Tjing tjong

Äsch, nu har jag blivit sådär dålig på att uppdatera igen..

Igår kväll utmanade jag ödet och hade hundarna lösa när vi gick elljusspåret. De var superlydiga, båda satt fint vid min sida när joggare sprang förbi och var allmänt duktiga. Jag vet att om jag har koll på L så att jag ser direkt om han börjar vinda så hinner jag koppla honom. Men det gäller att ha den kollen, och jag vill hellre kunna promenera på och lita på att mina hundar håller sig inom en tiometers-radie.

Jag har alltid med gott godis när vi är ute, han vet vad en inkallning innebär och är i andra fall väldigt mammig. Men när den där driften sätter i så blir han som förbytt, jag kan tänka mig att det är som med en hane som är väldigt het på löptikar. Dessa drifter...

Vi har tränat agility, VM-banor. Det var svårt. Jag kan inte handla Lennox på långt håll, jag vet inte hur jag ska göra för att vi ska förstå varann när jag inte hinner fram (exempelvis raksträcka och sen threadle eller liknande). Lennox var i alla fall superduktig och gjorde allt jag bad, gullet. Monster imponerade, vi tränade slalom och släpp och han klarade att vara lös på planen fast det var två andra hundar där. Jag vet, det är egentligen en självklarhet. Men jag har ju tränat lite slappt med honom :) Nu är han tio månader och jag måste kunna ställa lite krav så det är bara att träna på.


Hemma försöker vi med lite klickerträning varje dag. Med Lennox är det platsliggning, fotgående och apport enligt de nya reglerna i LKL 1 som gäller. Med Monster apportering, stadigt ställande och sitt kvar.


Har förresten anmält Monsi till Hund 2006 så vi får träna lite mera handling innan dess.


Blä

Kursen i helgen var superrolig! Hoppas jag klarar inlämningsuppgiften och blir godkänd tävlingsinstruktör bara. Hundarna har varit så duktiga hela helgen, vi har gått långa promenader före och efter kursen och jag har haft dem lösa hela tiden (fast Monster i en släpande långlina för säkerhets skull). I söndags eftermiddag mötte vi ett par joggare och då var hundarna ca tjugo meter längre fram. Jag ropade på dem och båda kom som två små skott och satte sig vid min sida. -Bra hundar där, härligt!! ropade den ena joggaren. Att jag inte sprack.

Idag var det däremot mindre kul. Vi skulle reka elitspåret till på lördag och dum som jag är så kopplade jag inte Lennox, trots att Veronica berättade att det fanns ett rådjurs-matnings-ställe i närheten och att det var mycket vilt där.

Han drog som ett skott och var säkert borta i tio minuter. När vi till slut hittade varann igen blev jag så lättad att jag började grina, mitt framför joggarna som tipsat om vart de sett honom. Jävla hund!! Nu har han dragit på vilt två gånger och det blir inte en tredje. Jag trodde han skulle vara borta.. han måste ha varit LÅNGT för vi hörde inte hans skall längre efter ett tag. Med järnväg + bilväg i närheten så var jag så orolig att jag var helt skakig. Han kröp emot mig när han kom, visste väl att han gjort fel och var väl antagligen också skärrad.

Nu blir det sele och långlina på honom också. Och jag ska ta kontakt med nån som är duktig på att få hundar viltrena, för bland det viktigaste för mig är att jag kan ha hundarna lösa i skog och mark.


Stockholmshelg

Idag åker vi till sthlm, jag ska gå andra delen av A2:an (tävlingsinstruktörsutbildning i agility) och Niklas ska umgås med syrrans kille Amir. Vi bor ju hemma hos Amir och Sara, fast syrran är ju i Kenya och dyker + forskar på sjöborrar. 

Hundarna ska såklart med och nu är det bäst jag packar lite om jag ska bli klar nån gång. 

Trevlig helg!!!


 

Söndag

Idag är det söndag och förra veckan började jag praktiken, hade massa kurs och annat så det blev aldrig av att uppdatera.

I går träningstävlade jag och Lennox agility och hopploppet gick superdåligt men agilityloppet jättebra. Jag belönade på kontaktfälten och han är så himla duktig! Det var en så trevlig tävling, alla hjälptes åt (jag dömde largeklasserna :) och alla hejade på varandra. Mysig stämning och en rolig dag, precis som det ska vara. Grattis förresten Anette som välförtjänt vann vårt KM.

