Tisdag eftermiddag

Det blidde ingen skogstur. Hundarna har sovit så gott hela dan så jag har mest gått runt och grejat, gjort en hårinpackning (kan verkligen rekommendera Redkens All Soft om ni har torrt vinterhår), en ansiktsmask, städat i köket och nu lagar jag spenatsoppa. Vilken skön dag.

I eftermiddag har jag skola (idrottspsykologin) och N är hemma med vovvarna.

Ikväll börjar Top Dog, fast jag och N såg smygpremiärprogrammet i söndags kväll också. Det är alltid roligt när det är hundar på tv, ser det där på måndagar kl. 20 på 4+. Niklas blir tokig på mig för jag ska kommentera allting hela tiden. Men i går till exempel sa instruktören att det går lika bra med matrester som med riktig hundmat. Och då måste jag ju sucka lite. Även om jag inte är nån näringsexpert.

Mini äter i alla fall sin portion Royal Canin mini junior på nolltid. Och när hundarna ätit klart så går de till den andras skål och kollar om det blev några rester. Ser rätt kul ut.

Monster 8 v 5 dagar

Hittills är jag förvånad över att det inte är så jobbigt att ha valp som jag mindes från Lennox. Visst, igår kväll var han superbusig och ville inte kissa så jag fick gå och lägga mig med eventuellt kissnödig hund och vara beredd att hoppa upp och ta ut hunden så fort han rörde sig, idag bajsade han på fårskinnet så jag fick plocka upp minibajen med handen för att det inte skulle fastna i skinnet. Det gick bra. Jag tvättade händerna i en kvart efteråt. Och fårskinnet klarade sig. Han bits superhårt (fast är mycket värre mot Niklas än mot mig) och är en liten vilding. Men när han kommer springandes så där glad och vill komma upp i knät när jag sitter framför datorn, kurar ihop sig som en liten räv och lägger huvudet på mitt bröst och tittar på mig med sina runda ögon, då är jag lyckligast i världen.

Lennox då? Jo han är världens bästa såklart. Han försöker uppfostra sin vilda brorsa, sover snällt vid mina fötter så att mini får ligga där uppe och har världens tålamod. Jag och Niklas pussar extra mycket på honom och är noggranna med att hålla Monster borta när han sover så att han får vara ifred. Dessutom är våra promenader heliga. Och köksbordet.

Igår var det dags för mig att "börja jobba" igen som hundrastare. Eftersom lilla M har en ganska gäll stämma när han är missbelåten så åkte jag hem till mina föräldrar (föräldrarna var inte hemma) och lämnade buren med snugglesafe, sköna filtar och två nyrastade, mätta och trötta hundar i. Lennox är van att vara hos mina föräldrar och sover gärna i bur. Jag ringde upp deras hemtelefon från min mobil och lyssnade ca femton minuter. Först pep Monster en del, men sen blev det knäpptyst och de sov gott. Mamma hade kommit hem efter en stund och hon sa att det var tyst när hon kom. Sen passade hon killarna tills jag kom och hämtade dem. Resten av dagen sov hundarna. Lennox fick följa med mig på en sväng till Arken Zoo och runt 4H-gården medan Monster terroriserade sin husse på hemmaplan. Men sen sov de gott i soffan hela kvällen.

Idag är vi helt lediga, men ska ta en biltur till skogen för att Lennox ska få göra nåt kul. Monster får sitta innanför min jacka som vanligt. All snö som kommit idag (och som fortsätter komma) gör inte direkt att det blir lättare att få honom rumsren. Men han får i alla fall träna på att åka i bilburen och lite frisk luft. Det roliga är att han somnar när vi gått en kort bit och sen sover i min armhåla tills vi kommit tillbaka till bilen. Sötisen... Jag hoppas att det blir vår snart så han kan få vara ute och busa.

Just nu härjar hundarna i vardagsrummet. Lennox parerar och vänder rumpan till hela tiden och de ser ut att ha himla kul båda två. När Monster sov alldeles nyss passade jag på att klippa klorna på två av tassarna. Helt odramatiskt, precis som med Lennox. Han försökte bita lite i nagelsaxen, men vad försöker han inte bita i? Och i övrigt verkade han knappt fatta vad jag pysslade med.

Jag har ännu inte lärt honom ett dugg i form av konster som "sitt", det blir så mycket nytt varje dag ändå. Igår var det nya att bli lämnad ensam (med Lennox dock) en stund och det räckte gott och väl. Däremot har jag börjat morra ifrån när han biter mig för hårt. Då slickar han mig istället och provbiter lite löst efter en stund, busfröt!

29754-41
Världen är så stor, så stor när man är ett litet Monster

29754-4329754-42
Valpar ska sova mycket.


Snugglesafe

Men hallå, man kan ju tro att ni inte läser bloggen ordentligt :)

Här är info om snugglesafen:
http://lennox.blogg.se/2006/february/valentine.html#trackback

Vi har ju tävlat också!

Åsa och Lovis har ju varit här också, och vi har tävlat. Niklas var hemma med Monster när vi var på tävlingen och de hade haft en skön dag med massa mys. Åsa och Lovis tog sista pinnen och är nu både i agility- och hoppklass två (+lkl 2). Jätteduktiga!

Vi diskade oss i båda loppen. Första kändes jättebra, han satt så fint i starten och tog kontaktfälten snyggt. Men så tappade jag bort mig innan en svår slalomingång och vips hade vi fått fem fel. Efter fem fel tycker jag i princip att vi redan har diskat oss (vi får ju ingen pinne då ;) så när han senare styrde mot fel hinder så "fick" han ta det och sen sprang vi upploppet ut. Men jag har loppet på film och är jättenöjd med det!

Nästa lopp kändes inte alls lika bra. Är nöjd med starten men sen hade vi massa småmissar som kändes trista. Vi hade i alla fall en trevlig tävlingsdag och träffade glada människor.

Efter tävlingen åkte vi ut i skogen (bäst att passa på när ändå Niklas var hemma med Monster) och gick en sväng. Så här härligt tycker Lovis att det är med snön...

29754-40


Monsters valpdagbok - 8 veckor och 3 dagar

Fredagen gick i sovandets tecken. Jag, Lennox och Monster sov mycket i soffan. Mysigt! Om Monster kan jag hittills berätta att han än så länge:

- har ett stort föremålsintresse. Allt går att kampa med, gnaga på eller dra med sig runt i lägenheten. Till exempel en filt, en nyckelknippa i ett snöre, min ena gympasko osv. Han bits jäkligt hårt med sina små vassa mjölktänder och jag kan tala om att jag sover med t-shirt för att inte vakna av att min bröstvårta fått en oönskad piercing. När man minst anar det har man vassa tänder där man inte vill ha dom. I örsnibben t.ex.

- kan koppla av på egen hand och lägger sig gärna i sin korg och sover. På nätterna sover han tätt intill mig och sover i ca 6-7 timmar innan han vaknar. Efter att toalettbestyren är avklarade sover han gärna några timmar till. Skönt.

- börjar lära sig hundspråk och har lärt sig att man inte går fram och försöker sno Lennox mat utan håller sig till sin egen skål, hur man gör för att få igång Lennox på en lekstund och att man inte kliver på en Lennox som ligger och sover för då mullrar det.

- verkar väldigt social och trevlig

Än så länge är sömnen det absolut viktigaste. Han busar med leksakerna här hemma, äter och sover jättemycket. Det första jag kommer att lära honom är byteshandel, att han ska släppa saker eller lämna dem till mig i utbyte mot leksak eller godis. Så att han inte lär sig att svälja snabbt eller springa iväg med det roliga. Han hann nämligen hitta både flera goda stenar och en fimp igår när vi var ute på gården i ca fem minuter och än så länge är han lätt att muddra. Men de här första dagarna är det bara mys som gäller.

Idag är det söndag och vi har varit ute i skogen med Åsa och Lovis. Monster fick gå kortare sträckor, men största delen sov han inkrupen i min armhåla. Lennox och Lovis fick i alla fall springa av sig.

Resten av dagen har jag planerat att sova lite i soffan (jag är så tröööött!), torka golven och se på tv. Tur att Lennox verkar vara med på de planerna. Han är så snäll lillkillen, har nog accepterat att han fått en brorsa.

Så här mysigt är det att ha valp: (Lennox ligger i mitt knäveck under filten)

29754-39


Monster 8 veckor - foton

29754-33

Fortfarande hos uppfödaren. Monster och syrran Millan (som jag lämnade i Västerås och som ska till soliga Spanien och Mia med familj och hundar)

29754-34

Hemresan. Kort därefter somnade Monster sött.


På bilderna nedan busar Lennox och Monster. Snälla Lennox...

29754-3729754-3629754-3529754-38

Fler uppdateringar imorgon, nu ska vi däcka i soffan.


Bonnie sopar mattan

Mia i Alicante (jepp, vi är avundsjuka på Spaniens klimat..) ställde i helgen ut Lennox syster Bonnie och halvsystern Honey (samma mamma som Bonnie och Lennox). Resultatet blev otroliga BIR för Bonnie resp. BIR-valp för Honey både på den internationella och nationella utställningen. Bonnie blev dessutom top five. Helt otroligt i konkurrens med alla kuperade vovvar. Vi gratulerar och är mycket imponerade.

Monsters valpdagbok. 8 veckor och en dag.

Igår hämtade vi Monster. Lennox fick åka med, han gillar att åka bil och fick inviga sin nya stora bur. På vägen till Tyresö stannade vi till på Ikea och köpte fleecefiltar, skålar och massa annat småplock.

När vi var framme hos Jeanett så började vi med att äta lunch. Jag var så pirrig att jag knappt fick ner nånting... Vi pratade och jag ställde massa frågor medan Jessica tog hundra foton på söta Ivy och sphynxen som lekte och tumlade runt. SÅ söta. Vem sa att katter och hundar inte kan leka tillsammans?

