Lördag

Idag gick jag upp 03.45, hundarna var ovanligt morgonpigga och gjorde mig sällskap till frukosten. Sen for vi till Hammarö, tog en promenad och så lämnade jag dem hos mamma och pappa och åkte till jobbet.

Imorgon är det ju dags för Ransäter och jag är lite pirrig. Vi har ju tränat en del på att stå fint, men han är fortfarande rätt studsig när han ska trava. Hoppas han blir lite showig imorgon och travar på sådär fint han kan. Det är så pinsamt när hunden bara hoppar fram som en känguru.

På utställningen kommer jag bland annat att träffa norska
dvärgpinscheruppfödaren Kaja, Sara med Eddi och Loke och så förstås Malin med dvärgschnauzer-Charlie (fast henne träffar jag redan ikväll, vi ska gå ut).

Jag ska ta med mitt älskade tält och sätta upp så vi får svalka/regnskydd eller vad som nu behövs. Monster ställs som hund nummer två i ring tre tror jag. Men dp-bedömningen (vuxna hundar) kommer att vara i ring 13 så jag tänkte sätta upp tältet där istället..

Hoppas ni har en skön helg! 
Sugen på en dvärgpinscher?

Letar du pinne så har Jeanett flera kullar på gång. Läs mer på hemsidan: www.jeandark.com

Kanske vill du ha en valp efter någon av dessa röda pinglor?eller kanske efter svarta pärlan Delli (Monsters halvsyrra)Bilder från Jean Dark

Sommar och sol = lata dagar

Vi har mest solat och badat senaste tiden.. Det har inte blivit mycket tränat alls och vi ställde in Linköpings-resan pga allmänt strul och vackert väder. Det blev stranden istället.

Ikväll har vi besökt onsdagsträningen för första gången på länge. Det är så himla varmt ute och jag kände mig lite lättirriterad så ville inte träna så länge. Lennox var supermotiverad och jag blev full i skratt. Vi körde några fritt följ, läggande och ställande under gång och en inkallning. Sen blev det slalomingångar och kontaktfält. Monster fick träna lite utställning, Helene kollade tänderna och sådär. Sen fick han träna på att vara i buren medan jag tränade med Lennox och som avslutning tog jag ett varv runt planen med honom, vi gick mellan de andra som var där och tränade. Bra träning för det lilla yrvädret. (hur många "träning" kan man få plats med i ett stycke, ha ha)

Mitt humör var glatt ända tills Lennox vägrade sitta på golvet i bilen, han vill inte åka i buren när det är så varmt så jag var snäll och lät honom sitta på golvet. Men så hoppade han hela tiden upp på sätet med sina dammiga tassar (städade bilen idag). Då kände jag att det var bra att vi tränat färdigt för gud så irriterad jag blev på honom. Men sen var jag tvungen att avsluta med en skön liten promenad då båda hundarna fick springa av sig det sista.

Just nu sitter jag och väntar på att brorsan slutar för vi ska åka och ta ett kvällsdopp. Ser fram emot Ransäter till helgen.

Ni har väl inte missat att vi ses vid dp-ringen? Fikar och pratar vovvar och planerar inför höstens träff.

På agendan

Just nu är det mest sol och bad och långa promenader (jag är stavgångsberoende för tillfället) som gäller.
Men lite har vi inplanerat också:

17 juli - arrangerad agilityträning, Karlstad BK

22-23 juli - agilitytävling Åtvidaberg

30/7 - Ransäter, ställa Monsi

8-10/7 - agilitykurs Veronica Bache

Inför hösten har jag anmält Monster till grundkurs i allmänlydnad på Karlstad BK. Det vore så roligt och motiverande att få gå en kurs med Monster, som en "vanlig deltagare". Det blir så strukturerad och bra, framförallt välbehövlig, träning när man går kurs och jag ska verkligen hålla tummarna för att vi kommer med.  


Vi badar och datorn får stanna hemma

12859-77

Nu skäms jag igen

Lennox fyllde visst tre år för två dar sen. Egentligen tycker jag det är skitlöjligt att fira hundfödelsedagar, det är ju inte så att de förstår att de fyller år. Men samtidigt så blir ju aldrig en hund ledsen av lite extragod mat och uppmärksamhet, så vi får väl kalasa lite extra nån annan dag. Det märks faktiskt rätt väl att Lennox blivit vuxen, han är helt underbar mitt lilla hjärta.

Lördagkväll

Jag har varit superdålig på att uppdatera senaste tiden, men vi gör inte så mycket värt att skriva om. Jag jobbar ju en hel del (just nu femton dagar i rad med två dagars ledigt) och sen har vi varit en del på stranden. Jag är så stolt över grynen, de är verkligen jättebusiga och skälliga och jobbiga ibland (inte så mycket Lennox, men Monster gör allt skäl för sitt namn ibland). Men när vi var på stranden häromdagen så var de lösa hela tiden trots att det också var en lös schäfer och cocker några meter ifrån. Monster ville först springa fram, men efter att jag sagt till honom så höll han sig runt vårt lilla läger. Duktiga lillen. 

Imorgon ska jag på en problemhundsutbildning i Forshaga (hundsportsgymnasiet). Det är en del i allmänlydnadsinstruktörsutbildningen och det ska bli jätteintressant. Måste tyvärr åka tidigare då jag jobbar eftermiddag, men hoppas hinna få en del matnyttigt innan dess. 

Ikväll efter att jag slutade jobbet (21.30) så åkte vi till HBK och tränade lite. Lennox fick hoppa staket och Monster träna lite handling. Har varit jättedålig med utställningsträningen senaste tiden, och Ransäter är ju inte långt fram. Så nu får vi träna litegrann. Har precis kommit hem från träningen, vi tog en promenad också. Klockan är nästan 23 och jag ska ju upp imorgon så det får bli sängen snart. Hundarna sover redan gott.

Vad gör ni i sommar?