Feber?

Usch, jag känner mig inget vidare idag. Jag vaknade med halsont. Sen har jag jätteont i magen och fryser och svettas om vartannat. Var tvungen att springa in och låna toan när jag skulle hämta min medpassagerare till jobbet i morse. Mådde jätteilla. Jag tror jag åker hem och lägger mig efter lunch.

Igår kväll var det AIU* och det gick riktigt bra med vårt föredrag eller vad man ska kalla det. Vi skulle ju prata om hunden och lagen, men tyckte det kändes trist att rabbla paragrafer så vi delade in deltagarna i grupper och delade ut ett papper med tio frågor i stil med: 

Agnetas hund har en gång jagat en hare men efter allmänlydnadsträning litar hon på att den lyssnar på henne. Tycker du att hon kan släppa den lös i skogen mellan den 1 mars – 20 augusti

och andra frågor som rör de lagstiftningar och riktlinjer vi hundägare att rätta oss efter. Syftet var att deltagarna skulle gå igenom häftet och se vilken lag som reglerade den aktuella frågan, att de skulle känna efter vad de själva tycker och vad det är viktigt att man informerar nyblivna hundägare om. Och jag tror vi lyckades ganska bra. Det är dock lite svårt att hålla ihop diskussioner så att man inte kommer ifrån ämnet. 

Ikväll är det sista gången på agilitykursen. Vi har planerat kvällens kurstillfälle och jag åker bara dit en snabbis och säger tack och hej om jag inte känner mig för risig. Känns inte som att det är läge att stå ute på en frusen plan ikväll. Hanna och Monica klarar nog alldeles utmärkt att hålla i kvällens kurs. Jag tänkte dessutom föreslå några datum när vi kan ses och träna tillsammans om kursdeltagarna vill ha mer hjälp. Kanske bör gå igenom framförbyten ikväll också om jag tänker efter, är inte säker på att Hanna och Monica tränat det med sina hundar? Men å andra sidan kan de ju fortsätta med bakombyten eftersom det bara var en hund som fixade det fullt ut. Så kan jag visa framförbyten när vi ses nästa gång. Usch, det där kontrollbehovet är inte bra. Jag litar verkligen på att de andra instruktörerna är duktiga och kompetenta, så vad gör det om jag inte kan vara med idag? Och man kan inte hinna allt på en femgångers nybörjarkurs. Framförbyten kan vänta.

Det är jättevackert ute, kallt och soligt. Hoppas vi får många såna här dagar i vinter.

Nu ska jag krya på mig. Tack förresten för gulliga hälsningar. Det är ju så man blir rörd :)
*så kommer jag i fortsättningen förkorta allmänlydnadsinstruktörsutbildningen

Summering av 2005 och mål för 2006


Agility
Mål för 2005
Komma igenom en bana utan att diska oss

Uppnått 2005
Uppflyttade till hoppklass 2
En pinne i agilityklass.

Mål för 2006
Uppflytt till hoppklass 3
Uppflytt till agilityklass 2


Lydnad och spår
Mål för 2005
Starta lydnadsklass 1 och appellklass spår

Uppnått 2005
Startat lydnadsklass 1, anmält appellen men ställt in

Mål för 2006
Starta appellklass spår
Få ordning på fritt följ och platsliggning så att momenten känns trygga och bra


Övrigt
2005
Lennox har genomfört MH med ett resultat jag är mycket nöjd med
Han har fått en valpkull med fem valpar
Vi har haft dvärgpinscherträffar och det har varit jättekul och lyckat
Lennox har mognat och är en sån himla mysig liten hund som jag trivs väldigt bra med

2006
Viktigast är att Lennox är frisk och glad
Jag hoppas att vi får gå en del kurser och att vi har roligt tillsammans på agilitybanan och att vi gör framsteg i lydnaden


 

Uppvärmning

Nu är det rätt kallt ute, åtminstone några minus. Lennox har täcke och jag värmer riskudden så han inte ska behöva hoppa in i en iskall bur i bilen på morgonen. Brrr.... Måste tänka på att det är extra viktigt att han får uppvärmning i koppel innan jag släpper honom lös i skogen nu. Det är väldigt lätt att bara släppa ut hunden, men det är ju inte alls bra att gå från stillasittande inomhus till rejs i skogen när det dessutom är kallt och halkigt.

I eftermiddag blir det en kort agilityträning. Det är både hårt i backen och halt så det blir inget avancerat. Ikväll får lilla godingen vara hemma med husse för jag har allmänlydnadsintstruktörsutbildningen. Jag och Hanna T ska prata om Hunden och Lagen. Vi förberedde oss igår så jag tror det blir ett ok pass. Lite svårt att prata om det i 1,5 timme, men vi har planerat en liten uppgift och hoppas övriga är diskussionssugna.

Jag tror jag ställer in den planerade agilitytävlingen i Kungsbacka i början av januari. Jag skulle önska att jag hade nån annan (gärna med small/medium) som ville åka på alla tävlingar. Det är ibland svårt att få med sig folk (vissa har ju annat för sig på helgerna, hehehe) och till Kungsbacka är det lite långt att åka ensam. Vi stannar nog hemma och myser istället och det blir ju fler tävlingar till våren/sommaren så det kan säkert vara nyttigt att det blir glest under vintern.

På fredag åker vi ju till Västerås. Jag är lite nervös inför klass 2-debuten. Men nu satsar jag mest på att få flyt i agilityklassen.

Mindre än en månad kvar till jul!!

Niklas sa förresten att L varit världens snällaste hund i helgen. Han hade mest legat och sovit hos Amir (syrrans kille som hälsade på i helgen) och varit allmänt go. Jag har haft det bra i Göteborg, men det var skönt att komma hem.

Fullärd

Oj vad mycket det finns att lära sig om hundar! Igår var jag på föreläsning med Hundcampus. De som talade var Lennart Wetterholm (jätteintressant om hundars förmågor), Lars Fäldt (mest om "problemhundar") och Tobias Gustafsson (om stress). Jag blev väldigt sugen på att åka dit och kursa lite.... Synd bara att allt privat är så dyrt.

Lennox var så busig när jag kom hem. Han hade legat och snarkat hela tiden när jag var borta och ville gärna leka lite. Han hämtade: en matskål, en innersula från en sko, en galge, en sko och lite andra saker. Men sen gick han med på att ta ett ben istället och la sig och tuggade. Han är så rolig när han kommer med olika saker. Jag har nämligen uppmuntrat att han ska hämta saker (och bytt mot godis) så vi bara fnissade åt den lilla skrutten som var leksugen. Idag ska vi spåra lite på rasten så att den här dagen blir lite roligare än gårdagen.

Hoppas ni får en skön helg!!

Och så var det natten igen

Det blir mörkt väldigt snabbt nu... Idag har det bara blivit promenixande och ikväll ska jag på den där spännande föreläsningen. Ska försöka hinna med en powernap innan, jag har så lätt att somna när jag sitter ner en stund. Oavsett hur intressant det är.

Imorgon kväll åker jag till Göteborg och hälsar på vänner. Vi ska gå på Lisebergs julmarknad, på Världskulturmuséet och massa annat. Mysigt! Lennox ska vara hemma hos Niklas och jag kommer hem på lördag kväll. Vi ska träna på söndag morgon så att Lennox är trött när jag ska gå till kyrkan (jag älskar julmusik) och på julskyltning. Dessutom är det skönt att passa på att träna i dagsljus.

På agendan närmsta veckorna:

2-3/12 - åka till Västerås på fredag. Tävla på lördagen. Agilityklass 1 och hoppklass 2 går samtidigt på olika banor. Bäst vi kommer upp i tvåan i agility snart så vi slipper krockar :)

8-10/12 Kielkryssning och julmarknad i Lübeck med Niklas. Härligt! Pappa ♥ (världens snällaste) har tagit ledigt från sitt upptagna jobb för att vara hundvakt på torsdag och fredag. Vad snällt!!

11/12 Till Hund 2005 med Jessica. Se på söta dvärgpinnar, träffa trevligt folk och kolla agilityn.

Åh, jag älskar att ha mycket planerat! Ser verkligen fram emot allt roligt + jul och nyår.Tränat

Träningen idag gick bra. Jag försöker bli bättre på att vara nöjd med träningpassen, fast jag alltid skulle kunna vara mycket tydligare och snabbare i min handling. Men ibland hinner inte hjärnan eller kroppen med och det enda jag kan göra för att bli bättre är att träna mera och fundera över vad jag gjort fel och försöka göra det bättre. Men det känns ju lagom roligt att träna om jag ska tänka på vad dålig jag är efteråt. Så nu ska jag vara nöjd med att jag gjort så bra jag kunnat efter dagens förutsättningar. Vissa dagar är man ju allmänt luddig i huvudet och vissa dagar funkar allt. Jag har ju varit duktig som kommit iväg och tränat och jag är bra på att belöna och uppmuntra hunden (som alltid gör sitt allra bästa).

Vi byggde en flytig bana som jag hittat på
den här underbara sidan.

Här är banan:

 Ritad av Helene Kåberg

Vi bytte ut A-hindret mot gungan och körde banan både fram och tillbaka. Lennox jobbade på och var väldigt lyhörd, som vanligt. Han är så lätt att jobba med, man kan göra om en övning 100 ggr utan att han tröttnar. (Fast det gör jag såklart inte.)

Helenes sida finns även exempel på olika övningar och jag rekommenderar skarpt ett besök inför nästa träningspass.


Snälla tomten!

Jag önskar mig en valp i julklapp :)

En liten
Kalas Puff eller Lemon Lime kanske? Det gör inget om den inte flyttar hem till oss förrän i februari/mars.

Jag har varit ganska snäll i år, men kanske ätit lite dåligt med gröt. Du kanske måste övertala min sambo om nödvändigheten av en liten plutt, men det är det väl värt?

Laddade lilla hunden

Igår hade jag ju agilitykurs. Jag hade med Lennox för att visa hur vi tränat in kontaktfält. Han var sjövild, tjuvstartade, tog extrahinder och hade skitkul. Det gjorde verkligen ingenting för vi kunde ändå visa både kontaktfält och bakombyten utan problem. Men jag blev rätt full i skratt.

Deltagarna har verkligen gjort framsteg. Vi har tränat mycket släpp och det märktes stor skillnad mot de första gångerna. De verkar ha tänkt till angående kontaktfältsmetoder och slalomträningen har gett resultat. En härlig grupp! Hade planerat att köra en hel (fast väldigt lätt) bana på tisdag då det är femte och sista gången. Men då deltagarna har olika mål med sin träning (vissa vill mest aktivera medan andra vill börja tävla snarast) och de har kommit olika långt så känns det lite onödigt. Vi kommer att fortsätta med hoppkombinationer, släpp, velodrom, bakombyte och introducera framförbyte för de som vill.

