Idrottsspykologi - mentala träningsmodeller

Idag började mina kurser och ÅH vad intressant idrottspsykologin är!! Lärarna verkar jätteduktiga och arbetar med coachning o.dyl. vid sidan av den akademiska världen. Vår examination kommer att gå ut på att vi ska välja en framtida prestation som vi kommer (eller tror att vi kommer) att genomföra. Vi ska "konstruera en mental förberedelseplan", där bl.a. följande punkter ska ingå:

- motivera utifrån dig själv varför just denna prestation är så betydelsefull för dig
- identifiera dina styrkor och svagheter
- sätt upp kortsiktiga mål som underlättar förverkligandet av det långsiktiga målet

osv...

Nu måste jag bara bestämma hur högt jag vågar sätta målet. Det ska ju kännas realistiskt att uppnå. En i klassen har OS som mål, helt realistiskt för den personen, men jag kommer nog sikta lite lägre :)

Jag kom hem lagom till Desperate Housewives, och till en busig hund (husse har varit på två längre promenader, men det räckte tydligen inte) så det fick bli lite klickerträning i lilla rummet istället. Jag tycker det kan vara lite svårt med klickerträning när det gäller stabilitet. Jag vet, det ska såklart gå att träna även stabilitet med klicker, men med en hund som tar så mycket initiativ och hela tiden ändrar position, fnyser, skäller, lägger sig på sidan, bugar osv så är det svårt att hinna klicka innan han provar nåt annat. Jag har tränat att han ska sitta i position med kontakt, fast utan klicker, och det verkar ha funkat jättebra, för han har fått mer uthållighet och klarar att hålla kontakten allt längre.

Idag klickade jag ingångar och att han satte sig riktigt nära, gärna stötte till mig. Han är lite rädd att jag ska trampa honom på tassarna, (hmm.. det kanske hänt nån gång) så jag vill gärna att han ska våga gå nära. Annars blir det lätt att han svävar ut, det är svårt att hålla en stadig ögonkontakt med en liten hund.

Många frågar om det inte är svårt att träna en liten hund. Eftersom jag aldrig tränat en stor så har jag inget svar. Jag har däremot haft/har lite svårt med motivation och uthållighet i lydnaden, men det har ju inget med storleken att göra. Det är himla kul att träna lydnad inomhus i alla fall, då är det inga problem med varken eller utan vi kan jobba på själva tekniken och det är kul.

Nu sover vovven gott i soffan, nackdelen med uthålligheten är även fördelen, det räcker med fem-tio minuter klicker för att han ska sova snällt :)

Sov gott ni också!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Ja, hemsidor ska uppdateras ofta :) Läser din blogg flera gånger om dagen, både Lennox och din egen.... Har funderat lite på att skaffa en blogg jag med för att kunna uppdatera från jobbet, men dels är jag rädd att allt ska försvinna om nån server kraschar, dels tror jag att det blir kvantitet före kvalitet om jag har en blogg :)

Postat av: Hanna

Jag gillar ju kvantitet :)

2006-01-25 @ 10:57:10
Postat av: slots

Unhappily online slots dollar high juice amount?

2006-08-04 @ 20:39:46
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/slots
Postat av: slots

Does line slots flush grip hidden management video?

2006-08-04 @ 20:39:58
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/slots
Postat av: slots

It scratch online slots?

2006-08-04 @ 20:40:18
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/slots
Postat av: 888

The 888 pool stakes table pineapple!

2006-08-05 @ 12:20:55
URL: http://www.ajcarvelli.com/3888
Postat av: 888

At the sharp 888 casino bankroll baccarat fish!

2006-08-05 @ 12:23:23
URL: http://www.ajcarvelli.com/3888
Postat av: baccarat

Withiin company bust pair online baccarat counting raise buster!

2006-08-06 @ 04:58:14
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/baccarat
Postat av: baccarat

In fact baccarat chips!

2006-08-06 @ 04:58:28
URL: http://www.ajcarvelli.com/us/baccarat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback