och korv är gott.

Hur många egna halsband och koppel har du?
Två halsband och ett koppel + ett till utställning

Hur ser ditt förhållande till vatten ut?

Brukar sällan märka att det är vatten, plaskar rätt i. Det går att dricka också.


Har du några "kläder"? (täcken el. liknande)

Ja, flera täcken

Har du något speciellt kännetecken som skiljer dig från andra hundar i samma ras/färg?

Jag är ovanligt söt


Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta som fyrbenta) när du flyttade in?

Husse tyckte jag var söt, men att det hade räckt med en hund, matte med glädje och Lennox tog det som en man

Vad är/skulle vara den absolut bästa belöningen du kunde få?
Leka, spåra vilt, jaga katter, godis!

Vad är det bästa du vet?

Att busa

Vad är det värsta du vet?
Att inte få vara med när det händer nåt kul, annars tycker jag inte så mycket är särskilt hemskt

Har du någon alldeles speciell egenhet?
Nästan alltid jätteglad

Något hyss som du pysslar med?
Biter sönder saker, lite döv emellanåt

Var sover du på natten?

På mattes arm


Vad äter du för foder?

Royal Canin

Hur reagerar du när du får några dagars vila?
Blir lite extra busig, men är rätt lugn ändå-

Vad tror du skulle vara din drömtillvaro?
Mycket mera busande, få jaga lite katter och busa med flera hundar.29754-101
Här försöker Monster rymma, han är så mycket busigare än Lennox som är mer av klassens ordningsman.


Agility action

Hej svej...

Nu har vi tränat två kvällar i rad. Det har varit jättenyttigt och kul.

Igår var det bara jag och Helene. Vi gjorde en del från en agilityklass 1 (fast den blev nog lite svårare tror jag) och det dröjde innan jag fick till det. Jag tappade honom hela tiden vid gungan, vilket jag blev tokig på. Sista gången jag körde kändes verkligen jättebra, jag jobbade tillsammans med honom hela tiden och hade honom liksom i handen. Fick till ett halvt framförbyte och ett bakombyte och det var jag nöjd med. Annars blir det mest framförbyten för min del.

Jag tar förresten tillbaka det där jag skrev om att jag vet att vi klarar det. Ofta går det dåligt första rundan och det dröjer minst ett försök innan jag får till ett lyckat lopp. Usch, igår kände jag mig så himla värdelös emellanåt, glömde handlingen två gånger och så de där missarna vid gungan. Men jag belönade såklart Lennox hela tiden och var positiv mot honom (det är jag bra på) och när vi fått till det den sista gången så var alla misslyckade försök som bortblåsta. Vi måste ju misslyckas en del för att jag ska lära mig hur jag ska göra istället. Och sista gången så kom jag till ett par klarheter, egentligen sånt jag redan vet men som är bra att bli påmind om (bland annat att jag måste plocka honom hela tiden, och att jag inte får springa ifrån honom för även om han extremt sällan river så är det väldigt ful handling).

Monster, vilden, fick ta tre hinder i böj i rad och köra lite åtta runt ett hinder (framförbyten). Sötnosen!!

Hur som helst: I looooove agility och det är så himla roligt, jag blir så glad av det.

Tisdag

I söndags gick vi först 3 km på Kilene, sen skulle jag bara åka förbi mamma och pappa en sväng och då skulle de precis ut och gå på Sörmon. Så vi hängde med dit också. Sen slängde vi i oss lunch och därefter var det agilityträning. Jag körde mest kontaktfält och provade att trycka på Lennox en del. Det ska jag inte göra, han har ändå tempo och om jag "hejar" på honom så har han svårt att urskilja släppkommandot och gör ett, visserligen väldigt snygg, rinnande kontaktfält (som jag inte vill ha, speciellt inte på träning). När jag höll tyst så satt kontaktfälten som de skulle igen.

Jag är så glad över att slalomen har blivit så bra. Tempot kanske skulle kunna vara högre men han har verkligen förbättrat tekniken. Höger- och vänsterslalom sitter lika bra och jag kan göra både framför- och bakombyten utan problem. Duktig kille!!!

Monster verkade börja förstå kontaktfälten, jag hade med musmatta och klicker. Ska träna vidare på detta och hoppas på att vi kan köra en hel balans om ett halvår eller så :) :) Skulle vilja ha ett slalom i vardagsrummet så jag kunde träna lite varje dag, det tar sån tid innan det sitter. Men vi får väl träna fem minuter slalom om dagen när det blivit vår.

Ikväll och imorgon kväll ska jag och Helene (och ev. några fler) träna på 4H kl. 21. Jättebra med lite extraträning, jag ska ju tävla både den 24:e och 25:e februari. (Agilityklass 1). Nu fasickens ska vi väl komma upp i tvåan i agilityklass tycker jag.. förr eller senare i sommar borde det ju ske. Vore dock inte fel med en pinne redan nu i vinter, man kan ju alltid hoppas. Jag vet att vi kan egentligen.Söndag

12859-169

Det blev ingen agilityträning igår, hade ingen bil så det kändes för krångligt. Istället började jag äntligen träna på Friskis (har gjort det förut men det var längesen). Usch vad jobbigt det var, fast kul!! Jag kommer nog att få göra light-versioner av vissa övningar för att orka (armhävningar på alla fyra till exempel) och kände mig ruskigt otränad. Men idag har jag en härlig träningsvärk och så småningom kommer jag ju att bli starkare igen.

I eftermiddag blir det agilityträning i alla fall och under veckan ska jag beställa min bil. Det blir en ny Skoda Fabia Kombi :)Inte bra för plånboken men himla härligt att kunna åka som jag vill, det behövs liksom när man har hund.

Bilden överst är från förra veckan, det var så härligt att kunna promenera efter jobbet och att det fortfarande var ljust!! Har ett riktigt gott hund-samvete efter alla härliga långpromenader senaste tiden. Nu ska jag ut på en till, det blir Bonäs idag.