Att deltagarna arbetar två och två vid stationer har visat sig vara ett bra sätt att jobba på. Det blir inte så mycket väntan, de arbetar med en hund i taget och hjälps åt (med godisskål osv) och den andra hunden står uppbunden och får vila. Dessutom lär man sig mycket av att hjälpa varandra. Ser fram emot våren då det blir fortsättningskurs och jag kan även tänka mig att hålla ytterligare nybörjarkurs. Det är så roligt med agility, hundarna tänder verkligen till.

Idag ska jag och Helen med Bonzo träna på lunchen. Vi ska köra hel agilitybana. Ikväll har Niklas arbetskompisar hemma, de skulle planera, så jag och Lennox åker nog ut och promenerar i skogen eller nåt annat.

PS Vill ni kommentera eller läsa tidigare kommentarer: klicka på kommentarer nedan. Gästbok till hemsidan är på väg! DS

Novemberväder

Av helgens härliga väder märks inte mycket. Men det är lite varmare och jag slapp skrapa rutorna i morse så det finns väl alltid nåt att vara glad för.

Jag värmer en sån där riskudde i micron varje morgon nu och stoppar in i Lennox bur. Det blir så himla kallt åt honom. Jag skulle inte vilja gå från att sova under täcket till att bli instoppad i en iskall bil och det tror jag inte Lennox uppskattar heller. I morse när jag ropade att det var dags att gå så försökte han gömma sig under Niklas täcke. Jag känner i och för sig likadant och skulle gärna gömma mig under Niklas täcke när väckarklockan ringer på morgonen :)

Mitt mål i vinter är att klickerträna en stund de flesta dagar. Just nu tränar vi in "rulla runt". Vi har kommit till att han lägger sig på rygg så det är nog inte långt borta. Att klickerträna in tricks är jättebra vinterträning. Jag funderar på att kolla med klubben om vi inte kan ha en klickerintro så att fler medlemmar får chansen att lära sig. Jag var nämligen lite skeptisk innan jag provade, fattade inte riktigt hur bra och roligt det var. Men Lennox älskar det, han blir helt tokig när han hör skramlet av klickern.

På lunchen gjorde jag lite nosaktivering med föremål utomhus. Alltså, övningarna går ut på att hitta och hämta ett föremål till mig och nosarbetet går ju av sig självt. Att fokusera på föremålen och hämtandet känns väldigt viktigt för att det fortsatta spårandet ska kännas bra.

Först vallade jag en korridor och la ut ett föremål med synretning. Alltså, jag band Lennox vid ett träd, trampade upp ett avlångt område i skogen och la en reflex längst ut. Sen släppte jag honom med kommandot "leta". Det såg ut som att han hittade reflexen med en gång, men han fortsatte leta i korridoren. Det var kanske lite läskigt att ta reflexen som låg i en liten plastpåse. Jag försöker ha olika föremål och inte bara leksaker och senaste tiden har han hämtat en stor pillerburk, en boll, pinne, en plastgrej och lite annat. Men reflexen var tydligen lite väl otäck. Han letade dock fint och när han markerade reflexen andra gången berömde jag och gick ut i rutan. Han fick plocka upp den och ge den till mig i handen och det funkade bra. Han har fått mycket mer uthållighet i letandet och ger inte upp som han ofta gjorde i början.

Sen band jag upp honom igen och gick ett spår längs stigen. Anledningen till att jag gick stigen var för att jag vet att han gärna springer på när det är lätt terräng, men att jag vill att han ska koppla på näsan och noggrant leta efter föremål (spårpinnar). Jag gömde den lilla pinnen lite grann utom synhåll och tänkte att det kanske blev lite för svårt... Han fick spåra utan koppel (jag hade glömt det i bilen :) och spruttade iväg i en väldig fart. Men hittade pinnen lätt som en plätt och apporterade den stolt till mig. Han fick massor av beröm och skinka. Duktig kille!

Vi planerar en helgkurs i agility för duktiga Camilla Åström. Det ska bli jättekul, hon är väldigt positiv och trevlig tycker jag. Ser ut att bli en rolig vår......

Fler bilder från träffen


Det är gott med vass....
29754-8

Hugo låter sig jagas av Eddi
29754-7

Härligt att springa i sanden
29754-6

Lennox "minipolisen" på utryckning för att kontrollera att ingen bråkar.
29754-5

Min, bara min vassbit
29754-9

Alla foton av Sara och Hanna Ohlsen.


Träffen

träff Foto: Anette Svensson

Vi var fem personer och sex hundar. Två från Geordani's, en från Fullträffens, en från Stjärnflockens och två från Jean Dark.

Vi började med att promenera runt i Lill-Skogen. Hundarna var mer eller mindre fascinerade av getterna och de andra djuren. Sen tog vi en promenad genom skogen och babblade hund. Träffen avslutades vid stranden där de fick springa lösa och leka. Vilka härliga hundar och trevliga ägare! Vädret var också underbart, Hugo trodde till och med att det var sommar och badade flera gånger.

Tack för en härlig dag!!!


Snart är det helg!

Ikväll ska jag på det fjärde och sista steget i Studiefrämjandets ledarutvecklingkurs: L4:an. Kurserna har varit jätteroliga och lärorika så det blir nog intressant även denna helg.

Lennox ska sova hos mamma och pappa i natt eftersom jag är borta (och Niklas ska träffa en kompis som är hemma från Göteborg). Imorgon ska de till sommarstugan och plocka granris och sen kommer jag hem på eftermiddagen.

På söndag ska vi först träffa andra i brukshundklubben och spåra. Och sen, klockan 13, ska vi träffas i Mariebergsskogen för att ha en dvärgpinscherträff. Det ska bli jättekul!

Jag har redan planerat in lite agilitytävlingar för 2006. Lite trist att vara i klass 1 i agility och klass 2 i hopp eftersom många tävlingar är klass 1 eller 2+3. Men nu ska jag skärpa till mig lite så vi kan ta de där två pinnarna vi har kvar i agilityklass. Förhoppningsvis blir det en del helgkurser också så att jag får lite hjälp. 

Hoppas ni får en skön helg!!! 


Onsdag kväll

Igår tränade vi agility med Maria och Anne. Lennox var lyhörd och duktig som vanligt. Jag bad att vi skulle träna på en sak jag har jättesvårt för, ett staket med långa mellanrum. När det är så långa mellanrum att det är svårt att hinna med ett framförbyte har jag jättesvårt och det behöver vi träna mycket på. Gungan gick bra. Första gången flög han dock av den. Det var ju inte så lyckat. Han körde den där flygmodellen när hunden bara springer rakt ut i luften. Men sen gjorde vi om den flera gånger och det funkade bra. Han har svårt att se skillnad på gunga och balans fortfarande, fast jag tycker vi tränat det mycket. Men det kommer väl med tiden.....

Urinprovet var helt ok så Lennox verkar vara frisk och kry. Sen vi började stänga dörrarna till de andra rummen så har han inte varit på några nattlige promenader. Möjligtvis en kort sväng i hallen, men sen har han lagt sig igen. Han får nu sista målet mat vid 17 och om han inte ätit upp vid 18 så tar jag bort maten. Efter 19 häller jag ut vattnet så det bara blir några slurkar kvar över natten. Så nu tror jag inte att han ska behöva bli kissnödig på natten.

På torsdag ska jag
på en föreläsning. Det verkar jätteintressant.

Lärarna vid HundCampus kommer att tala om hundens olika förmågor med utgångspunkt från de kurser och utvecklingsprojekt som pågår där. Kom och lyssna på & tala med Lars Fält, Lennart Wetterholm & Tobias Gustavsson. Passa på att ställa frågor till några av deltagarna i bla. analyskursen på HundCampus som kommer finnas på plats.Bra uppfödare

Idag fick jag ett mail av Siri Mette på kennel von Silverkrohn. Hon ville ge en rapport om hur Dinas och Lennox' valpar utvecklats. Det var väldigt intressant att se hur de olika hundarna är mentalt och exteriört.
Tack Siri Mette för att du hela tiden hört av dig och berättat!! Jag kan varmt rekommendera att köpa hund ifrån kenneln.


Bushund

Lennox var så orolig igår kväll att jag höll på att bli tokig. När jag kom hem från agilitkursen hade Niklas nyss varit ute med honom och jag trodde han snällt skulle lägga sig och sova medan jag kollade desperate hosewives. Men icke. Han travade runt i lägenheten och var allmänt orolig. Niklas påpekade att vi faktiskt tränade nånting nästan varje dag i somras och att det blivit mycket mindre sånt nu. Och det har han ju rätt i. Jag masade mig upp ur soffan och tog en promenad med hunden som visade sig vara riktigt dålig i magen. Inte konstigt att han inte ville gå och lägga sig.

Jag tycker det där är så svårt, att veta när man kan säga till hunden att gå och lägga sig och när den egentligen behöver gå ut eller vill ha mat/vatten eller har ont. Tycker jag är ganska bra på att se efter att hans behov är uppfyllda innan vi slappar på kvällen, men ibland är han ju helt enkelt bara uppspelt och jobbig och behöver slappna av. Måste påpeka att han oftast är snäll och lugn när jag vill se på tv. Och det är ju inte en speciellt krävande ras. Men det är klart att om vi tränar mycket mer på sommaren så vänjer han sig ju vid det.

Idag ska vi i alla fall till Karlstad BK direkt efter jobbet. Jag kom precis på att det kanske mörknat vid den tiden... Måste kolla upp vart man kan tända belysningen. Vi har tränat en del på Hammarö nu, men Karlstads gunga är bra att få extra träning på. Jag ska skriva ut en bana och bygga upp kombinationer.

Nu är det dags för förmiddagspromenaden.

Ha en bra dag och missa inte träffen på söndag!

Dvärgpinscherträff

söndag den 20 november klockan 13.00 (vi kan ändra tid om det är önskvärt!) ses vi vid Mariebergsskogens parkering. Vi tar en kopplad promenad i parken, tittar på djuren och efteråt kan de som vill släppa hundarna lösa låta dem leka på gräsplanen. 

Jag kommer att vara där även om det regnar. Lennox behöver komma ut en stund i vilket fall.

Alla är hjärtligt välkomna och ni får gärna klicka på "kommentarer" nedan och skriva om ni kommer.

/Hanna

054-15 40 27
070-372 20 11


Blinkande Lennox

Idag har vi skogspromenerat i solen, underbart!

Jag har varit på Foderbutiken och köpt en ny säck med foder samt ett sånt där blinkande halsband. Det lyser i rött och man kan ställa in på fast ljus eller blinkande. Superbra, speciellt när vi är i skogen och det är mörkt så han knappt syns.

Sara med Eddi hade haft otur och råkat ut för en dum veterinär. Lennox är ju ganska rädd hos veterinären. Ungefär lika rädd som jag är hos doktorn (jag har sprut och blodskräck). Jag brukar sätta på honom en munkorg, en sån där liten i nylon, den korta tid besöket tar. Helt enkelt för att han är rädd och blir mycket lugnare med munkorg.

Fast när vi var i Stockholm hade vi en jättecool veterinär med massa piercingar som inte tyckte nån munkorg behövdes. Han bara hanterade Lennox hur lugnt och snällt som helst och Lennox var kolugn och såg inte det minsta rädd ut. Sen gav han Lennox godisar med munnen. Jag var helt imponerad! En del har verkligen sån hand med djur.....

Hur som helst. Många veterinärer och djursjukvårdare kan skriva under på att speciellt småhundar kan försöka nafsa när de blir rädda. Jag tycker inte det är nåt att göra nån stor sak av, men det är ju bra om man använder munkorg om man inte vill hålla hunden hårt. Även om inte hunden har ens en tanke på att nafsa så rycker ju ofta veterinären till av ren reflex när hunden gör ett ryck eller vrider på huvudet. Och det är ju inte så käckt om de just då tar en spruta. Men om man har munkorg kan veterinären slappna av bättre och koncentrera sig på sitt jobb. Och du får lättare att hålla hunden och kan klappa den samtidigt.

När veterinären är klar tar jag av munkorgen och så får Lennox hälsa och får ofta nån godis av veterinären. Han är glad och verkar lättad att det är klart. Det är ju inget konstigt att hundar blir rädda hos veterinären. Ofta är det ju nåt obehagligt eller lite smärtsamt som händer där. Dessutom luktar det ju konstigt, igår hade nog ett ganska skadat djur varit där för det hade droppat massa blod utanför dörren.

När vi träffar min bästa kompis Jessica i hennes djursjukvårdarkläder så låtsas Lennox att de inte känner varandra. Men när hon har vanliga kläder blir han överlycklig över att ses. Knashund.

Agilityklass

Igår var det måndag och på lunchen tränade vi ett kort pass. Jag byggde upp en konstig agilitybana baserat på hur balanshindren stod på klubben. Det blev ungefär en M-bana. Jag har så himla svårt för agilityklass och igår försökte jag känna efter varför.

Problem:  Jag är så fokuserad på balanshindren, att han ska ta kontaktfälten korrekt. Därför hinner jag inte visa nästa hinder ordentligt utan Lennox studsar av och flyger iväg mot det hinder han tror är rätt. Det blir oftast fel.
Lösning: Jag måste träna in att han står kvar en längre stund så att jag hinner röra mig en stund framåt och ge honom ett frikommando. Det är en början. Målet är att han ska ta kontaktfälten av sig själv så jag slipper koncentrera mig så mycket på dem, men det är en lång väg kvar tills dess.

Problem: Lennox tycker att gungan och balansen är läskiga på tävling.
Lösning: Han tar dem gärna på träning så det gäller att träna tävlingslikt så att spänningen släpper. Jag har funderat på att köpa en bred planka och ha hemma inomhus. Lägga nåt under (typ en brödkavel?) och klicka in rörelse. Att trampa ned plankan så att den rör sig osv, steg för steg. Målet är att direkt springer längst ut på gungan, men innan dess måste han bli trygg i rörelsen.

Idag regnar det och det blir en tråkig vilodag för L som helst inte går utanför dörren när det är sånt här ruskväder med regn och storm. Jag är frusen och har ont i halsen och ingen lust för ett träningspass. Vi kör några lydnadsmoment inomhus istället tror jag.

Ikväll har jag agilitykursen och det ser jag fram emot, trots vädret. Deltagarna är så glada och gör stora framsteg så det känns bara kul. Jag ska klä mig som en Michelingubbe så jag slipper frysa.


Tack!!!

För alla grattis-hälsningar! Va' goa ni är!

Lennox valpar

Jag har fått hälsningar från gulliga Siri Mette, den norska uppfödaren. Lennox valpar är öppna och glada, senast träffade de Felix Tex och tog några bilder på killen som ni kan se om ni klickar här.

Så här skrev Siri: Idag fikk vi besøk av Felix Tex Von Silverkrohn, Lennox sønn, og han er en kjempetrivelig gutt! Han lekte en time med mamma Dina og halvsøster Rips på plenen, noe han synes var gøy!!

Om ni klickar här kan ni se att kennel von Silverkrohn väntar valpar i vår och det blir nog riktigt fina och trevliga små hundar.

Veterinären

Idag har vi varit hos veterinären. Jag ville att hon skulle kolla ögonen för jag tyckte det såg ut som han hade nåt på ena ögat för ett tag sen. Men de var jättefina och det var bara ett litet ludd jag hade sett. Han är ju ögonlyst ua så jag var inte speciellt orolig, men många ögonsjukdomar kommer ju med tiden så det är aldrig fel att kolla för säkerhets skull.

Jag frågade om ridhusträningen, han får ju så mycket grus i ögonen. Veterinären tipsade om att jag kunde köpa en slags droppar och använda före och efter för att skydda ögonen och för att lättare skölja ur grus. Det ska jag absolut göra!

Vi fick hälsa på en dvärgschnauzervalp och det tyckte Lennox var kul. Han ställde sig med bortvänt huvud så valpen (som nästan var större än Lennox) skulle våga fram och nosa. Jag tror han skulle tycka det vore kul att få en lillebror. Alla tycker att det vore en bra idé, utom Niklas. Men jag hoppas han mjuknar lite allt eftersom, hehehehe:)


Ludvika

I lördags ringde klockan 03.45. Jag masade mig upp, klädde på mig, åt frukost och packade väskan medan Lennox snarkade tätt intill Niklas under täcket. När jag lockade på honom så kom han upp och åt sin frukost. Han fick lite olivolja på sitt torrfoder så det skulle vara lite godare så tidigt på morgonen.

Första klassen, agilityklass, kommer jag knappt ihåg hur banan gick. Vi kom nämligen inte så långt. Jag hade lagt Lennox en bra bit från första hindret. Han ligger kvar mycket bättre då. Men sen vinkade domaren att vi skulle komma närmre, och då var det kört. Lennox tjuvstartade och tog ett hinder baklänges. Eftersom man inte fick köra klart (vilket nog var lika bra då jag inte vill fortsätta när han tjuvstartat) så kallade jag in, kopplade upp och satte in honom i buren igen. Sen var det bara att vänta några timmar på nästa klass.

Ludvika hade lagt klasserna s-m-l och l-m-s vilket innebar att de med largehundar fick både sovmorgon och tidig avresa medan vi fick vänta. Men vi babblade massa hund så det var trevligt och tiden gick fort. Det var dock många som förlorade på att man inte fick köra klart efter disk. Och det är nog inte alltid tidsvinsten blir så stor heller, när förarna ska "skritta" av banan med en vild hund istället för att köra klart i högre tempo. Det blir ju jättetråkigt för hundarna när föraren visar fel och de plötsligt får gå av banan. Men, men.....

Hoppklassen gick ju som sagt jättebra! Jag var supernervös, satte honom i starten och gick med bestämda steg en bra bit innan jag vände mig om och kallade in. Han stannade en liten stund i säcken (märkligt!) men jag ropade på honom och då kom han ut. Sen var det bara för mig att springa det fortaste jag kunde och skicka honom åt rätt håll. Och ååååh vad duktig han var lillkillen. Han sökte hinder och när jag kom efter sprang han före och tog hinder efter hinder. Hittade rätt slalomingång och jobbade sig genom slalomen och sen var det bara upploppet kvar.

Vilken skön känsla när vi sprang i mål, jag betedde mig nog som om jag vunnit VM :) men jag blev så himla glad. Det har ju varit småsaker som krånglat senaste tävlingarna, så det var härligt att allt funkade. Lennox fick massor av hackkorv och jag valde en mjuk boll till honom på prisutdelningen som han tyckte var jätterolig så han var nog också nöjd.


Vi vann!!!!! Uppflyttade till hoppklass två!

Igår vann vi hoppklassen i Ludvika, det var ett jättehärligt lopp som kändes helt perfekt!*

Åh vad kul det var, jag var helt skakig när vi sprang i mål. Härligt, härligt, härligt!!!

Skriver mer imorgon.... Hoppklass två, här kommer vi :)*=utifrån där vi är, om vi tävlat med eliten hade jag säkert anmärkt på att vissa svängar blev lite stora och att han kan göra en snabbare slalom.

Fredag - Kommentera mera

Vore jättekul om ni (69 läsare senast jag kollade) hade lust att skriva en liten hälsning :)

Idag är det fredag och vi har ju varit borta med jobbet ett par dagar så veckan gick jättefort. Ska träna ett kort pass agility på rasten. Köra lite slalom och gunga. Gungan har som sagt gått jättebra senaste tiden, men det är ju på tävling det inte funkar. Då vill han knappt springa upp på balansbommen. Om det varit vår nu så hade jag åkt runt till olika klubbar och tränat på massa gungor. Men nu är det sen höst, snart vinter, och det får nog bli ett projekt under nästa år.

Lennox är världens goaste just nu. Han verkar trivas i lägenheten och är väldigt avslappnad och mysig sen han fått lite mer utlopp för sin energi än under flyttdagarna (då var han nämligen väldigt bus-sugen på kvällarna). Även om det inte är så mycket stimulans han får så märks det stor skillnad på om han får träna lite eller om han "bara" får långpromenader.

Vi gratulerar två dvärgpinschrar:
Enya som blivit viltspårschampion. Jättebra jobbat, vad duktiga ni är!!
Macho som plockade svenska championatet på första försöket. Vilken snygging!

Imorgon ska vi åka till Ludvika för att tävla agilityklass 1 och hoppklass 1. Det ska bli skitkul! Vi ska träffa Åsa och jag kommer vara svimfärdig av nervositet när det är min och Lennox tur. Det känns som att det var ett tag sen vi tävlade. I somras låg ju tävlingarna ganska tätt. Men nu är jag redan nervös inför lördagen. Hjälp...

Malin ska tävla med en krullrumpa. Andra lagottofröken ska på utställning i Norge (så vi får hålla tummarna för henne också). Vi ska åka klockan 05 och Malins mamma Monica kör. Skönt. Jag & Lennox får sitta bak och slappa. Det står på kartan att det ska ta 2:21 att åka till Grängesberg (där fotbollshallen ligger) och banvandringen är klockan 08 så vi borde hinna. Jag tycker nämligen det är väldigt läskigt att vara sen till tävlingar. Men tidigare än klockan 05 är ju omänskligt att åka.

Ikväll kommer Karolina och kanske Malin på middag och sen ska jag försöka sova tidigt. Måste köpa typ Året Runt eller nån annan tant-tidning. Då sover jag väldigt gott av nån konstig anledning, utan att vara för nervös.