Efter att ha skrivit på papper och babblat en hel massa så släppte jag ut Lennox som fick härja med dvärgpinschrarna (inte valparna :) och rasta sig lite utanför huset. Sen var det dags att styra kosan mot Västerås med min dyrbara last. I transportburen hade jag bäddat med en snugglesafe, fårskinn och mjuk fleecepläd. Jag satte in Monster och Millan och de måste ha somnat nästan direkt för det var knäpptyst i baksätet fram till Västerås. Där mötte vi Lina som hämtade lilla Millan och med Monster i knät for vi vidare hem mot Karlstad. Han var lite busig först, men sen sov han snällt resten av vägen. Så lugn och tyst, inte ett endaste pip.

När vi kom hem mötte vi Niklas som tog Monster innanför jackan och så tog vi ett varv runt parken så att Lennox skulle få rastas. Monster fick gå kortare snuttar, men det var så kallt och blött ute så mest fick han åka innanför Niklas varma jacka.

När vi kom in så fick hundarna hälsa ordentligt och Lennox undrade vad tusan katten dragit in. Jag ringde Jeanett och frågade om jag ska lägga mig i eller låta dem sköta det själva. Hon sa att det ju är jag som flockledare som tagit in valpen i vårt hem och att Lennox har rätt att sura men inte att vara elak. Alltid skönt att kunna ringa och fråga... även om det sunda förnuftet säger en sak så är det svårt när man aldrig haft två hundar. Efter att ha packat upp lite så tog jag med mig Lennox och tankade bilen. Sen tog vi en längre promenad bara han och jag och när vi kom in så var Monster fortfarande lika busig så jag tog honom i knät och lugnade honom tills han somnade gott. Lennox la sig vid mina ben och sov och jag och Niklas såg på tv i lugn och ro.

När vi skulle gå och lägga oss var Monster sjövild, precis som Lennox var vid läggdags när han var valp. Jag värmde vetevärmaren och la i hans bur tillsammans med en skön filt och ett gosedjur. Sen fick han gå in i buren och med min hand som trygghet somnade han efter en kort stunds pipande. Jag somnade också. Efter två timmar vaknade jag av att han gnällde. Jag lyfte ut honom ur buren och gick till tidningen i hallen. Han sprang direkt till tidningen och kissade. Sen gick vi och la oss igen. Monster var på ett nytt bushumör så det blev buren igen. Eftersom Niklas ska upp och jobba så funkar det inte med en valp som lever om mitt i natten. Han somnade och lugnet lägrade sig. Efter ytterligare ett par timmar gnällde han igen. Nytt besök på tidningen och sen fick han sova hos mig. Lennox låg snällt vid mina fötter och sov och Monster la sig till ro tätt intill mig och sov gott hela natten.

Vid 05.30 var Lennox istället orolig så jag tog ut honom runt parken. Han kissade och bajade. In igen. Monster hade under tiden väckt Niklas genom att spatsera fram och tillbaka över hans ansikte. Jag tog Monster och smekte honom lugnande tills han somnade tätt intill mig igen. Vid 08 gick Niklas upp och till jobbet. Jag var hungrig och kissnödig och masade mig upp.

Gjorde iordning Monsters frukost, lät Lennox äta på köksbordet för att undvika konflikter runt maten (Lennox får vara på köksbordet när jag äter frukost, jag vet att det låter sjukt, men han sitter och tittar ut och får smaka en bit på min macka och försöker inte ens sno nån mat även om jag lämnar honom där). När båda hundarna ätit så packade jag ned Monster, med ett alldeles för stort täcke på sig, tillsammans med snugglesafe och en filt i hundväskan och vi tog en promenad på en halvtimma. Lennox fick gå och strosa och nosa omkring i fred och Monster sov hela tiden i väskan.

Nu har vi precis kommit hem, jag sitter vid datorn vid köksbordet och Lennox sov nyss i mitt knä, men sitter nu på bordet och kollat på fastighetsskötaren som skottar. Monster sover som en liten ängel i sin bädd på golvet, han får värme av den älskade snuggle safen och ser väldigt harmonisk ut. Skönt att han kan koppla av så bra och på egen hand dessutom. Lennox hade jättesvårt att somna själv de första veckorna han bodde hos oss.

När Niklas kommer hem ska jag ta med mig L och handla (fast han får stanna i bilen) och ta en ordentlig promenad, bara han och jag.

Imorgon ska vi tävla!

Just nu funderar jag på vad jag ska kunna använda som täcke till Monster. Fasickens att jag inte kan sy...

Bilder kommer, orkar bara inte ladda ned dem just nu (från kameran)

Träningstävlat

Idag har vi varit och träningstävlat på Lillerud. Det kändes bra, förutom att vi har fått problem med säcken igen. Vi hade problem med säcken när den var blöt. Men kall och stel är inte heller nån höjdare enligt lilla L. Jag hade med godis in och belönade efter säcken, så jag hoppas att det ska släppa. Vore riktigt trist om han tog kontaktfälten på lördag men inte säcken. Det "roliga" är att han inte vänder eller så, han vet att han måste igenom, men han stannar liksom därinne och väntar på att jag ska lyfta släpet. Jaja, funkar en grej så ska väl nåt annat krångla. Och skiter det sig på lördag så kommer det fler tävlingar. En riktigt trevlig dag i alla fall!

Elin tycker att hemsidan behöver fler foton. Och några till kommer det väl. Men personligen är jag "en sån" som aldrig orkar kolla igenom fotogalleri, så jag tänkte lägga nån bild då och då på bloggen istället och hålla fotoalbumet hyfsat litet på hemsidan. Fast som sagt, några bilder till kommer.