Jag ska börja träna upplet med Monster, han behöver mycket hjärngympa den lilla hunden. Annars tränar vi sitt kvar med kontakt. Jag tränar mycket stabilitet med honom. Det behövs också. Han är en liten studsboll!

Orkar inte skriva så mycket.. Ha det bra allihop!

Jobbigt med motvind

Här kommer de sista bilderna. Tack förresten för gratulationerna, jag blev jätteglad!

29754-115

Jag ser att Monster står med frambenen för långt fram på bilden. Nåt att hålla koll på när jag ställer upp honom. Framför spegeln nästa gång.

29754-114

Promenad i motvind = flygande öron. Hur söt kan man bli?

Idag har vi egentligen valpkurs, men jag har haft så otroligt ont i huvudet sen jag kom hem från jobbet så jag står över idag. Har tagit två alvedon, sovit en halvtimma och ska nog gå och lägga mig snart om det inte släpper. Halvligger i soffan nu, med två trötta hundar (som tur är, hade inte orkat aktivera dom).

Bilderna är förresten tagna av Stina Halvarsson, tack för hjälpen!!

Monster BIG-4

Åh vilken gullis Monster har varit idag! Utställningen gick jättebra, han låg snällt i mitt knä hela tiden vid ringside, travade fint i ringen och stod snällt och glatt på bordet.

Han fick en jättefin kritik och blev BIG-4, lillplutten.

Orkar inte skriva mer idag, är helt slut efter att Lennox jagat sork eller nåt liknande vid klubben. Och jag u min tur jagat Lennox. Skithund! Nu är båda dödströtta, nybadade, pussade och mätta och sover gott i soffan. Själv ska jag på tjejfest! (N är lite bakis så han och hundarna kommer nog vara lika trötta ikväll).  

29754-112
Travar duktigt

29754-113
Massor av travande blev det idag

29754-111
Och står alldeles stilla.

Fler bilder och mera text kommer.. fast inte idag.Kanske lite tråkigt inlägg

Vi är flitiga och tränade två korta pass igår och två korta idag. Bara lite hinderträning och kanske tio minuter effektiv tid per hund. Känns så himla bra att nöta lite gunga och kontaktfält.

Sen hade vi möte om "förbundsinstruktör". En bra idé tycker jag, som inte ser nån annan möjlighet att kunna uppfylla målen att SBK ska ta emot alla som vill gå kurs.

Nu sover en hund på Niklas axel och en under hans arm medan jag sitter och "datanördar" mig lite.

På lördag ska vi på inofficiell utställning till Kristinehamn. Monster ska ställas för kunniga domaren Maritha Östlund Holmsten som bland annat dömt dvärgpinscherspecial. Nervöst!!

 

Mål och ambitioner

I sommar har jag ju tränat en del kontaktfält och nu börjar jag verkligen se resultat. Det känns så himla kul. Under kursen i helgen så fick jag motivationen att ta tag i gungan också, jag har mest varit nöjd med att Lennox gått över, överhuvudtaget. Han blev ju rätt så rädd för gungan en gång och det tog ett tag att få honom att våga ta den igen. Och nu har det ju funkat jättebra, han går på och väntar tills den väger över. Men nu är det dags att han vågar springa ända ut. Jag tränar:

- sätter honom längst ned och lyfter och släpper gungan om och om igen samtidigt som jag matar med godis för att han ska tycka att själva smällen är ofarlig
- skickar honom på gungan och tar emot längst fram. Håller i gungan med ena handen (tack för att jag har en liten och lätt hund ;) och matar när han är längst ut. Släpper ned gungan långsamt

Med Monster tränar jag två pinnar slalom för att han ska lära sig ingången från rätt håll, varvat med tolv pinnar där jag visar rätt ingång så han aldrig ska hinna göra fel. Sen tränar vi lite enligt variant ett på gungan och så har vi börjat med lite kontaktfält balans.

Idag regnar det jättemycket ute. Min sista lediga vecka innan praktiken börjar. Kul för mig, fast lite tråkigt för hundarna. De är ju vana att få vara med matte hela tiden. Äsch, det blir nog bra!