Imorgon kväll ska vi på inflyttningsfest. Lennox kommer nog sova gott efter att ha varit på tävling en hel dag. Frågan är hur jag ska orka hålla mig vaken :) Söndagen är helt blank, vilket känns jätteskönt. Mysa med Lennox och vila inför nästa vecka.

Ha en skön helg allihop!!

Valpsjukan

Valpsjuka är en allvarlig sjukdom som även kan drabba människor. Tyvärr verkar det inte finnas nåt vaccin för människor ännu? Sjukdomen yttrar sig i att man blir helt mjuk i benen och varm i hjärtat när man ser en valp och får ett stort habegär.

Jag vill ha en valp! Gärna en liten Maya-puppy. Kolla de där ögonen på en valp från Mayas förra kull.. man döööör.g

Jaja, det gäller att övertala herr Husse först bara.

Igår hade vi agilitykurs och det var jättekul. Deltagarna är så duktiga och hundarna är helt ljuvliga. SÅ goa! Vi har tre JRT, en storpudel, en tollare, en ISCWT, en sheltie, en sealhamterrier och en flat. En rolig blandning.

Idag åker vi bort med jobbet och kommer hem imorgon. Så det blir ingen agilityträning förrän på torsdag kväll möjligtvis. Ska allt hinna med ett kort pass på fredag också.

Jag längtar till jul!

Gulle-hunden

Det gick jättebra när vi tränade på lunchen! Han var lyhörd, snabb och gjorde rätt.

Måste lägga upp träningen lite bättre, nu har vi ju haft en viloperiod och det har säkert bara varit nyttigt för oss båda. Jag hade ju tänkt lägga in en längre vila i vinter. Men jag tror det räcker med några veckor i taget. Det blir ju i vilket fall väldigt mycket lugnare under höst/vinter.

Vi tränade:
- kontaktfält (jättefina!!)
- gungan (inga problem)
- att bryta (alltså han fick hoppa i en halvcirkel och plötsligt bröt jag genom att ropa hans namn och skicka honom tillbaka igen över senaste hindret han hoppat, belönade direkt för att han lyssnade)
- slalom där jag belönade bakåt.

Slalomen är inget problem på träning. Det är först när han får mycket sug eller drag framåt, mot upploppet eller i vissa fall på nästa hinder, som det inte funkar. Men genom att belöna bakåt (som Åsa tipsat om) så lär han sig förhoppningsvis att runda sista pinnen.

Egentligen är inget hinder problematiskt på träning. Det är på tävling det blir fel. Tjuvstarter, inte våga ta gungan och balansen, tjuva i slalom... Ja, det är inte helt lätt.

Har bestämt mig för att prova med gungan och balansen på tävlingen. Har däremot inte bestämt om jag ska låta honom springa förbi om han inte vill ta dem eller om jag ska ta upp klickern (när han hör skramlet från den så vågar han oftast) och sen klicka och springa av banan om han fixar det?

Tyvärr känner jag mig jättetrött och lite febrig även idag. Men jag ska försöka ha agilitykursen ändå. Idag ska vi gå igenom slalom och det är bra om vi är fler instruktörer.

Dåligt samvete

Usch vilken tråkig matte jag har varit senaste tiden. Vi har inte tränat agility ordentligt på flera veckor. Hur det ska gå på lördagens tävling vill jag inte ens tänka på. Men åka ska vi. Jag tror Lennox kommer att uppskatta att få min fulla uppmärksamhet en dag och att få rejsa runt lite.

Igår kväll var det allmänlydnadsinstruktörsutbildning. Jag hade varit på Stora inspirationsdagen med jobbet under dagen och haft lite huvudvärk hela dagen. När jag kom hem hade jag lite feber och kände mig som en urvriden gammal disktrasa. Jag ville absolut inte missa första riktiga tillfället av utbildningen, pedagogik dessutom. Så jag la mig och sov en halvtimma och hoppades bli bättre. Men när jag vaknade kände jag mig ännu segare så jag gick och la mig istället.

Usch, min energi är verkligen slut. Det är så himla jobbigt att inte veta vad jag ska göra till våren. Jag söker jobb efter jobb men det lutar åt att jag får läsa kurser på universitetet. Det känns jättetrist att vara färdigutbildad med studielån och inte ens få komma på intervjuer. Inför varje jobb jag söker lägger jag mycket energi på ansökan och även om jag vet att det är jättetufft på arbetsmarknaden och att det ser likadant ut för många andra nyutexaminerade så känns det trist. Man blir väldigt trött av att oroa sig för hur man ska lyckas få ett jobb.

Nu är vi i alla fall klara med flytten. Några krokar och tavlor som ska upp bara så är det klart sen. Det känns jätteskönt och mysigt hemma. Lennox verkar också trivas bra. Tyvärr så har han ju, som sagt, fått ha det rätt tråkigt senaste tiden och jag har dåligt samvete. Visst, det har varit regnigt och trist och då är han ändå helst inomhus. Men det märks att han är van att få träna. Han blev jättelycklig när vi gjorde några lydnadsövningar häromdagen.

Idag på lunchen ska jag åka och träna ett kort pass. Ikväll har jag ju agilitykursen och först tänkte jag träna innan den. Men då får ju L ligga i bilen resten av passet och det kändes lite kallt och tråkigt för honom. Så vi tränar på lunchen så får han busa med husse ikväll istället. Dessutom är det trevligare att träna när det är ljust ute.

