Monster-tröja

Elin har uppmärksammat vilken tröja Monster borde ha. Jag hade faktiskt redan fått tipset, men då var tröjan slut. Nu finns det nya i lager och det är lockande.. Den andra jag såg hade en dödskalle också. Så sött!

Pucci Monster


Idag har vi tränat lite gå fint i koppel (Monster), stå stilla en sekund och låta matte flytta på benen (Monster), allmänlydnad, typ gå på sidan (Lennox) och så har Jessica varit på besök. Jag är ibland lite dålig på att belöna L för såna saker jag tycker han SKA kunna, t.ex. att gå lös vid min sida på kommando. Men jag tycker att hundarna förtjänar belöning och inte bara krav även för vardagliga saker så idag smög jag med lite falukorv på kvällspromenaden. Yummi sa Lennox och ville gärna gå på sidan resten av promenaden.

Imorgon får jag förhoppningsvis en vet.tid, Jessica skulle fixa. L är lite irriterad och rinnig i ena ögat, säkert en liten inflammation tyvärr. Så vi får väl kolla detta imorgon. Jag ska ta med Monster och väga honom för det blir avmaskning imorgon. Jessica sa att man gärna skulle avmaska tre dagar före vaccinationen. Och det lyder jag såklart.

I övrigt är allt bra.. jag har bokat in två helgkurser i agility i höst. En för Ninnie Linvall (som jag gick A1:an för, hon är super) och en för glada norrmannen Petter Nordlien (som jag gått en halv helgkurs för). Det blir en hel del kursande i år, och det behöver jag. Kul! Hoppas nu bara vi får in anmälningar så det räcker, men det ska nog inte bli nåt problem. Har annonserat ena kursen och den kommer nog snart upp på hammarobk.se om nån är nyfiken.

Har sett på Medium och hundarna sover fortfarande i soffan under Ns vakande öga (så inte den lilla försöker hoppa ned på egen hand). Ska gå ner på gården så de får kissa och sen ska vi sova. Imorgon är det fredag. Härligt!! Jag älskar helger....

Sov gott, det har i alla fall jag tänkt göra.

PS Sandra med Lectus, jag älskar halvstryp. Har de inte ens inställda så att det blir nån "strypeffekt" utan använder det mest för att det är så enkelt att ta av och på. Är inte så mycket för koppelryck och tycker mig inte se nån speciell "inte dra i kopplet"-effekt bara för att man har helstryp. Tror mer på att bestämma sig för en metod, t.ex. att vända och gå ett par steg åt andra hållet så fort hunden drar samt att belöna när den inte drar eller nåt sånt och framförallt att vara konsekvent. Oj vad långt det blev :) DS

Kommentarer
Postat av: Sandra med Lectus

Tack för svar! Jättesnällt, ok, då testar vi ett halvstryp då! Och det där du sa om att gå ett par steg åt andra hållet om hunden drar, kan man använda den metoden även om hunden är 7 månader och ingen liten valp längre... Tycker att Lectus drar lite för mkt ibland, skulle behöva någon bra metod som funkar som jag bestämmer mig för!

2006-03-16 @ 23:04:28
Postat av: Hanna

Det tycker jag absolut. Du behöver ju inte dra i kopplet för det utan bara bestämt vända dig om och gå åt andra hållet och när han följer efter så leder du runt honom och så börjar ni om igen. Jag låter Lennox dra i kopplet för han drar bara i början av promenaden och han vet vad "gå på sidan" betyder så om jag vill att han ska gå ordentligt kan jag alltid ta till det. Men det där sättet brukar funka i alla fall, bara man är envis.

Helstryp kanske funkar jättebra för er, det är mest jag som tycker det känns som att hunden ska strypas. Men jag är lite löjlig också. Kram på er!

2006-03-17 @ 07:46:56
Postat av: Sandra med Lectus

Ja, Lectus drar i början ibland för att han är ivrig att komma ut. Men jag vill, precis som du kan, veta att han kan gå på sidan utan att dra om jag ger det kommandot. Och när vi går förbi andra hundar så vill jag att han ska gå förbi rätt så oberörd. Så det blir att vara envisare än honom då :) Kramis!

2006-03-17 @ 12:20:18
Postat av: Sandra med Lectus

Tack för tipsen! Trevligt helg på er med!

2006-03-17 @ 22:59:23
Postat av: 888

Take ceedy up 888 casino limit?

2006-08-05 @ 12:22:19
URL: http://www.ajcarvelli.com/3888

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback