Rymningsvägarna borta

29754-102

Lika bra att sova lite istället.


Nu rymmer jag!!

29754-101

Det är för jäkla tråkigt att sitta innanför det här gallret. Kanske om jag klättrar upp på buren.. lite vingligt men det går. Nu rymmer jag!!


Hösten är här!

Nu känns det som om hösten är här, i alla fall när det gäller klubbverksamheten. I helgen har vi haft uppstart inför helgens aktiviteter. I lördags var det utbildningskonferens med rolig teambuilding (med hjälp av Studiefrämjandet) och på kvällen mysig räkkryss på Vänern med utbildningssektorn.

I söndags hade vi allmänlydnadsinstruktörsutbildning och några redovisade sina projekt. De var så duktiga och det var intressant att få höra om deras projekthundar.

Ikväll är det anmälan till höstens kurser och jag hoppas komma med på en grundkurs med Monster. Själv ska jag hålla i en fortsättningskurs i agility.

Har börjat träna lite agility med Monster faktiskt. Trampa på musmattan och lite slalom. Det är så kul, han är full i bus och har svårt att koncentrera sig längre stunder. Men vi leker mest och har roligt, han älskar tunnlarna..

Shoppat

Idag har jag köpt ett sånt där jätte-plockepinn som vi ska träna agility med i parken.

Dessutom har jag anmält mig till tävlingskurs för Camilla Brundin (f. Åström).

Åh, agility. Det är kul det.

Idag är det onsdag

Agilityträningen i måndags var så rolig. Vi körde en klurig bana med massor av hopphinder och tunnlar. Skitkul! Sen tränade jag kontaktfält och slalom. Han är rätt duktig på ingångarna, men vi har lite svårt för högerslalom (heter det väl när jag går på vänster sida om slalomet?). Högerslalom går jättebra så länge jag har en matskål efter så att han har något framåt att fokusera på. Kontaktfälten funkade också bra, jag tänkte på tipsen jag fick av Veronica (att konsekvent använda frikommandot och att han ska fortsätta gå ned även när jag är på efterkälken - vilket inte är helt ovanligt).

Monster fick träna lite allmän socialträning (massor av hundar överallt ju) och sen lite utställning och tandkontroll.

Igår var det tisdag och vi gick femman på Kilene. Hundarna mår så bra när de får springa av sig ordentligt. På kvällen var jag och syrran på en promenad runt Haga.

Idag har vi inte gjort många knop. Nu på kvällen har vi tränat lite konster: Monster att trampa på musmattan och Lennox att hoppa genom mina armar och gå slalom mellan benen. I övrigt har de tuggat ben, busat med varandra och sovit i soffan.

Hej svej!


Senaste dagarna

Lördag och söndag blev vilodagar för hundarna. I lördags var vi på bröllop så vovvarna sov hos mamma och pappa. Idag är det måndag och vi har varit på Kilene och gått femman. Ikväll ska vi på agilityträningen på Karlstad BK.

Placering 1, öppen hoppklass

I fredags kväll var det tävling: klubbmästerskap för Karlstad BK's medlemmar och således inofficiell för oss andra. Efter fyra dagars träning så tänkte jag att Lennox nog skulle vara ganska trött. Men oj vad förvånad jag blev i första klassen, en öppen agilityklass. Han sprang av banan efter två hinder och ville inte komma till mig. Han såg ut som att han sprang och letade efter något, men jag vet att han ofta går iväg och nosar när det blir för mycket för honom. Till slut fick jag tag på honom och kollade så han inte haltade eller verkade ha ont nånstans. Sen fick han vila i hagen medan jag körde lite klicker med Monster.

Innan den öppna hoppklassen så gick jag bort till framhoppningshindren med honom och då var han helt plösligt så himla laddad. Så jag startade klassen och vi vann.

Vilken konstig tävlingsdag!


Veronica-kursen

Oj vilken rolig kurs!!

För mig blev det liksom en naturlig fortsättning på Camilla-kursen. Det som gav mest var nog ändå "armen". Att i god tid förbereda hunden på svängen så att den redan innan den hoppar hindret vet åt vilket håll den ska efteråt. Även om det krävs mycket träning innan jag utför det snyggt, så var det precis i linje med hur jag vill handla.

Lennox var ganska påverkad av värmen men det funkade ändå. Fast det roliga var att när vi vid introduktionen skulle säga några positiva saker om våra hundar så sa jag: Lennox kan man göra om samma övning med hur många gånger som helst. Och så gick han i själva verket och la sig i skuggan under a-hindret när en övning var avklarad. Hehehe...

Monster har varit med hela helgen och faktiskt skött sig mycket bättre än förväntat. Han fick lite klickerträning, förutom det sociala och träningen på att sitta innanför kompostgaller när brorsan och matte har roligt bland hindren. Inte så lätt när man är sju månader och hormonerna leker i kroppen. Sötnosen...


Amores perros

Åh vad jag tycker mycket om mina små ♥

Lennox ligger just nu på köksbordet bredvid datorn och sover sött medan Monster kämpar med ett jätte-grisöra under min stol. Vilken ömhet man kan känna för några så små varelser!


Agilityvecka framför oss

Nu jäklar drar träningen igång igen. Jag har varit så lat i sommarvärmen. Visst, det har blivit en del vardagsmotion, i förrgår gick jag milen med stavar igen och igår tog jag och Sara en kvällspromenad (fast den var inte i närheten lika lång). Men agilityträning har det blivit väldigt tunt med i sommar.

Nu är jag jätteinspirerad att ta tag i träningen och jag får en viss hjälp den här veckan.

Måndag (idag): Gemensam agilityträning ikväll. Jag är ansvarig och har gjort ett par övningar (ingen hel bana).

Tisdag:
Veronica Bache-kursen drar igång, kl. 18-21.

Onsdag: kursen fortsätter, 09-18

Torsdag: kurs 09-18

Fredag: Inofficiell tävling, Karlstad BK

Härligt, härligt!


Kolla, en and!

29754-100

Igår kväll gick vi milen. Helt plötsligt såg vi en älg, bara några meter in i skogen. Båda hundarna var lösa och Monster var inne i blåbärsriset, på väg mot älgen. Jag skrek MONSTEEEEER och så sprang jag och Sara som galningar. Jag är livrädd att komma mellan en ko och en kalv eller få en nyfiken älg efter mig. Eftersom vi redan gått åtta kilometer var det fruktansvärt jobbigt att springa. Det roligaste var att ingen av oss tog stavarna i ena handen och kutade på. Nej, vi SPRANG stavgång i hundranittio. Det måste sett för roligt ut. Hundarna sprang snällt med och undrade nog vad vi sysslade med. Puh.

Idag gick vi en rejäl morgonpromenad. På bilden har vi mellanlandat på en brygga. Monster är lite bekymrad över en konstig grej som åker i vattnet (en and), det syns på svansen. Hans svans visar känslor väldigt tydligt. Det gick dock snabbt över och sen ville han nog helst skutta i och göra anden närmre bekantskap. Lennox spanar på en båt. Sen fick hundarna sova hemma en stund medan jag och syrran gick på stan. Under eftermiddagen fick de kalas på grisöron och fyllda ben. Och ikväll har vi gått fem-kilometern.

Till veckan blir det agility för hela slanten, det ska bli SÅÅÅ kul!

(Monster är inte lika stor i verkligheten som han ser ut på bilden :)


Jean Dark Kakmonstret

Senaste bilderna på Monster, nyss fyllda sju månader.

29754-9529754-96

29754-99


29754-9729754-98

Ransäter 2006

29754-93


29754-92


29754-91


29754-90


29754-94


Valpklass, Monster
Kvalité: 1
Kritik: Maskulin hanvalp med fina proportioner. Tillräckligt kraftigt huvud med korrekt form. Något snipigt nosparti. Stilig hals, markerad manke. Vällagd skuldra, knappt markerat förbröst. Tillräckligt djup bröstkorg för åldern. Vällagt kors. Elegant benstomme. Fin päls, vackra tan-tecken. Rör sig elegant och dansant. Slarvar ännu med sina öron. Behöver ringtränas.

Min kommentar:
Monster stod som en staty och skötte sig jättefint på det vi tränat på. Tyvärr så hade jag inte tränat nån tandvisning, jag tänkte att han är ju så himla glad i folk att det säkert inte blir några problem. Men lilla M ville inte visa tänderna så jag fick visa dem istället. Domaren sa att han var väldigt elegant och att han stod jättefint uppställd och att han behöver lite träning i att visa tänder. Och jag är jättenöjd med kritiken och hans uppförande i övrigt. Han är verkligen en glad liten skit. Nu blir det intensivträning till nästa utställning. Knappt att jag får kolla på tänderna ju. Här har vi en del att träna på kan jag säga... Tandvisningen gjorde att domaren höll inne med HP:t. Det är bra tycker jag, hundarna ska kunna bli fullkomligt hanterade utan problem för ett hederspris. Som ni ser på bilden gick övrig hantering jättebra, men Monster är en bestämd herre. Tror inte det blev nån BIR-valp för jag tror inte den andra valpen heller fick HP (?)

Vi hade en supertrevlig dag och träffade bl.a. Sara med Eddi som tog ett CERT och blev BIR (grattis igen), Kaja med svärmor och supersöta småtjejerna, Linda från Fullträffens kennel och Irene med Monsters halvsyrra Godis. Och såklart många fler.