Ska försöka hitta på lite konster och annat vi kan träna inomhus nu när det är så mörkt och blött ute. Snart drar ju vinterns inomhusträning i ridhus igång också. Men jag måste kolla med veterinären först hur skadligt det är med all sand Lennox får i ögonen. Det känns inte alls bra. Dvärgpinschrar har ju inte så mycket hår (typ inget) som skyddar ögonen och han får alltid massa sand i ögonen. Men det vore kul att kunna träna. Vi lärde oss massor förra vintern.

Nu ska vi ta en skogspromenad.

Torsdag - tråkig dag för liten hund

Igår var det onsdag och jag och Niklas packade in oss i bilen och åkte till Ikea. Lennox fick följa med. Han är nöjd så länge han får vara med och klagar inte över att sitta i sin bilbur under ett shoppingbesök. Men när vi kom hem fick han en promenad och sen vara med och rota när vi städade och packade upp (hjälp vilken tid det tar innan allt är på plats!) utan att få skäll. Så han sprang runt med massa saker i munnen, bet i disktrasan när jag dammade böcker och var allmänt vild. Sen sov han gott igen medan vi kollade på tv. Syrran hjälpte till att greja och snart är vi nog klara. Ska bara upp gardiner, några tavlor och krokar i badrummet ungefär. Härligt.

Agilitykursen i tisdags gick jättebra! Det var ganska få deltagare med för av 10 var 2 tvungna att lämna återbud till kursen, en var utomlands, två hade fått förhinder just första gången och en dök inte upp. Vi var alltså 4 personer, och 3 hundar eftersom en var dålig i magen. Men jag tror att de som var där tyckte att det var roligt, trots att det var lite regnigt och mörkt.

Idag är det torsdag och eftersom hon jag samåker med är ledig idag så ska jag åka förbi brukshundklubben och träna lite på hemvägen.

Måste ta tag i spårandet igen. Lennox tycker ju att det är så roligt och det är ett bra sätt att aktivera hunden på. Det har varit lite mycket senaste tiden, så både agility- samt lydnads och spårträning har nästan glömts bort. Men
Petra är också spårsugen så förhoppningsvis kan vi tillbringa några söndagar i skogen. Och agilityn MÅSTE jag ta tag i. Målet är att hinna till Kil eller åtminstone Karlstad BK och träna gungan minst tre gånger innan tävlingen till helgen.

I övrigt ska vi ha en mysig helg där Lennox ska få stå i fokus. Han har mest fått hänga med på ett hörn i allt pysslande.

Jeanett har en ny fin kombination på gång :) Maya är nog en av de trevligaste dvärgpinschrar jag hört talas om, och jättesöt.

Ha en skön helg allihopa!!

Lennox som valp

29754-3


Välkomna!

Kanske några nya läsare hittat hit idag? Lennox är nämligen med i dagens tidning. Jag skrev ju om när vi besökte NWT på den gamla sidan.. Hur som helst, ni är så klart välkomna till bloggen om Lennox. Eftersom den nya sidan inte är riktigt klar än så ligger den gamla kvar, så det är lite rörigt. Men snart blir det ordning igen.

Om ni är nyfikna på rasen dvärgpinscher så kan ni läsa mer om ni klickar
här, här och här.

Igår var jag, Sara & Lennox på Kilene och gick elljusspåret fram och sen tillbaka. Borde ha blivit ca 5 km. Lennox sprang väl ungefär milen under tiden, han rejsar ju fram och tillbaka hela tiden. Egentligen ska ju hunden vara kopplad, men jag kallade snabbt in och kopplade upp när vi mötte andra motionärer. Dessutom var det ju på kvällen och inte så mycket folk ute. Sen åkte vi hem, kollade på Floorfiller och åt skinkmacka. Lennox la sig och sov under en filt. Jag tror han trivs bra i den nya lägenheten. Speciellt i den nya soffan :)

Robert och Anna som har flyttat in i vår gamla lägenhet (på tredje våningen, vi flyttade ju till andra) har en schäfertik. Hon är jättefin och Lennox tyckte det var rätt spännande med hunddofter i trapphuset igen. Han har ju varit enda vovven i huset sen Zorro flyttade.

Ikväll är det alltså dags för agilitykursen. Jag och Hanna T ska ju hålla en grundkurs i agility på fem gånger, och det ska bli jättekul! Vi har förberett oss noga, och dessutom är det bara knappt en månad sen vi gick instruktörsutbildningen så alla kunskaper är i färskt minne. Så det blir nog bra hoppas jag.

Nästa helg ska vi till Ludvika och tävla. Hjälp. Jag har knappt tränat nånting senaste tiden. Vi som skulle träna in så fina kontaktfält och gungan. Jaja, vi får väl satsa på hoppklassen i annat fall. Men jag ska verkligen försöka intensivträna ett par veckor nu. Åsa gav ett jättebra tips om hur jag kan göra med slalomen.

UPDATE
Fick det här mailet idag:

Hej instruktörn!
Nu är provet rättat och du hade 38,5 av 40 möjliga. poängen tappade du på några ofullständiga förklaringar, du hade inga fel.  Därmed är du godkänd på instruktörskursen, Grattis till ett bra jobb!

Så nu är jag alltså agilityinstruktör. Härligt!!

Hade också fått mail från Jeanett. Jag var ju sugen på en Bonnie/Osborn-valp (har skrivit om dem tidigare) men tyvärr så blev det ingen hane. Så kan det gå. Tror det blev riktigt fina små tikar i alla fall. Niklas tycker att det räcker bra med en hund i familjen, dessutom har mina pengar gått åt till flytten. Men så småningom hoppas jag att en liten pinne till får flytta in.