Imorgon kommer Iza igen och vi ska ut och härja i skogen.

Premiär

Nu kan man nog säga att det är premiär för Lennox nya sida, alla rubriker har fått innehåll :) Ändra era länkar är ni snälla.... Som sagt så är det snälla Emma som fixat allt.

Idag var vi på en långis med Malin och Charlie. Sen sov Lennox på Niklas arm medan jag åt lunch och på eftermiddagen tränade vi agility på 4H. Jessica och Argos var med och Jessica berättade att hon fixat ledigt på torsdag! Jessica är min äldsta och bästa kompis och hon är så snäll att hon tagit ledigt för att åka bil i ca 8 timmar. Bara för att jag ska slippa åka ensam och hämta valpen i Stockholm. På torsdag åker vi mot Tyresö för att hämta den lilla plutten, och eftersom Jessica kör får han sova i mitt knä hela vägen hem. Underbart!


JAG FÅR TÄVLA LAG!!!

Anmälde mig till Byrackarns erbjudande och jag KOM MED!!! Det hade varit så många som anmält sig så det blev två small-lag. Ååååh så kul! Nu får jag (viktigast av allt) ett lag att tävla med i Kumla och dessutom får jag träna lite för Camilla (som jag dessutom ska gå två kurser för i vår). Mitt hjärtas fröjd och glädje...* Nu gäller det att vi jobbar på i vår så vi inte skämmer ut oss. Det "kvittar" ju med en disk hit eller dit när jag tävlar individuellt, men man får ju tänka på laget :)
 
Ikväll har vi tränat i Ökna. Första banan gick så dåligt första gången jag försökte. Jag bara kände neeeeej, inte idag igen. Men sen lossnade det helt och resten av passet kändes skitbra. Åh vilka grymma kontaktfält han gör på träning, så himla duktig!! Sen får vi väl se hur det går på tävling, men vi tränar vidare såklart.

Är på så himla bra humör, har en så rolig vår och sommar att se fram emot och det är bara sex dagar kvar tills det lilla monstret kommer. Life's good! (Man ska ta ut glädje i förskott för tänk om man bryter benet eller nåt. Då har man i alla fall hunnit vara glad innan.)

Ikväll sitter jag framför datorn, äter chips och dip (har varit superduktig hela veckan så det är jag värd). Imorgon ska vi gå en långis med Malin & Charlie, träna agility och på kvällen ska jag och Malin ut och dansa. Måste nog ringa och kolla om det finns nån förfest vi kan gå på nu kom jag på. I annat fall blir det party här och sen utgång. Bäst att passa på att festa innan jag har en valpis hemma. Jag har massa dricka kvar sen mellandagarna då jag var sjuk och det är bäst att dricka upp innan det blir gammalt ;)

Hoppas ni får en härlig helg!

*Jeremiah, 15 kapitlet :)


Möte

Igår kväll var det utbildningsmöte på klubben. Jag har tänkt hålla en fortsättningskurs i agility, om det finns intresse. Eftersom jag inte (ännu på ett tag) är färdig allmänlydnadsinstruktör så kan jag inte ansvara för en egen valp/grund-kurs, och problemet är nog snarare instruktörsbrist än assistentbrist. Så jag anmälde mig inte som assistent utan tänkte att det får räcka med att jag håller en agilitykurs.

Jag ska ju hinna med mina egna hundar också (åh vad kul det känns att kunna skriva så, mina hundar..) och jag ska gå:
•  valpkurs med Monster
•  tre tävlingskurser i agility med Lennox

så det blir nog en fullspäckad vår ändå.

Jag ska sitta med i utbildningssektorn! Så himla kul! Jag är ju ansvarig för PR/Info-sektorn, men där har Patrik gått med så vi kan dela upp jobbet. Han ska ta tag i sponsorerna vilket innebär att det räcker om jag fixar med tidningen och det är ju sånt jag kan greja med lite då och då. Känns inte speciellt jobbigt nu när jag fått in rutinerna. Jag har ju tidigare sagt att jag inte vill ha nåt mer ansvar i klubben utan att  det jag helst vill engagera mig i är kurserna. Och det får jag ju göra nu.

Idag ska jag rasta gulliga beardisen Pysen och snälla boxern Denzel. Efteråt ska jag träffa Ann med Izaac och vi ska ta en promenad. Izaac hade oturen att bli påhoppad av en schäfer för nån vecka sen och jag undrar hur det har gått med det. Usch vad läskigt. Han fick som tur var inga fysiska skador eftersom Ann gick emellan, men man vet ju aldrig med de "psykiska".
 
Lennox fick ju boxerskräck förra sommaren/hösten. Det räckte med att två hundar vid två olika tillfällen sprang fram emot honom. Visserligen för att leka, men det har liksom räckt för att han ska tycka att boxrar kan hålla sig långt borta från honom. Det gick ganska bra när vi promenerade med boxern Denzel, men han fick inte komma för nära med sitt "flåsande tryne" :) Denzel som är en sån goding... Jaja, nu slipper Lennox promenera med honom och får ligga i bilen och sova den timmen vi är ute. Han trivs verkligen i bilen och vill ibland inte komma ur sin varma bur. Knashund. 

Jag har lite dåligt samvete för att jag inte ska hjälpa till i samband med Karlstad BK's agilitytävling. Tycker det är dålig stil att vara med på deras träningar, men sen inte hjälpa till på tävlingen. Men jag får hem valpen på torsdagen och vill inte vara uppbokad på nåt mer än att tävla mina klasser på lördagen. Jag har dessutom hjälpt till på de tidigare tävlingarna och kommer vara med på nästa. Hoppas de fått ihop tillräckligt med folk.

Nu finns en gästbok på Lennox sida! Jag har äntligen skrivit klart resten av texterna och ändrat där det låter dumt. (Jag skrev till exempel att Lennox är en rastypisk dvärgpinscher och det kanske inte är upp till mig att avgöra, vad menas förresten med rastypisk??) Det var några andra konstiga formuleringar också som världens bästa Emma ska fixa till. Och lägga till bilder och en egen sida om Monster. Tack Emma!!! Och ni andra är välkomna att inviga gästboken, den gapar tom ännu.

Busarna

29754-32

Baserat på den här bilden är det svårt att tro att Lennox har stor respekt för Iza. I skogen vill han gärna jagas lite, men absolut inte brottas eller komma i närkontakt. Han tycker det är jätteläskigt när hon utmanar honom då och går hellre bakom mig. Men på hemmaplan går det bra att busa och de har roat sig vilt i eftermiddag. Jag har inga regler om att inte leka inomhus, med så små hundar gör det inget om de härjar lite. Dessutom vill jag gärna både leka lite och träna klicker med hundarna inne, så inomhus=lugna hundar gäller inte här. De är så roliga, busar som galningar, och sen helt plötsligt sover båda som små stockar.

I förmiddags var vi varit ute på Sörmon och gick hundspåret på ca 4,5 km. Sen sov Iza och Lennox i bilen, med täcken och värmeflaska och vetekudde, medan jag rastade de andra godingarna.

Ikväll är det utbildningsmöte på klubben. Ska bli kul att träffa "alla", det blir inte så ofta på vintern. Men än är klockan bara strax efter 16, Iza är hämtat, jag och Lennox är mätta och trötta och jag tror faktiskt jag ska lägga mig under täcket en stund och se på tv/sova lite. Ibland är livet lyxigt värre.


Valentine

Idag är det alla ♥ dag och vi har haft en fullbokad dag. Tidigt i morse gick jag runt parken med Iza och Lennox och sen hann jag sova en halvtimme innan det var dags för frukost och därefter en långpromenad. Vi gick vid Hammars udde och vovvarna rejsade som två små galningar. Iza var värst såklart, hon är så cool, bara forcerar snön.

Sen var det dags att rasta dagens hundar. Det var ett litet gäng idag och jag hade planerat dagen in i minsta minut för att alla hundar skulle få sin tid. Schemat gick alldeles utmärkt och hundarna var pigga och glada. Under tiden sov Lennox och Iza middag och sen fick de sig en promenad runt Gubbholmen.

Jeanett säljer världens smartaste grej. I alla fall tyckte nog hennes katter det och jag anar att Lennox kommer att instämma. Det ser ut som en slags frisbee, fast fylld, och efter att man värmt den 5 min i micron håller den värmen i minst 6 och upp till 12 timmar. Här kan du se en reklamfilm. Den blir nog perfekt i Lennox och Monsters bur när det är kallt.


Hälsat på Monster!

I fredags kväll kom vi fram till Kista galleria, där syrran och hennes kille bor. Jag kan aldrig sluta imponeras av att man tar hissen ner och hamnar i en galleria där allt finns, Ica & Konsum, Filmstaden, Claes Ohlson, H&M, Salt, Triumph, Gant, Arken Zoo, Stadium med mera. Och dessutom ett stort "Food court" med smårestauranger från världens alla hörn.

Under tiden Amir lagade sin färskpasta så duschade N och jag rastade Lennox. På vägen upp tog vi en självklar sväng förbi Arken för att köpa lite gott till Lennox. Sen åt vi middag och såg på tv. På lördag förmiddag åkte jag och Niklas mot Tyresö för att träffa vår nya familjemedlem.

Hos familjen Lemmeke bor, förutom Jeanett med man och tre döttrar, fyra dvärgpinschrar, en dobermann och fyra katter (som för tillfället är typ fjorton, då den ena kissen har ungar). Och såklart en extra dvärgpinscher just nu, med tre valpar. Om jag räknat rätt blir det 23 djur alltsomallt.

När vi plingade på dörren hördes max tre skall. Det är så rent och välstädat och luktar inte ens hund där inne. Jag fattar inte hur hon bär sig åt. Dessutom finns inte den där känslan av att "det är djur överallt" som lätt uppstår hos folk med en hund eller fler :) Tre av pinnarna hälsade och gick sen in i vardagsrummet där tjejerna såg på film och la sig, katterna låg hopkurade i sin bädd och vilade och dobermannen Lara sov under bordet. Den fjärde pinnen, Ivy, la sig i Niklas famn och sov. Tur att hon inte är till salu, annars hade vi nog haft med en tik hem också, ha ha :) Hon är så otroligt söt och trevlig.

