Helgkurs

Hej svej!

Helgens kurs för Malin Tångring var jätterolig och lärorik. För egen del var det detta jag mest fick med mig:

- TIMING, TIMING, TIMING!!!
- att förbereda hunden så att aldrig någon tveksamhet ska råda om vilket hinder den ska ta (låter självklart men är jättesvårt tycker jag)
- samtidigt som jag förbereder hunden så måste jag göra klart varje hinder ordentligt, även om jag rör mig för att kunna placera mig rätt för nästa hinder måste armen vara kvar och visa hunden vägen (har lagt mig till nån konstig grej där jag byter arm jättetidigt i bytena)
- mera grundträning behövs alltid!
- hur en serpentin går till (det var ju ungefär som jag gjort tidigare, viktigt med timing så klart)

Jag förstår om inte nåt av det här "made any sense" för er, men jag fattar åtminstone själv hur jag menar och det är väl huvudsaken. 

Vi gjorde rätt svåra övningar hela helgen och det var jättebra. Träna svårt, tävla lättare. Verkligen min kopp te.

Malin är pedagogisk, tydlig, rak och positiv - en jättebra instruktör!! Jag är supernöjd med kursen och hoppas hon har tid att komma nån mer gång.

Off topic

Restaurang Karlstad.

Vi vann!!!

fireworks animation for on white backgrounds
Vi vann både agilityklass 1 och hoppklass 2 idag. Fina tider och en pinne i varje klass = så underbart roligt.

Hinner inte skriva mer nu, men svävar på små moln..

29754-78

Tävla imorgon

Imorgon, söndag, känns det som årets agilitydebut. Jag ska tävla i Kil med Lennox (Monster är ännu för ung, och absolut för otränad). Vi startar agilityklass 1 och hoppklass 2. Får se hur det går, jag hoppas jag inte glömmer huvudet hemma, jag jobbar nämligen natt den här helgen och slutar 05.30 - det är anmälan klockan 08. Men äsch, det ska nog ordna sig. 
 
För övrigt så tränar vi rätt mycket agility. Monster är skitrolig att träna med, han är rätt häftig den hunden. Jag tränar ungefär tvärtom med honom mot hur jag började träna med Lennox så vi får väl se hur resultatet blir, ha ha.. Idag var vi ute och spårade, Monster älskar att spåra och är riktigt duktig. Lennox var också duktig, även om han kom på villovägar vid ett tillfälle (bytte antagligen till nåt mer spännande spår, bushunden).

Jag återkommer med tävlingsresultatet :)

/Hanna