Men valpen då? Självklart började vi med att hälsa på Maya och de små. Maya är så himla mysig! Och Monster var såklart den charmigaste dvärgpinscher som fötts. Gud så söööööööt och go!!!! Han var överallt på en gång, superbusig, och sen somnade han i Niklas famn. Systrarna var såklart ljuvliga de också, men det är klart att när man redan vet vilken valp man ska ha, så får den lite mer uppmärksamhet.

Efter att ha gosat och fotat så lyckades vi slita oss för en fika och hundprat. Innan vi åkte fick Lennox hälsa lite på Hallon, Ivy och Vanilla. Tror ni han var nöjd??

Nu är det verkligen nedräkning på allvar. Åh vad vi längtar efter vår plutt.


29754-31 
Lennox och syrran Kamomill (Millan) har busat färdigt med sockan och ger sig på mina jeanssömmar igen.

29754-30
Somnat i Niklas famn

29754-29
Vill gärna pussas och när man minst anar det smaka på ens näsa med sylvassa gaddar

29754-28
Har ni sett så vackra ögon nån gång? Foto: Ammi Aro

29754-27
Kan redan posera. Åtminstone med hjälp av lite köttfärs. Foto: Ammi Aro


Vargarna...

Skriv på uppropet till jordbruksminister Ann-Kristin Nykvist till fördel för vargen.
Visa att vi vanliga hundägare i vargområden inte står bakom jägarna i deras krav på närmast utrotning av vargen, och inte vill bli tagit till intäkt för deras kamp mot vargen när de i deras motioner och skrivelser använder uttryck typ ”vi som bor i vargområden”.
En liten bråkdel av de hundratals jakthundarna som dödas i förbindelse med jakt dödas av vargar. De resterande dödas i trafiken, skjuts ihjäl av misstag, sparkas ihjäl av älg, drunknar, faller i gamla gruvhål eller springer sig bort. Detta till följ av att man släpper dem lösa i skogen där de springer långt utom synhåll och kontroll av ägaren.
Läs och skriv på uppropet här

Klart jag skrev på!

Dagens träningpass

Vi blev tre som tränade, Jeanette med collien Pluto och Angelica med sin jrt-tik (som jag inte kommer ihåg vad den hette.) FY vad tungt det var att kånka fram alla balanshinder. Trodde armarna och ryggen skulle gå av. Vi körde en bana från Petter-kursen i våras. Den såg lätt ut "på pappret" men var jättesvår. Jag insåg att vi måste träna mer "UT", nu drar han så mycket inåt banan hela tiden och det är jättesvårt att få ut honom.

Usch, träningspasset kändes inte så bra... Han tar visserligen vårt största problem: kontaktfälten jättefint nu, fast han är lite osäker på a-hindret, där vill han gärna hoppa av. Jag kände mig lite negativ när jag gick av honom efteråt och funderade på vad jag gör för fel när det blir fel i handlingen så ofta. Men nu, några timmar senare, känns det bättre igen. Vi är fortfarande väldigt färska och allt kan inte funka hundraprocentigt hela tiden. Och att han tar gungan så bra samt kontaktfältet på balansen jättefint är verkligen nåt att vara glad för. Flytet i agilityklasserna kommer väl att komma så småningom.

Nu ska jag laga lunch och sen ska vi slappa och njuta av vår hellediga dag.

Imorgon åker vi till Stockholm och på lördag ska vi HÄLSA PÅ MONSTER!!! 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gnageli-gnag

29754-26

Förmiddagarna är rätt lugna här. När Iza kommer (vid 06.30) tar vi en promenad runt parken så båda hundarna får göra nr 1 och 2. Sen går vi in och Iza äter frukost. Lennox tycker att det är alldeles för tidigt att käka då.

Sen går jag och lägger mig och sover ett par timmar till. När jag ätit frukost så åker vi ut i skogen eller nån annanstans där hundarna verkligen får rasa av sig. Sen rastar jag de hundar jag ska (oftast en eller två om dagen) medan Lennox och Iza äter lunch och sover middag. På eftermiddagen blir det kortare promenader och mys i soffan.

Så här ser våra måndagar, tisdagar och onsdagar ut. På torsdagar och fredagar är jag och Lennox ensamma och går inte upp halvsju :) Men det är skönt att ha rutiner de dagar lilla Iza är här.

Lennox och Iza har börjat leka. Lennox leker inte med vem som helst. Om jag tänker efter är det nog inte många hundar han lekt med alls, förutom Charlie nån enstaka gång. Han gillar att gå och nosa tillsammans med en annan hund och att jaga varandra lite, men inte att låtsasbitas och hålla på. Men igår hade han och Iza så himla kul, de såg ut som två små drakar som hoppade runt. När Lennox tycker att det går lite vilt till vänder han rumpan mot och han är mycket för att lägga sig på rygg och visa att det bara är på skoj. Det är så sött...

På bilden ovan har han försökt få igång Iza i säkert tio minuter och provat precis allt. Men Iza gnagde på sitt ben och var fullt nöjd med det. Efter en stund hämtade Lennox en tuggsko och nu ligger de båda och gnager. Snart ska vi ut i skogen. Det snöar.



Jag och länkarna...

Finns inte er länk längre med? Det beror på att jag har två kriterier för länkarna:

1. Att hemsidan/bloggen ska uppdateras kontinuerligt, minst en gång/veckan
2. Att jag är inne på den sidan nästan varje dag

Jag använder nämligen länkarna som ett hjälpmedel för mig själv, det är de sidor jag kollar i princip varje dag. Det är så många som är duktiga på att länka till alla möjliga, och med hjälp av t.ex.
Google går det lätt att hitta dit man vill, så jag ser ingen slags allmännytta med länkandet utan har helt egoistiskt gjort en storrensning. Nu kan det ju vara så att jag missat några länkar, skriv gärna en kommentar så lägger jag in dem igen då.


Terapi

Idag måste jag ha fått nån knäpp för jag kom på idén att gå ut med en tiomånaders-boxer, en dvärgpinscher (med boxer skräck efter ett par incidenter) och en busig och glad JRT. Samtidigt. På cykelvägar med massor av promenerande och cyklande människor.

Så småningom lärde sig dock JRT att allt är mycket lättare om man inte hela tiden ska nosa på andra sidan cykelbanan än vi andra går, boxern lärde sig att det är en dum idé att göra lekinviter åt en lagom road dvärgpinscher och dvärgpinschern lärde sig att trots sitt fnysande tryne är en boxer rätt ofarlig. 

Personligen lärde jag mig att två hundar är alldeles lagom. Tre småhundar funkar att promenera, men där går gränsen.

I förmiddags var jag, Lennox och Iza ute på Hammars udde och åååå så roligt de har av varandra. Jäklar vad de jagade varann och busade. Båda är jätteduktiga och kommer direkt på inkallning (annars snor ju den andra hunden skinkan :) och det var en härlig förmiddag....

Söndagens träning

Idag var det träning i Ökna och vi blev fyra stycken på det första passet. Jag hade lånat en bana från Byrackarns som ni kan se om ni klickar här.  Det var en jätterolig bana och det kändes så himla bra... Lennox var superduktig på kontaktfälten och det flöt verkligen på. Sen skulle vi köra banan baklänges och då började det krångla. Jag hade kanske blivit lite trött i huvudet och Lennox var väldigt störd av de andra som skulle träna efter oss. I efterhand ångrar jag att vi inte slutade när det gick som bäst, men samtidigt så ville jag gärna hinna prova banan baklänges också.

Vi har bokat torsdag den 9/2 mellan 12-13 och fredag den 17/9 mellan 17-19. Vill ni vara med och träna, skicka ett mail eller klicka på "kommentarer" nedan. Jättekul om vi blir fler!! Det blir agilityklassbanor, motsvarande ungefär klass 2. (Inte FÖR kluriga).


Dagens träningspass

29754-25
Vi har sju hinder, två tunnlar, ett däck och ett slalom på 4H, och här är dagens kombinationer som jag klurade ut under frukosten.

Ena är en slalomkombination där man kan köra från båda hållen, man tränar bl.a. ingångar från olika håll.
Nästa är ett staket och den tredje övningen är en minikombination. Funkade jättebra. Det är verkligen kvalitet före kvantitet på träningarna, idag tränade vi sammanlagt max tio minuter.

Nu ska hunden få sova gott medan jag är på bio med mina föräldrar. Vi ska sova där inatt, mysigt!

Imorgon bitti är det träning i Ökna, då hoppas jag det blir en agilitybana.

-12 grader

är kallt för en Karlstad-bo. Hade tänkt börja dagen med en långpromenad, men det är för kallt för att det ska vara nån njutning... Vi ska i vilket fall träna agility kl 16, så vi får nån form av aktivitet. Och nån halvtimmespromenad ska vi väl klara av.

Men däremellan ligger nog Lennox så här:

29754-24

och jag i andra änden av soffan. Ska se Kalle och chokladfabriken, det blev aldrig av igår kväll. Det var så längesen jag bara slappade en lördag, men idag ska jag ta det rätt lugnt.

Ovanor

Ok, turen har kommit till mig för att visa min smutsiga byk, eller vad man nu säger. De flesta som känner mig vet nog redan. Har kommit på en till sak som jag inte listat nedan, en jättejobbig ovana. Jag PRAAAAAATAR för mycket och har alltid en åsikt att komma med. Det vet nog också alla som känner mig. Speciellt jobbigt är det i kurssammanhang, jag ska alltid berätta nåt eller komma med nån åsikt eller fråga. Försöker verkligen hålla käften och tänka att alla säkert tycker att jag är asjobbig och tror att jag verkligen älskar att höra min egen röst. Men det är så svårt.

1. Jag skjuter upp saker till sista sekunden. Till exempel är jag superbra på att stresstäda och lägger alldeles för mycket tid på att gräma mig över saker jag borde ha gjort/göra snart istället för att bara göra dem. (Skjuter ex. upp jobbiga samtal och kommer på att jag säkert lagt timmar på att gräma mig över det istället för att bara ringa) Dessutom är jag dålig på att planera och är tidsoptimist vilket resulterar i att jag ofta kommer i sista sekunden och har ont i hjärtat av stress. Jag avskyr att vara sen och tycker att det är otroligt nonchalant mot andra människor. Måste skärpa mig!

2. Jag är oekonomisk (men det har faktiskt blivit bättre). Fattar dock inte hur jag tänkt klara våren med alla kurser, valp och samtidigt vara student. Har varit duktig och dragit ned på mobilräkning, klädshopping och matkonto så det är på rätt väg i alla fall.

3. Jag är en optimist som tror att allt ordnar sig (det är faktiskt bra att tro det ibland, men i de flesta lägen är det bättre att ordna upp det istället)

4. Jag är lite lat.

5. Jag älskar god mat och COLA (tyvärr inte light).

Ni som känner er manade, svara gärna på frågorna. Jag tror dock att de flesta redan har gjort det.

Kram på er från en oekonomisk försenad latmask som ändå är rätt glad och ganska snäll.

Agility

agility

Ja, jag ritar som en treåring i Paint, men det är så himla svårt att styra rätt med musen. Hur som helst. Den här kombinationen tränade vi idag, man kan variera staketet på olika sätt.

Första varven gick jättebra, jag körde först en gång att styra honom ut  mellan hinder och andra gången att ta in honom mellan hinder. Andra gången vi skulle köra gick sådär, han drog mycket mot målet, och jag var kanske inte lika fokuserad som första gången? Men allt som allt kändes det jättebra.

Vi tränar riktigt mycket, i måndags, idag och så blir det både lördag och söndag på den allmäna träningen. Jag längtar ändå efter våren när man kan åka ut när man känner för, utan att behöva boka. Vi behöver verkligen mängdträning på kontaktfält. Å andra sidan blir träningen strukturerad och välplanerad under vintern. Men man KAN ju träna så planerat även på sommaren :)

Har lagt undan lite pengar till vårens kursen. Ska ju gå två helgkurser för
Camilla Åström (en hos Byrackarns och en på Hammarö BK) och en kvällskurs för Anita Axelsson. Längtar!!

Bur säljes

29754-22

Lägger in en annons åt
Amanda

Hundbur för Bilen
Min hundbur, som jag haft i en Suzuki Baleno hgv
från -97 ska nu säljas då jag bytt till mindre bil och buren med andra ord är för stor. :)

Buren har måtten:
Botten: 82,5 x 82,5 cm
Taket: 825,5 x 70 cm
Höjd: 39,5 cm

Den är förstärkt i taket så man kan lasta t.ex. väskor ovanpå utan problem.
Den sluttar lite baktill, därav är "taket" inte lika stort som botten.
En mellanvägg i galler som man kan ta bort.
De båda dörrarna går att låsa i "spännet" med t.ex. hänglås.

Buren passar små hundraser , mina är runt 30cm i mkh och står lätt i buren.

Ena dörren är lite tuggad på i gallret - men annars i riktigt bra skick!

Inköptes augusti 2003 för 3250:-
Säljes nu för 1000:-

Ring om Du är intresserad eller har frågor.
Hjälper gärna till att ordna frakten - mot att Ni betalar den...

Pris: 1000:-

Kontakta Amanda på:
070-209 84 73 eller [email protected]




Det bästa Lennox vet

  • Matte och husse
  • Godis
  • Tikar (gärna små och i höglöp)*
  • Sol
  • Springa fort
len

Idag har vi haft sovmorgon, varit ute på en promenad runt parken och just nu ligger han i fåtöljen (som jag ställt i solen och snällt flyttar i takt med att solen flyttar sig) och solar sig. Vi har blivit bortskämda med vackra dagar den här vintern och det är helt underbart. Om ett par timmar ska vi träna agility.

Igår var Iza här igen och Lennox är så duktig. Delar snällt med sig av matte, mat och leksaker och har varit så lydig på promenaderna.

Nu ska jag rasta cockertiken och sen är vi helglediga. Niklas ska till gbg så jag och Lennox får mysa själva i helgen. Blir nog en del agilityträning tror jag :)

* uppdaterat: kelpietjejer är nog förresten favoritrasen nummer ett. Och tollare ligger också bra till.

Vår dag

I morse kom Iza till oss strax före sju. Vi tog en promenad och sen vilade vi lite. Iza är så go, hon låg på min arm och Lennox i knävecket. Jag var rädd att de skulle få svårt att koppla av tillsammans, det är ju trots allt länge sen de gick på dagis ihop, men det var inga som helst problem. Efter frukost åkte vi ut till Hammars udde och vovvarna fick rejsa loss i snön. Oj vad fort de springer! Gud vad vackert det var, solen hade gått upp och det gnistrade i snön på gärdena.

Sen fick Iza vara ensam hemma ett par timmar medan jag rastade dagens hundar. Hon var mätt och trött och sov gott när vi kom hem (Lennox var med i bilen).

På eftermiddagen tog vi några kortare promenader och sen sov vi i soffan ända tills Izas husse ringde och det var dags för henne att bli hämtad. Man blir trött av frisk luft.

Imorgon ska jag rasta två hundar och har tänkt åka till Sörmon med Iza och Lennox innan dess.